樂古Nakuz

標題: [已新增影片][槍械大全]達達PP槍 分析及心得 [打印本頁]

作者: chiuandy123    時間: 30-8-2012 18:48
標題: [已新增影片][槍械大全]達達PP槍 分析及心得

大家好,今次係小弟第一次製作槍械大全。請多多指教。今次介紹的是達達PP槍。

官網簡介:使用可愛的達叔造型設計的突擊步槍,裝填35發的特殊子彈,擁有快速移動速度及高傷害力,逗趣的槍手與動作更增此槍魅力。

能力值:

同系的拉拉QQ槍數值:

人物持槍的樣子:[attach]928530[/attach]

商城圖示:

[size=15.555556297302246px]遊戲價格:$3500
[size=15.555556297302246px]
[size=15.555556297302246px]取得方法:商城

[size=15.555556297302246px]售價:399樂豆點(個人認為昆水)

[size=15.555556297302246px]攜彈數量:[size=15.555556297302246px]一般[size=15.555556297302246px]/[size=15.555556297302246px]團隊鬥[size=15.555556297302246px]/[size=15.555556297302246px]死鬥[size=15.555556297302246px]35/90
[size=15.555556297302246px]                   殭屍模式[size=15.555556297302246px]35/180
[size=15.555556297302246px]                   啟示錄模式[size=15.555556297302246px]35/600

傷害測試(以下為有護甲) (數據以供參考)

0m

10m

30m

殭屍模式

頭部

105~110

105~110

95~103

127~133

胸部

28~35

腹部

36~45

腿部

27~35

腕部

28~35

彈道:

左邊係10米外連發射擊

右邊係點發

[attach]928529[/attach]

官方簡介:達叔PP槍算是突擊步槍中火力較為強大的,在對手沒有護甲的狀況下,只需要3槍左右就可以擊殺對手,且彈道上呈現出一個明顯的”7”,這代表壓槍會較為簡單,且子彈較一般突擊步槍多了5發,再加上槍身輕盈,擁有相當快的移動速度,在子彈控管及走位相當要求的一般及死鬥模式中的幫助不小,所以這把槍會相當適合一般及死鬥模式中使用,在殭屍模式中也有不錯的擊退力,再加上可以快速的移動,定位屬於牽制類型的槍款。

Brother的評論:
優點:達達PP槍雖然表面上係玩具槍,但係佢o既實用性都唔係話好低。首先,佢攻擊都有30%,機本上打人一槍爆頭都有機會死。而且佢喺步槍黎講都算係輕,移動速度都好快(比cv同m4)。雖然佢係比拉拉槍飄,換彈速度一般,但係只要你識壓槍,把槍機本上唔係廢,佢連發速好勁吓。而且佢比普通步槍有多5粒彈,夠秋人。仲有係個樣都得意,有唔少玩家都會攞出黎用吓貪得意。

缺點:佢命中就真係一般,好飄(因為要維持番個遊戲的平衡性),個彈度就好似個大7字,要壓槍。但係始終有好多玩家覺得cv同m4係最好用,brother都覺得把槍雖然數值高,唔知係咪用慣咗cv m4,把槍始於冇佢咁好用同上手...

實用性:(1最低,5最高)
一般:4級

把嘢愛黎打一般都好勁,都係嗰句,只要你識壓槍,重量低,連發高,又高攻。

團死:4級

移動速度快,適合玩團死d小型地圖,連發高也可以令這把槍生色不少。

殭屍123:3級

把嘢對殭屍擊退力都唔錯(唔知係咪因為有達達嗰樣喺度),充彈算快,可以愛黎守吓點咁。但係步槍始終都係步槍,佢都係得35發,如非必要都係拿出你的機槍及sk系列出來吧...

災厄:1級
完全唔適合啦白痴,都係攞番sk,機槍同龍砲啦唔該。

戰神:2級
一開始愛黎殺吓d小bing都仲應付得住,但係一出火神泰坦就bye bye...

此是密技qa網之重量及連發測試
http://www.youtube.com/watch?v=11XOr8GVYF4

這段片不是我拍的
http://www.youtube.com/watch?v=UnkfoqK-LOE

我比咗好多心機出黎ga,希望大家給我一個支持啦~

也都請版主列我入精品

作者: chiuandy123    時間: 31-8-2012 12:19
已完成

請支持
作者: lionpopeye    時間: 31-8-2012 12:52
不如你拍埋片出來打下啦==咁吾系仲好咩==
作者: vIrGo千    時間: 31-8-2012 12:57
支持 不過我都係唔買
作者: Pro乂神手    時間: 31-8-2012 13:00
唔實用既槍 唔買
作者: 毒男善    時間: 31-8-2012 13:00
唔支持
偷meetgee! 的圖...
作者: 無聊冇野做    時間: 31-8-2012 13:25
點解一時達達一時拉拉既
作者: 剛xd    時間: 31-8-2012 13:29
~__~
你D資料唔夠多夠..
至小比條片黎啦=]
作者: ah;細ヅ    時間: 31-8-2012 13:33
太樣衰了-,-;五買
作者: Zweix    時間: 31-8-2012 16:18
無興趣呢D槍
THZ樓主
作者: chiuandy123    時間: 31-8-2012 16:23
各位大佬 我好似唔係叫你買喎
作者: lwfe    時間: 31-8-2012 16:25
樓主用心之作~~
作者: hadixi    時間: 31-8-2012 18:45
E枝槍唔知咩模式先好玩
作者: roompklee    時間: 31-8-2012 18:46
支持吓
作者: mok12ko258    時間: 31-8-2012 20:03
咩係壓槍...........................
作者: zenith710    時間: 31-8-2012 22:23
大家好,今次係小弟第一次製作槍械大全。請多多指教。今次介紹的是達達PP槍。

官網簡介:使用可愛的達叔造 ...
chiuandy123 發表於 30-8-2012 18:48

幾好, 比左支持
作者: Killer104    時間: 1-9-2012 02:29
唔支持
偷meetgee! 的圖...
毒男善 發表於 31-8-2012 13:00

呢d資料偷唔偷無所謂,反正上商城都一目了然不過呢類攻略我認為偷comparison圖就不太好
作者: mafuyu2011    時間: 1-9-2012 11:57
我剩係買左把拉拉qq槍
覺得把達達好噁
作者: chiuandy123    時間: 2-9-2012 13:00
推帖
作者: oO休止符Oo    時間: 2-9-2012 16:52
+1   純粹路過支持ovo
作者: wpslol    時間: 2-9-2012 18:17
pp好q
作者: Dieu7.7    時間: 2-9-2012 18:31
樓主真系有心~
作者: john123321    時間: 2-9-2012 20:42
希望樓主透過影片帶出團死等模式點好法
作者: 檸檬乂茶    時間: 2-9-2012 21:20
我用達達打災 打生死長期第一= = 清C超OK...建議冇SKULL的人買去打災
作者: SeaFoodLG12    時間: 2-9-2012 21:22
加埋片好d
作者: chiuandy123    時間: 2-9-2012 22:39
我用達達打災 打生死長期第一= = 清C超OK...建議冇SKULL的人買去打災
檸檬乂茶 發表於 2-9-2012 21:20

打災厄
作者: a507845363    時間: 21-9-2012 22:23

【攻略有獎送 - 版主評分表格】
感謝樓主為CSO版製作教學,以下為本主題的評分。
內容:2
文筆:1
數據支持:1
排板:2
★總得分:6

獲得FUN Point:1
獲得樂點數量:50
獲得主題精華:N/A

恭喜樓主獲得以上獎勵,請再接再勵,發揮助人自助精神!
《攻略有獎送》介紹- http://www.ncso.tk/guides/add/

>>查詢FUN Point方法,到以下網址,輸入你的UID即可
http://www.ncso.tk/list/check
作者: chiuandy123    時間: 22-9-2012 14:43
【攻略有獎送 - 版主評分表格】
感謝樓主為CSO版製作教學,以下為本主題的評分。

恭喜樓主獲得以上獎勵, ...
a507845363 發表於 21-9-2012 22:23

..................
作者: 實屬巧合    時間: 23-9-2012 05:43
便便槍比較飄,用起黎比qq要有多少技巧(應該話qq好似準左些少易用,比較腦殘),感覺上比m14等更難用(m14點發準,便便槍點發都差左d,如果唔係有返咁上下攻其實m14真係只輸彈量同行)
但係呢支野真係買左既值得去練,用上手有時唔係講就明,用上手好就係好.
399....其實買得應該一次過2支平少少咁買囉~
另,災厄其實拎呢支野都ok,不過打boss就唔該買返sk又好炎魔又好再衰d mg3都好.
戰神就真係完全唔建議啦,打普通兵都仲得既....
作者: 實屬巧合    時間: 23-9-2012 05:46
咩係壓槍...........................
mok12ko258 發表於 31-8-2012 20:03

連射時好多後座高既槍會向上飄,你明明瞄頭射左上天,咁你一邊射一邊壓低支槍為之壓槍
作者: wpslol    時間: 23-9-2012 07:36
買左:victory:
作者: hoyin1996121    時間: 23-9-2012 11:50
支持下:victory:

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://pcomcncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2