打印 上一主題 下一主題
收起左側

你地入黎評下理 邊有兵堡神手會咁

比我就咁玩
匈奴可以偷襲124p,所以一定要封匈奴先
薩拉森1半批匈奴
再加上樂古d人又唔係勁,一開波整支旗去匈奴到佢已經冇機會出黎
之後集兵係韓國,薩拉森主力頂韓,只要跟呢個步驟,求其玩都贏
d咁既文明,邊有機會比匈奴出到黎:lol
回復 支持 反對

原帖由 HowDareYou 於 12-3-2008 17:42 發表
同意 3#既說法..
回樓主,,,,對面全部見到有攻城棄哂係佢地無品,,因為一開場個MAP應該有寫清楚
至於1-3p唔幫你係佢地唔合作,
不過講真,,你唔應該200兵封哂西火,3p應該都係唔多識玩
佢應該1隊+2p同1p一隊企係5p門口 ...

冥域既場係有d唔同
例如有射箭場
不,阿,條,維,日,蒙,薩,塞,法,中,馬雅,匈奴,哥德先徵兵
弓兵可升級有指拇環
鷹勇士先升精銳
匈,拜,韓升馬速
維京先加防
不列彈道學
中,不先有雙手劍兵
土西500升帝
村戰有攻城

正常樂古玩家係玩唔掂
回復 支持 反對

冥域個場有
蒙古有徵兵又有指拇環:lol
唔洗你幫手都揪得贏西班牙啦:lol
人地冥域主場之利,3打4都仲得,跟本唔洗你土耳其幫手:lol
回復 支持 反對

原帖由 eyab34 於 12-3-2008 18:47 發表

冥場蒙古超屈機

跟本上,不列同中國,有徵兵,指拇,雙手劍兵
都勁得過土耳其:lol
仲有.....薩拉森有徵兵,韓西冇:lol
韓西完全冇還擊之力:lol
回復 支持 反對

岩岩睇完save
老實講,隊1隊2我都唔覺有神手,玩得好hea
特別係3p,淨係睇佢一開頭點玩都知佢咩lv,走去救4p,浪費時間
仲有5p攻4p個時,3p太自大又唔幫4p,以為土耳其一定實守到,1隊奴隸兵都冇去幫手,反而打埋d冇用既兵
4p又係,淨係掛算封7p淺灘,全場好似冇左你同7p
變左3打3,最尾滅左土耳其變左3打4
集兵係56p仲好,加上佢地合作性咁低,西班牙黎到都係1批2批咁送分比你
沒必要同7p哂時間等你同佢200隻兵打200隻兵
同埋冥域場已經幫左蒙古中國好多
跟本唔洗你土耳其幫手,都夠打西班牙
回復 支持 反對

除左攻城之外
台灣人玩開既super第7回,同我地玩開既檔,殺敵人數,兵種特性都差唔多
而冥域既檔改既野改得太多,同平時玩開既檔好唔同
所以3~4年來都冇咩人用
回復 支持 反對