查看: 2914|回復: 23
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 玩家有感

百變弓的確破壞了整隻game的平衡...
間接令到好多唔諗住上百變的人離開...

到最後,呢隻game可能得番百變玩
而每個百變都有2個分身︰1個奶媽,1個閃環...
回復 支持 反對

你比d主鉤既人打,唔洗10秒比人秒殺重ha你可以o哂咁睇住你條屍...
玩盾既1野暈你勁屈機....雖然d人話有得破,但係佢地個個都係得個講,又做5倒
爪多暈技,我忍!
唉...戟....唉.戟一開連舞唔洗講,戟d技快到你真係眼花,睇 ...
疾影乂夜月 發表於 22-12-2009 00:14

戟用連舞,你可以用疾風槍/68神技御器決走開

盾的話,見到對方高反擊點數就要多檔

鉤/爪的確屈,但呢2個都係少血輕甲的職業,pk唔勁的話就冇人玩(好似主弓咁...)

話時話,選鉤做副武去輔助主武已經好屈,正如小絆講的組合好多都係副鉤
回復 支持 反對

其實唔係百變弓過份地強,而係無人去試下其他玩法.
無錯,就算大陸既赤壁都係百變做主導,但其他玩家都有自已發揮既空間.
只係香港server玩家太少,主流又偏晒向玩百變弓,咪會覺得唔平衡lo.
其實都唔係咁1面倒既,濮1果d ...
kotoko1012 發表於 21-12-2009 14:55

七星主盾副杖再加多個lv 6 神傷之舞(68神技)應該可以對付百變

呢個神傷之舞對戟應該都幾有用
換副扇/副杖/副弓/副環出lv 6 神傷之舞,再轉主武格擋
回復 支持 反對

即係用槍。。。只可以走佬啦><
chantk007 發表於 27-12-2009 22:04

我係話見戟用連舞,就用疾風槍/68神技御器決走開,避過15秒連舞狀態

當戟個連舞狀態冇左,就再同戟打過
回復 支持 反對

我都諗緊換唔換主武好...但係又無錢再整過把紫武槍真係好難用
疾風都要有一定鬥氣除非打鼓姐~~
chantk007 發表於 28-12-2009 14:42

建議等新兵種出左先再考慮~
回復 支持 反對