樂古Nakuz

標題: 火男的普通近攻技巧 [打印本頁]

作者: ‵藤原龍也も〞    時間: 13-9-2006 22:02
只係一D火男既技巧而已..睇得明就睇..睇唔明就算吧

呃防:顧名思意啦..每個初玩既人..都會係死版咁打完即防..防完即打

但你可以將防完即打既時間稍為拉遲0.5秒左右啦..保守估計..

咁你就可以打開對手同埋扣對手肉唔會好似防左咁扣得咁少。

反呃防:好簡單..保守既人對住識得呃防既人..好多時都會俾對手呃到

當你係俾呃果位..你係慣性地防完即打  、但反呃防就相反地

唔好防,即打、咁對手就會因為想呃你遲左攻擊而俾你反呃防。

屈射:玩開風女同埋勁既人、應該會係呢方面利害D〝企係原處向對手既方位射,當然要細心留意地圖

加埋火埸有4個傳點..你企係傳點位等對方黎、如果真係俾佢埋到身你都可以利用傳點跑去第2度

避開對手既近攻。

以下呢D招彩虹都冇乜幾個會好似我咁用-.-   

屈攻距:都係例牌果句..顧名思意啦。你望住對手既方位,係佢末埋身前..稍為『行前』少少

跟手1個近攻..好多時對手都會俾你打到退後。但我發覺你跑去再斬會斬得遠D,就算俾對方屈攻距

都不至於完全吃虧..只係2敗俱傷姐..。彩虹有好多人都會唔服氣..好硬頸咁即刻上前打

但係只雖企返原地睇準佢黎到你既攻距就咁1斬..佢只會係送血俾你扣。

真係抽像d都打埋出黎!!

火男把劍係可以弧形咁斬..即係只要個弧形打到既地方..對手都會扣血

即係你可以以引誘既方式黎呃對方上黎..並且要背部對住佢..呢個時侯對手都不以為然

但你只要以弧形角度再斬落去..對手係85%係會中扣血..當然有d人防到啦...無論扣血或姐

防到如果你再斬多下..佢就會俾你斬開..『攻距以外』<--呢d就係由對手既疏忽而成

傳點戰術: 玩火埸..利用傳點逃走或姐攻擊係1好方法『用裝既多的是』..即係等對手去到傳點既下方位

『即係你行落去就到既位』都可以下落去打佢1,2下..切忌貪心..因為更拚不如打游離戰..

即係每當你打對手1,2下就去第2個傳點企係到..等對手黎..慢慢咁回血mp等..但係有d醒目既人

會企係傳點上少少既方位..只要你行落去就會俾佢打..但你都可以以退後..入到傳點再斬上面『

即係以背部方向退至中間傳點..望到對手就1下近攻..。你亦都可以射佢2下..擾亂佢心神..

『以右下方傳點為例』你可以跑去上面既傳點..因為對手既『螢幕』係睇唔到果邊..你就可以

走上去上面利用傳點進行偷襲。

係到提一點『心理戰』唔好咁絕-.-"汗..同埋功妙咁利用餘勢末盡..都係精明既打法!!

以退為攻xd”:我通常都會企係比較近既傳位多D,當對手差唔多黎到按實『空白鍵』記住係按實唔好鬆開

咁你會慢慢咁退後,當對手黎到你本身既攻距時先隨手1下近攻。對手就算用沖都唔會話好易

咁同你2敗俱傷『1人食1下近攻』..你咁樣係混集將攻距拉後、而對手因為跑既沖力上前

俾你斬既退後屈攻距!!

利用沖力彈開:

我本人就比較喜愛兜圈咁呃攻距既。好多時當我同敵人係正面2個『貼身』既身侯『我都仲會向前

跑』但當你係對手懷抱面前仲跑既時侯、跑0.5秒左右『鬆開』就好自然造成自我彈返去後面,係呢

個時侯當你餘勢末盡既時侯你向對手打一下。係我咁多次脫裝經歷中呢招係100%末失過手..

對手會係俾呃防既情況下俾佢招埋血『因為當你彈後果一刻已經係呃左佢』順理成章..你都向後彈

..就算俾佢防中.佢都打唔返你..因為你『彈後』左。

註意:上面咁多只係我個人常用既招數..但當然火埸屈、推火係最快捷嫁喇

同埋你地剩係咁睇..可能睇唔明我講d乜..但我都只係將情況講出黎..俾大家領悟!!

==================================================
土埸真係少之有少玩:

講返係睇左『武術天次』而想發表既:

『水男脫裝篇』
             土埸唔同火埸..佢係有地法俾你挨住既..所以用水男挨住1邊牆..你就可以唔洗因為

對方既近攻而彈後『加上水男攻擊遲係眾所周知』但你只要邊防邊用吸波將對手

吸過黎..對手係末到達你既攻擊範圍前『但有吸波將會吸佢攻擊範圍』你就禁定近攻吧

因為吸波會將對手吸埋身啦..但亦都會因為防唔切而硬食你既近攻。因為吸波果1下..

佢防到..但因為佢防完...冇可能連續地1.5秒內都處於防呢個狀態..。

所以天次玩水男咁勁『除火埸外』都係有牆幫佢擋哂d彈退力..而可以即時作出反擊..

雖然係少少既方法..但係非常有效當然你冇可能睇完篇野即刻可以好勁..同天次打個

平手..因為天次係由經驗來補救既...XD"

你們隨便批評吧~不太過火的..我也不會回他的回覆

[ Last edited by ‵藤原龍也も〞 on 2006-9-17 at 10:05 AM ]
作者: 黑田明    時間: 13-9-2006 22:11
這篇東東第2次出現@o@
作者: 決戰之風    時間: 13-9-2006 22:21
吾該晒牙∼∼

d 成日講咩呃防反呃防我都吾明

依家明了^^
作者: 大.四.喜    時間: 13-9-2006 22:35
我覺得冇用...因為全部都應該要識~~
呢排我學左新招~~係防左之後反到o既情況下 用劍屈斧

有時你用劍~但係人地用斧~佢防左之後都反到~
咁你可以用一招極危險o既招數屈q佢...
你行埋佢身~一埋身就呃防~狂呃~
係同時~當佢想攻擊o既時候(老伯蚊斧o既果0.幾秒)~
就用劍打佢~不過起馬要有風劍次降o既速度
要極專心!!!!打慢少少都會比佢反到!!!好危險~我依家都仲試緊~
有時打為打太慢~會比人反到~都要食埋!!!所以要非常小心!!!!
見好就收
作者: anson仔    時間: 13-9-2006 22:49
我先唔睇- -
我自己已經識
作者: 黑田明    時間: 13-9-2006 23:22
Originally posted by 大.四.喜 at 2006-9-13 22:35:
我覺得冇用...因為全部都應該要識~~
呢排我學左新招~~係防左之後反到o既情況下 用劍屈斧

有時你用劍~但係人地用斧~佢防左之後都反到~
咁你可以用一招極危險o既招數屈q佢...
你行埋佢身~一埋身就呃防~狂呃~
...

你用了風劍次降的速度
你已經可以用速度屈火斧
作者: 遊俠    時間: 13-9-2006 23:23
多膠如-.- 經驗最重要 技術 隨心所欲 睇黎無用 膠人:o)<~送你
作者: 窮書生◎苦學生    時間: 13-9-2006 23:33
勁呀!!好多謝你o既講解放^^~
作者: +°星夜≠俊〃    時間: 14-9-2006 13:04
作者: 堂本光太    時間: 14-9-2006 14:35
Originally posted by 遊俠 at 2006-9-13 23:23:
多膠如-.- 經驗最重要 技術 隨心所欲 睇黎無用 膠人:o)<~送你

我一唔拎你個頭像黎用你就上黎:o(
作者: :)    時間: 14-9-2006 14:58
作者: 馬屁精    時間: 14-9-2006 16:50
好實用唷,THX你
作者: 屎聖EX    時間: 14-9-2006 16:59
我完全唔知你寫咩=.=其實你知唔知咩系呃防 呃防系系對手擋完&反攻之間果0.5秒打落去 就系咁簡單(當然做出黎好難 因為好多時人地會系對手擋果下打左落去)
而你所講既反呃防 對識呃防既人講系冇咩用 因為識呃防既人唔會下下呃你 隨非佢當你新手/垃圾 識呃防既人唔會死版狂呃防-.-你估人地系你o)?

而且屈攻距唔系大晒 亦都唔系最好用 有樣野叫呃攻 你唔識(em55) ?

我彩虹技術自認廢既~_~"都系亂咁up當秘笈 不過基本上既野一個老手一定會識-"-

[ Last edited by 屎聖EX on 2006-9-14 at 05:02 PM ]
作者: 獨姑狗劍    時間: 14-9-2006 17:12
厄防咪=厄防囉,講咁多野做乜@o@?
作者: 小樂〞    時間: 14-9-2006 17:24
新手很應該看一看這文章。
作者: Sexy欣宜=)    時間: 14-9-2006 17:37
作者: 愛。自由♂    時間: 14-9-2006 18:37
幾好牙,好幾招我都未知- -”
作者: 大.四.喜    時間: 14-9-2006 19:10
Originally posted by 黑田明 at 2006-9-13 23:22:

你用了風劍次降的速度
你已經可以用速度屈火斧

我當時用緊風斧7頂降-_-我係比人屈果件
作者: chunhokin    時間: 14-9-2006 19:16
呢遍頂置佢都唔錯
好適合新手睇
果d話個post好膠的所謂高手自己檢討下
難度開post教新手就有錯嗎?
作者: 神忍冇水沖廁    時間: 14-9-2006 19:56
作者: 呢個ac唔玩-月    時間: 14-9-2006 21:05
作者: Sexy欣宜=)    時間: 14-9-2006 21:19
作者: 堂本光太    時間: 14-9-2006 21:53
Originally posted by Sexy欣宜=) at 2006-9-14 21:19:

天月你好man (em56)

你都唔差喎(em71)
作者: 黑川海斗    時間: 14-9-2006 21:55
Originally posted by 堂本光太 at 2006-9-14 21:53:

你都唔差喎(em71)

梨刀係姐欣宜b(f-i-r-e) (f-i-r-e) (f-i-r-e)
作者: 27797459    時間: 14-9-2006 22:07
樓主  可以搵我砌磋一上嗎/.\
你好似好強阿!_!
add: chung1992@msn.com
作者: 1kenny1    時間: 14-9-2006 22:34
呃攻我識bo
作者: 呢個ac唔玩-月    時間: 14-9-2006 23:05
作者: Sexy欣宜=)    時間: 14-9-2006 23:35
作者: HiM…謙    時間: 15-9-2006 17:46
o多謝樓主教導
作者: ‵藤原龍也も〞    時間: 15-9-2006 19:02
Originally posted by 呢個ac唔玩-月 at 2006-9-14 21:05:
你到底知5知點用火男?
呃防唔係你個隻,你個隻係勁難,要老手先用到的反呃
你講的反呃根本就=9up
呃防係指行去人地到5斬住,等人地擋左先斬
破呃防係用劍尖,
仲有你個隻5叫心理,你個隻人地留意一下地圖就估到哂 ...

破呃防唔一定要用劍尖..果個都唔係叫破呃防..

係玩劍尖而已..彩虹有好多人都識呃防..人地埋到你身..仲講咩劍尖?

劍尖玩慣同埋識睇清楚佢攻距差幾多就明..但好似你咁講..人地呃防都要埋身嫁wo

咁埋到身劍尖根本就冇左佢本身既因素..仲點用劍尖反呃防?

Originally posted by 27797459 at 2006-9-14 22:07:
樓主  可以搵我砌磋一上嗎/.\
你好似好強阿!_!
add: chung1992@msn.com

sor..我冇玩好耐了..差不多個多月吧..

玩彩虹玩得耐..覺得似哂時間..寧願放d時間落溫書到多D

所以令你失望了..同埋我不強..所謂日:一山還有一山高..我這只是雕蟲小技

上面回覆的..也有勁人..你自己找找吧..

Originally posted by at 2006-9-14 14:58:
如果5係將呃防發揚光大
你會開到post?_?

ps: 樓主有興趣同我火男脫裝王一戰?(em55)

我冇估錯你應該係穎..我末唔玩前..最想係同你打多埸..

可惜冇機會..而家冇玩左咁耐..都唔想再玩了~希望有機會同你來多埸

註:曾輸

[ Last edited by ‵藤原龍也も〞 on 2006-9-15 at 07:11 PM ]
作者: 24682468423    時間: 15-9-2006 19:18
下~太深3
作者: 屎聖EX    時間: 15-9-2006 22:36
Originally posted by 呢個ac唔玩-月 at 2006-9-14 21:05:
你到底知5知點用火男?
呃防唔係你個隻,你個隻係勁難,要老手先用到的反呃
你講的反呃根本就=9up
破呃防係用劍尖,
仲有你個隻5叫心理,你個隻人地留意一下地圖就估到哂 ...

算喇~_~樓主佢以為自己好勁@"@ 系道9 up當秘笈-"- 同佢講多都怕佢唔明

Originally posted by ‵藤原龍也も〞 at 2006-9-15 19:02:

破呃防唔一定要用劍尖..果個都唔係叫破呃防..

係玩劍尖而已..彩虹有好多人都識呃防..人地埋到你身..仲講咩劍尖?

劍尖玩慣同埋識睇清楚佢攻距差幾多就明..但好似你咁講..人地呃防都要埋身嫁wo

咁埋到身 ...

你唔好系道j喇(em55) 自己寫錯野仲死撐 你所教的系破呃防 唔系反呃防呀= =大佬(em55)

雖然冇點睇清楚你同佢爭論乜野 但你所講 就系話用劍尖 就好似好勁咁 就算新手都識用魔鞋埋身-.- 而且有樣野叫呃攻 唔系你話劍尖就劍尖 
天月講既先系真正既反呃防 而你講既只系好膚淺既破呃防(新手都識)

[ Last edited by 屎聖EX on 2006-9-15 at 10:43 PM ]
作者: 堂本光太    時間: 15-9-2006 23:05
將實戰理論化=紙上談兵。
作者: ‵藤原龍也も〞    時間: 15-9-2006 23:30
Originally posted by 屎聖EX at 2006-9-15 22:36:

算喇~_~樓主佢以為自己好勁@"@ 系道9 up當秘笈-"- 同佢講多都怕佢唔明

你唔好系道j喇(em55) 自己寫錯野仲死撐 你所教的系破呃防 唔系反呃防呀= =大佬(em55)

雖然冇點睇清楚你同佢爭論乜 ...

魔鞋-.-"?我`是說脫裝哦..屎聖兄..

我從來冇當過自己好勁..如果我好勁..我都唔會唔玩啦

真係覺得你把口總係臭..以前同你同會..A star嬴輸都話人onjj

你話我廢..我係廢..但當時同你打..拎住d廢s裝都打嬴你幾套裝..

你到最後又話咩神裝神裝..你如果咁勁既..就唔洗講呢d野喇

係彩虹樂古又係度串人D post我唔係指明罵姓話你串我..

只係覺得你份人愈黎愈衰..年半前..覺得你冇乜野..係樂古開post全部都係開攻擊人既

輸左俾人踢出黎就上黎樂古開post..俾人串又上黎開post..你覺唔覺你好無聊

正所謂人久見人心..人地冇品..始終都會睇得出..但唔洗你咁"大肆宣傳掛"

乜你真係咁鍾意數臭人地咩..同埋天月講既係佢既反呃防法..我既還我,我反到呃法就ok

你可以話我仲係到死撐..的而且確係..我唔怕認

但我真係覺得你份人..係樂古入面最冇品果個..以前成日開埋D人身攻擊既post

同埋篇野你可唔睇格..你咁叻你打篇出黎囉..我只係將我所諗同埋點打講出黎..

乜有阻到你咩..你我河水不犯井水..我係9up..都好過你冇呢種肯打自己既打法出黎既膽

比大家批評又如何..反正冇所謂..但你呢種人真係"惡頂"仲衰過D冇品怪

Originally posted by 屎聖EX at 2006-9-15 22:36:

同埋我好勁既..就唔會俾你串喇..我輸過俾好多人..但我認

同埋我冇話勁..我有話秘笈?我只係話技巧喳wo..你咪識少少就扮代表喇

雖然冇點睇清楚你同佢爭論乜 ...

破同反即係你同我既角度..係我既角度..我本人覺得可以反呃防便足夠了

我1年前都當呢個係反呃防..你覺得係破呃防咪破呃防囉..

同埋脫裝可以有魔鞋?好容易就埋到身?

對住最後j望玩火男屈射..你估你埋到佢身仲有幾多血(佢認真)

我自問俾佢咁屈法都要半條血先埋到..係冇鞋俾人屈射既情況你仲點用反呃防?

最後講返句..唔好以為你串到我你就好叻!?你唔鍾意冇人拎把刀擺係你條頸叫你睇

你唔洗係度講咁多野..你無非係想串我姐!?

[ Last edited by ‵藤原龍也も〞 on 2006-9-15 at 11:39 PM ]
作者: Sexy欣宜=)    時間: 15-9-2006 23:34
作者: 屎聖EX    時間: 16-9-2006 00:11
Originally posted by ‵藤原龍也も〞 at 2006-9-15 23:30:

破同反即係你同我既角度..係我既角度..我本人覺得可以反呃防便足夠了

我1年前都當呢個係反呃防..你覺得係破呃防咪破呃防囉..

同埋脫裝可以有魔鞋?好容易就埋到身?

對住最後j望玩火男屈射..你估你埋到佢身仲有幾多血(佢認真)

我自問俾佢咁屈法都要半條血先埋到..係冇鞋俾人屈射既情況你仲點用反呃防?

最後講返句..唔好以為你串到我你就好叻!?你唔鍾意冇人拎把刀擺係你條頸叫你睇

你唔洗係度講咁多野..你無非係想串我姐!?

原全冇串你 系你自己寫錯野誤導人系道死撐

Originally posted by ‵藤原龍也も〞 at 2006-9-15 23:30:

真係覺得你把口總係臭..以前同你同會..A star嬴輸都話人onjj

你話我廢..我係廢..但當時同你打..拎住d廢s裝 ...

原來我同天月指出你錯處就系冇品..咁我冇野講..sorry

另外 我當年邊套勁裝輸左比你邊套廢裝 有冇相 可唔可以具体小小 講唔出@_@? 我原全唔覺得冇金既7,8裝系勁裝

而你所講我人生攻擊系冇品 sorry 攻擊到你 我對個個識既人都系咁 但隨左你之外冇任何一個fd話我冇品~_~"我系astar次次打贏鴨同firebow都話佢地on 9 咁又點 我地熟 鐘意講笑 又唔會傷到感情 關你差事@"@?

[ Last edited by 屎聖EX on 2006-9-16 at 12:17 AM ]
作者: *薑餅人*    時間: 16-9-2006 00:18
小屎-.-去我個post到留個信心言啦~_~xd
作者: 屎聖EX    時間: 16-9-2006 00:19

輸左俾人踢出黎就上黎樂古開post..俾人串又上黎開post..你覺唔覺你好無聊

如果系你咁講既話 你一早貼左上黎 除非你講大話 
系無聊又點 你敢保證你未回個無聊post? 我post野上黎加加分 順便幫佢地宣傳下 我唔覺有咩問題

[ Last edited by 屎聖EX on 2006-9-16 at 12:23 AM ]
作者: 蜜瓜豆奶    時間: 16-9-2006 00:58
唔好怪我串左d……

依篇野  睇左=冇睇..

90% up =廢話....
作者: :)    時間: 16-9-2006 03:09
作者: HiM…謙    時間: 16-9-2006 08:03

你話我廢..我係廢..但當時同你打..拎住d廢s裝都打嬴你幾套裝..

你到最後又話咩神裝神裝..你如果咁勁既..就唔洗講呢d野喇

係彩虹樂古又係度串人D post我唔係指明罵姓話你串我..

只係覺得你份人愈黎愈衰..年半前..覺得你冇乜野..係樂古開post全部都係開攻擊人既

正所謂人久見人心..人地冇品..始終都會睇得出..但唔洗你咁"大肆宣傳掛"

乜你真係咁鍾意數臭人地咩..同埋天月講既係佢既反呃防法..我既還我,我反到呃法就ok

你可以話我仲係到死撐..的而且確係..我唔怕認

但我真係覺得你份人..係樂古入面最冇品果個..以前成日開埋D人身攻擊既post

同埋篇野你可唔睇格..你咁叻你打篇出黎囉..我只係將我所諗同埋點打講出黎..

乜有阻到你咩..你我河水不犯井水..我係9up..都好過你冇呢種肯打自己既打法出黎既膽

比大家批評又如何..反正冇所謂..但你呢種人真係"惡頂"仲衰過D冇品怪

好野!! 呢篇野good

例子:
http://www.nakuz.com/bbs/showposts.php?tid=2599121

http://www.nakuz.com/bbs/showposts.php?tid=2554760

http://www.nakuz.com/bbs/showposts.php?tid=2576282

http://www.nakuz.com/bbs/showposts.php?tid=2460931

http://www.nakuz.com/bbs/showposts.php?tid=2434882

我就咁搵左1頁半都有5個-.-

可能有d我睇漏左都唔知tim ^^

我個人就唔會因為係彩虹既1d 串人/比人串既人咁得閒影相貼上樂古-.-

我去文章搵果到 真係嚇親我 真係好多呢d post
Originally posted by 屎聖EX at 2006-9-16 00:11:

原全冇串你 系你自己寫錯野誤導人系道死撐

原來我同天月指出你錯處就系冇品..咁我冇野講..sorry

另外 我當年邊套勁裝輸左比你邊套廢裝 有冇相 可唔可以具体小小 講唔出@_@? 我原全唔覺得冇 ...

我入黎睇 都睇得出你入黎串人啦-.-

d人真係無聊~

人地開個post黎教人 係到串

你估人地打篇post唔洗時間咩-.-

你係呢個post第1篇回既文章 我都睇得出你想串人啦^^
我完全唔知你寫咩=.=其實你知唔知咩系呃防 呃防系系對手擋完&反攻之間果0.5秒打落去 就系咁簡單(當然做出黎好難 因為好多時人地會系對手擋果下打左落去)
而你所講既反呃防 對識呃防既人講系冇咩用 因為識呃防既人唔會下下呃你 隨非佢當你新手/垃圾 識呃防既人唔會死版狂呃防-.-你估人地系你o)?

而且屈攻距唔系大晒 亦都唔系最好用 有樣野叫呃攻 你唔識 ?

我彩虹技術自認廢既~_~"都系亂咁up當秘笈 不過基本上既野一個老手一定會識-"-

Originally posted by at 2006-9-16 03:09:

就這句
你無資格係我面前講脫裝火男-.-

PS: 樓主你火男再勁D先開POST吧
      我都未開 你咁快開 無大無細a_a

[ Last edited by on 2006-9-16 at 03:12 AM ]

咁你唔開post係咪以後唔比開火男post-.-?

[ Last edited by HiM…謙 on 2006-9-16 at 08:25 AM ]
作者: 家燕媽媽    時間: 16-9-2006 08:08
玩火男唔係睇e d 野...你搵你我一次就知咩叫火男了^^.... id.殘浩小5
作者: 沒毛的小雞雞    時間: 16-9-2006 08:09
作者: ︴悠遊※    時間: 16-9-2006 08:11
論文一則=.=!!!
通常有攻略貼出來....都會引來一連串評論
-_-
作者: HiM…謙    時間: 16-9-2006 08:23
Originally posted by ︴悠遊※ at 2006-9-16 08:11:
論文一則=.=!!!
通常有攻略貼出來....都會引來一連串評論
-_-

恩-.-我認同~
作者: —蘋果超人—    時間: 16-9-2006 09:16
Originally posted by ‵藤原龍也も〞 at 2006-9-13 14:02:
天次玩水男咁勁『除火埸外』都係有牆幫佢擋哂d彈退力..而可以即時作出反擊..

天次玩水男勁咩???
作者: 堂本光太    時間: 16-9-2006 09:23
Originally posted by HiM…謙 at 2006-9-16 08:23:

恩-.-我認同~

o原來係咁
作者: Sexy欣宜=)    時間: 16-9-2006 10:39
作者: 屎聖EX    時間: 16-9-2006 11:58
Originally posted by HiM…謙 at 2006-9-16 08:03:

好野!! 呢篇野good

例子:
http://www.nakuz.com/bbs/showposts.php?tid=2599121

http://www.nakuz.com/bbs/showposts.php?tid=2554760

[url]http://www.nakuz.com/bbs/showposts.php?t ...

無聊post又點!_! 個post邊道得罪你 得罪到你你咪去回post串我~_~"唔好系道講廢話,ok?

Originally posted by at 2006-9-16 03:09:

就這句
你無資格係我面前講脫裝火男-.-

PS: 樓主你火男再勁D先開POST吧
      我都未開 你咁快開 無大無細a_a

[ Last edited by on 2006-9-16 at 03:12 AM ]

佢自己連破呃防同反呃防都未搞清楚/.\用d歪論系道誤導新手 又話人地串佢(em53-1)  點會有資格講脫裝/.\

[ Last edited by 屎聖EX on 2006-9-16 at 12:00 PM ]
作者: 神忍武術天次    時間: 16-9-2006 12:01
呢度變左罵戰區..好似唷--..."
..無神神又會提及我-.-...
喜歡的來同我打-.-.
用緊廢電腦唔好煩我
-.-...遲終唔夠天奴打
作者: [m]達人    時間: 16-9-2006 12:04
作者: 屎聖EX    時間: 16-9-2006 12:05
Originally posted by ‵藤原龍也も〞 at 2006-9-13 22:02:
反呃防:好簡單..保守既人對住識得呃防既人..好多時都會俾對手呃到

當你係俾呃果位..你係慣性地防完即打  、但反呃防就相反地

唔好防,即打、咁對手就會因為想呃你遲左攻擊而俾你反呃防。

原來破呃防都叫反呃防 笑死人@o@+ 對手想呃你防 原則上對手系冇防到 我想問你點反呃防?
破呃防就系破呃防 錯左又唔認~_~真難頂
反呃防系等半秒先擋 就著佢呃你果下擋  之後再呃番佢防 咁先系反呃防 你根本就系9 up誤導新手
你自己比人篤爆左你寫錯 仲要話我串你 串到你既 sorry 我從來都只系話你個post寫錯野誤導人 並冇話過我勁過你之類的東西 請你搞清楚
不過可以見到你幾小氣 自己寫錯野話人地串你 o晒咀

[ Last edited by 屎聖EX on 2006-9-16 at 12:11 PM ]
作者: 冰月.雪    時間: 16-9-2006 12:50
作者: :)    時間: 16-9-2006 13:14
作者: HiM…謙    時間: 16-9-2006 13:16
Originally posted by 冰月.雪 at 2006-9-16 12:50:
o∼i like 罵戰

y you like 罵戰
作者: ‵藤原龍也も〞    時間: 16-9-2006 13:37
Originally posted by 屎聖EX at 2006-9-16 12:05:

原來破呃防都叫反呃防 笑死人@o@+ 對手想呃你防 原則上對手系冇防到 我想問你點反呃防?
破呃防就系破呃防 錯左又唔認~_~真難頂
反呃防系等半秒先擋 就著佢呃你果下擋  之後再呃番佢防 咁先系反呃防 ...

-0-"我寫錯野....我會認..但我覺得我果個係叫反呃防囉..
[對手想呃你防 原則上對手系冇防到 我想問你點反呃防?]<--呢個就係1個好問題喇
有0.5秒遲左嫁痳..咁你打完再打..咪會省卻左果0.5秒囉..咁對手冇防到..係唔係中呀!!
你自己都識講..對手冇防到喇..咁我只要好似新手緊..打完再打唔防咁點會有05.秒俾人呃呀!!咁係唔係可以反呃防呀!!
[反呃防系等半秒先擋 就著佢呃你果下擋  之後再呃番佢防 咁先系反呃防]-0-
原來咁就叫反呃防?咁不如話呢d叫互呃啦....估唔到你既反呃防係呢個定義..多謝指教wo~
只要你識呃人防..咁你自然會學埋擋呃防嫁喇..咁洗唔洗大篇文章交代多次反呃防係呃防呀!!

[並冇話過我勁過你之類的東西 請你搞清楚]咁唔知點解你之前會話人連呃攻都唔識呢~
咁係唔係代表你識呢..你有同我脫裝過嗎?之前同你打..你都係用裝既..我都睇唔出你既"呃攻"實在高明

係嫁..我自認小氣嫁..呢點我認..又如何~個人性格..咁多人串我..但又唯獨回你post..
只係覺得你份人變得太緊要姐..1年前識你..覺得你冇乜問題~半年前Astar有人講野得罪你..你就大肆開post唱人
而家..人地開post你就入黎串人..o改變真大耶..[自己寫錯野話人地串你 o晒咀]寫錯嗎?我不覺得耶~

我覺得沒寫錯便足夠了..對於你的改變..我還更o哂咀呢XD””..

Originally posted by at 2006-9-16 13:14:
如果我開火男脫裝攻略
肯定無人敢嗲)

是嗎?穎開..當然吧..
可給你的msn我嗎~之前有..現在不見了
如果放假去了我呀哥果邊..想跟你玩埸火男脫裝~希望有機會

註:本人廢機,有線上網,廢ds卡會hand機..so冇mood玩彩虹..
Originally posted by 冰月.雪 at 2006-9-16 13:38:
no罵賤ojj?

沒有哦..只是解釋給那些人聽而已..不然人家又會在這耍白
Originally posted by at 2006-9-16 14:08:

我無玩彩虹半年啦- -

我都冇玩個零月,,,

[ Last edited by ‵藤原龍也も〞 on 2006-9-16 at 02:36 PM ]
作者: 冰月.雪    時間: 16-9-2006 13:38
作者: :)    時間: 16-9-2006 14:08
作者: [m]達人    時間: 16-9-2006 14:37
作者: 屎聖EX    時間: 16-9-2006 14:47
Originally posted by ‵藤原龍也も〞 at 2006-9-16 13:37:

-0-"我寫錯野....我會認..但我覺得我果個係叫反呃防囉..
[對手想呃你防 原則上對手系冇防到 我想問你點反呃防?]<--呢個就係1個好問題喇
有0.5秒遲左嫁痳..咁你打完再打..咪會省卻左果0.5秒囉..咁對 ...

反呃防意思系擋中對手 之後呃番人地 而你所講既系:系佢呃你防前打佢 你所講既明顯只系破呃防
你連人地冇防都叫呃到人防 真系高手 我諗我同你講唔到野^-^  
彩虹有時系觸心理 識呃防唔代表一定擋中反呃防  
而且我講呃攻 果陣點知你講脫裝~_~ 話你唔識唔代表串你^o^" 只系題點你 有樣野叫呃攻 劍尖唔系玩晒 至於你識唔識你唔洗講出黎^.^"
我同你打果陣你冇用裝@_@? 話人地用裝唔好話你自己用裝 我果陣近攻咪又系得d冇金7,8裝 講到好勁咁~_~"

Originally posted by [m]達人 at 2006-9-16 14:37:

如果你開火男脫裝攻略
肯定無人敢嗲:o)

如果佢開火男脫裝攻略
肯定無人敢嗲:o)

[ Last edited by 屎聖EX on 2006-9-16 at 02:54 PM ]
作者: ‵藤原龍也も〞    時間: 16-9-2006 15:23
Originally posted by 屎聖EX at 2006-9-16 14:47:

反呃防意思系擋中對手 之後呃番人地 而你所講既系:系佢呃你防前打佢 你所講既明顯只系破呃防
你連人地冇防都叫呃到人防 真系高手 我諗我同你講唔到野^-^  
彩虹有時系觸心理 識呃防唔代表一定擋中 ...

[對手想呃你防 原則上對手系冇防到 我想問你點反呃防?]
我已經答左你..我會點樣反呃防..你咁叻既..你開個post重申吧..
↑咁就請你睇完我回覆先講..對手想呃防你..自然就唔會防嫁喇..佢會等你遲0.5秒再打..你自己都係咁講!!
咁人地冇防..咁打佢..係唔係可以將佢打後同埋令佢呃唔到防呀!!.."高手"
[彩虹有時系觸心理 識呃防唔代表一定擋中反呃防]
↑你自己都識咁講喇~我打篇野出黎俾人睇..人地睇得明識既..只係教人技巧..

[而且我講呃攻 果陣點知你講脫裝~_~ 話你唔識唔代表串你^o^" 只系題點你 有樣野叫呃攻 劍尖唔系玩晒 至於你識唔識你唔洗講出黎^.^"
我同你打果陣你冇用裝@_@? 話人地用裝唔好話你自己用裝 我果陣近攻咪又系得d冇金7,8裝 講到好勁咁~_~"]

咁你唔知你走入黎嘈..係唔係你個人問題呀!!我識唔識都關你事?況且我冇玩..唔洗你提點wo
我有話劍尖玩哂咩?你忽上腦呀?我幾時有講過..唔好屈我wo..我都知有樣野呃攻..
你半年前都係咁話我唔識呀痳..我知嫁..但我都唔覺你識姐~
我冇話我冇用裝wo~你d裝咩s我d裝咩s..你心知肚明啦..
我用果套裝係166,火劍6頂退..火鞋6頂加速..你果d咩裝呀..又用新水女用8吸水盾~

相比下..我166打你..你轉左3,4次裝..當時係淘汰賽..我緊係死過格..
你一輸就轉裝滿血入黎再打過..之後見我嬴唔到你用新水女..就係度好串咁講:我出神裝你輸硬
呢D野我記得嫁..雖然我唔夠你d"裝"打,但我比上不足..比下有餘..起碼技術唔會輸俾你~

其實你根本唔知你自己有幾多斤兩..上次我開post問彩虹有咩勁人..我提名左最後希望
你即刻入黎話最後希望唔夠你打..佢認真你夠佢打?唔好以為嬴左人地1,2次就咁自滿啦
人地虛虛實實你都唔知..你講到咁有條理..你識講識做?

起碼我打出黎既..已經運用到好熟..唔會好似你咁指上談兵..識你既人都知你斤兩有幾多!!
你會抽時間玩脫裝?只怕叫你唔用裝都好難..請你練好d實戰!!先好講你d道理出黎!!
作者: 屎聖EX    時間: 16-9-2006 15:47
Originally posted by ‵藤原龍也も〞 at 2006-9-16 15:23:

[對手想呃你防 原則上對手系冇防到 我想問你點反呃防?]
我已經答左你..我會點樣反呃防..你咁叻既..你開個post重申吧..
↑咁就請你睇完我回覆 ...

你自己都識講對手想呃你防唔會防 咁你點呃番人防-.-?how反呃防? 你講黎講去咪又系得破到人呃防
而且 如果你講d野冇錯 就唔會比咁多人話你錯  唔通你岩晒@v@?天月,穎,我都錯晒/.\你真強啊

仲有 你咩166裝我唔記得 我又幾時用過吸盾 你作故仔都幾叻(em71)  我套土裝又未同你打過 淨系用過冇金裝 你又話我屈裝 系醒目仔果陣系a star就唔洗比人踢左出黎^_^
 另外 如果我勁過h望 我點解要入流星亮夜 你忽上腦@@?

你覺得自己咁勁就e+同我上彩打埸.ok?

[ Last edited by 屎聖EX on 2006-9-16 at 03:56 PM ]
作者: HiM…謙    時間: 16-9-2006 15:57
Originally posted by 屎聖EX at 2006-9-16 11:58:

無聊post又點!_! 個post邊道得罪你 得罪到你你咪去回post串我~_~"唔好系道講廢話,ok?

佢自己連破呃防同反呃防都未搞清楚/.\用d歪論系道誤導新手 又話人地串佢(em53-1)  點會有資格講脫裝/.\ ...

quote]

輸左俾人踢出黎就上黎樂古開post..俾人串又上黎開post..你覺唔覺你好無聊[/quote]

如果你睇唔明-.-只怪你理解能力差

大大隻字寫住例子  

我貼出黎係想令呢句話更+有說服力^^

只係睇你唔順眼姐^^

人地開post教人

你回既第1個post我都睇得出你有心串人

[ Last edited by HiM…謙 on 2006-9-16 at 04:00 PM ]
作者: 堂本光太    時間: 16-9-2006 16:38
Originally posted by HiM…謙 at 2006-9-16 15:57:

quote]

如果你睇唔明-.-只怪你理 ... [/quote]
o原來係咁
作者: 屎聖EX    時間: 16-9-2006 16:56
Originally posted by HiM…謙 at 2006-9-16 15:57:

quote]

如果你睇唔明-.-只怪你理 ... [/quote]
佢自己冇寫錯野點會比人串 又唔見穎佢比人串~_~?
作者: ‵藤原龍也も〞    時間: 16-9-2006 17:06
Originally posted by 屎聖EX at 2006-9-16 15:47:

你自己都識講對手想呃你防唔會防 咁你點呃番人防-.-?how反呃防? 你講黎講去咪又系得破到人呃防
而且 如果你講d野冇錯 就唔會比咁多人話你錯  唔通你岩晒@v@?天月,穎,我都錯晒/.\你真強啊

仲有 你咩 ...

唔通你岩晒@v@?天月,穎,我都錯晒/.\你真強啊
↑我冇話佢地..唔洗拎佢地出黎達我/口\我只係話你..沒有話其他人..
仲有 你咩166裝我唔記得 我又幾時用過吸盾 你作故仔都幾叻  我套土裝又未同你打過 淨系用過冇金裝 你又話我屈裝 系醒目仔果陣系a star就唔洗比人踢左出黎^_^
 另外 如果我勁過h望 我點解要入流星亮夜 你忽上腦@@?

你唔記得我記得..冇作故仔..你之前有個水盾8定9既..2秒32吸盾/口\不是吸盾嗎?

冇作故仔...同埋我係a star唔係俾人踢出黎的..係自己退會..

so我發覺你作故仔仲叻^_^果陣我同沒毛雞串..之後不爽佢就退左會..然後入神忍

你覺得自己咁勁就e+同我上彩打埸.ok?<--如果你1個月前同我講..我一定同你打v_v

之前都講過..如果你睇唔明..就睇多次吧..只會馬後炮v_v

我好清楚記得我只用1套裝[普通s]打你..你轉左幾套裝的...只差土裝沒打而已
到最後你用新水女..我先不夠你打~

我都講左..之前開post問樂古有咩火男勁人..你自己話你仲勁過h望的∼看來你還忽上腦哦v_v

但我都重申左好多次..冇玩彩虹了..同埋用註:本人廢機,有線上網,廢ds卡會hand機..so冇mood玩彩虹..

↑因為我會lag..所以我覺得lag玩黎都冇意思..但1個月前..我係我呀哥果邊用佢部機冇事..

所以1個月前同你打..冇問題..而家免了..屋企部機..太令人失望..呢個係事實..不是藉口..

但我估你都會屈我說是藉口的了v_v這是你個人的風格...

唔信既..我已經搵返個post等我post多次你講什麼吧..v_v

Originally posted by 屎聖EX at 2006-8-29 16:47:

個人認為近戰你同高手平可以(N) (sm9) 我果陣同你打 你淨系識擋同埋攻擊^_^"呃攻呃防你完全1成都冇出到-_-同高手打你擋得幾準都冇用喇  勁人!!

[ Last edited by 屎聖EX on 2006-8-29 at 04:49 ...

講真--我係想知多d火男脫裝既勁人.

聽講我果陣同你打都係3個月前到既事-.-"

3個月唔係短時間耶(f23,) 同埋我冇剩係擋的..加上我也不配是勁人..bao_20

否則我劬加自己名字上去了..真汗

Originally posted by 屎聖EX at 2006-8-28 23:41:

都話你眼光短淺^_^" 對高手黎講-_-我唔算勁 但最少我贏到jj望^o^

[ Last edited by ‵藤原龍也も〞 on 2006-9-16 at 05:12 PM ]
作者: :)    時間: 16-9-2006 17:13
作者: ‵藤原龍也も〞    時間: 16-9-2006 17:18
Originally posted by :) at 2006-9-16 17:13:

無人串我
因為我係火男脫裝王

當然喇..那些人想找更多的人來當回覆的藉口而已..

穎-.-"你玩返..我諗你都末必夠光仔打..

佢好似勁左好多..ps:佢自己講的
作者: :)    時間: 16-9-2006 17:18
作者: Sexy欣宜=)    時間: 16-9-2006 17:24
作者: ‵藤原龍也も〞    時間: 16-9-2006 17:34
Originally posted by at 2006-9-16 17:18:
我講句公道說話

兩個都同我收嗲 )
NO TALK 火男脫裝 WITH ME面前!

我以前勁果陣
佢D實力已經夠我差5多
不過我勁佢少少
我無玩咁耐-.-

我冇記錯..你同光仔-.-"你好似嬴3:2
但當時我同光仔實力都差5多喳wo-.-"
點解又輸你3:0既呢bao_50 真失敗..
作者: :)    時間: 16-9-2006 17:42
作者: ★皇牌騎士★    時間: 16-9-2006 17:53
大家一人少句is ok lol
作者: HiM…謙    時間: 16-9-2006 18:19
Originally posted by 屎聖EX at 2006-9-16 16:56:

如果你睇唔明-.-只怪你理 ...

佢自己冇寫錯野點會比人串 又唔見穎佢比人串~_~? [/quote]
所以就係-.-

你開親d post都係攻擊人-.-

你就係咁得閒上黎串人?

[ Last edited by HiM…謙 on 2006-9-16 at 06:21 PM ]
作者: 「宏」    時間: 16-9-2006 18:26
作者: ‵藤原龍也も〞    時間: 16-9-2006 18:45
Originally posted by 「宏」 at 2006-9-16 18:26:
謝謝樓主大大
我既火男技術又進了一小步了

冇記錯..你應該是打算吧=_=

別再樂古開無聊的post了-.-"經常唱人..始終唔係咁好

當然除左..作奸犯科既人除外..但俾人串..再post人家上黎..

好像有點兒那個...
作者: HiM…謙    時間: 16-9-2006 18:46
火男好好用
作者: 堂本光太    時間: 16-9-2006 18:51
Originally posted by HiM…謙 at 2006-9-16 18:46:
火男好好用

你仲有冇咩要補充
作者: HiM…謙    時間: 16-9-2006 18:52
Originally posted by 堂本光太 at 2006-9-16 18:51:

你仲有冇咩要補充

有 野問

火男點先用得好
作者: 堂本光太    時間: 16-9-2006 18:53
Originally posted by HiM…謙 at 2006-9-16 18:52:

有 野問

火男點先用得好

o原來係咁
作者: HiM…謙    時間: 16-9-2006 18:53
Originally posted by 堂本光太 at 2006-9-16 18:53:

o原來係咁

請高手解答。
作者: 堂本光太    時間: 16-9-2006 18:55
Originally posted by HiM…謙 at 2006-9-16 18:53:

請高手解答。

原來咁都得。
作者: HiM…謙    時間: 16-9-2006 18:57
Originally posted by 堂本光太 at 2006-9-16 18:55:

原來咁都得。

樓主篇野有d唔明
作者: 堂本光太    時間: 16-9-2006 18:59
Originally posted by HiM…謙 at 2006-9-16 18:57:

樓主篇野有d唔明

o原來有問題
作者: HiM…謙    時間: 16-9-2006 19:00
Originally posted by 堂本光太 at 2006-9-16 18:59:

o原來有問題

o如果人地呃攻我點算

[ Last edited by HiM…謙 on 2006-9-16 at 07:02 PM ]
作者: 堂本光太    時間: 16-9-2006 19:01
Originally posted by HiM…謙 at 2006-9-16 19:00:

o我明白了呀

你在呃post 我影相send比自由之光!_!
作者: HiM…謙    時間: 16-9-2006 19:02
Originally posted by 堂本光太 at 2006-9-16 19:01:

你在呃post 我影相send比自由之光!_!

sorry  !no send比自由之光
作者: 堂本光太    時間: 16-9-2006 19:03
Originally posted by HiM…謙 at 2006-9-16 19:02:

sorry  !no send比自由之光

o你修改都冇用
作者: HiM…謙    時間: 16-9-2006 19:04
Originally posted by 堂本光太 at 2006-9-16 19:03:

o你修改都冇用

呃攻用到好係咪好實用??

me修改what(^{}^)

[ Last edited by HiM…謙 on 2006-9-16 at 07:09 PM ]
作者: 堂本光太    時間: 16-9-2006 19:08
Originally posted by HiM…謙 at 2006-9-16 19:04:

呃防用到好係咪好實用??

me修改what(^{}^)

你明明問呃攻 而家又講呃防 仲唔認(]oo[)
作者: HiM…謙    時間: 16-9-2006 19:09
Originally posted by 堂本光太 at 2006-9-16 19:08:

你明明問呃攻 而家又講呃防 仲唔認(]oo[)

sorry me打錯字 (:/.\
作者: 堂本光太    時間: 16-9-2006 19:11
Originally posted by HiM…謙 at 2006-9-16 19:09:

sorry me打錯字 (:/.\

o我要你道歉
作者: HiM…謙    時間: 16-9-2006 19:12
Originally posted by 堂本光太 at 2006-9-16 19:11:

o我要你道歉

對唔住 我唔係有心 ok?
作者: ‵藤原龍也も〞    時間: 16-9-2006 21:25
-.-你地好似玩野咁..汗

等緊屎聖兄的回覆ar..真心急哦
作者: 堂本光太    時間: 16-9-2006 22:05
Originally posted by ‵藤原龍也も〞 at 2006-9-16 21:25:

點解你成日汗
大陽伯伯都番左歸啦:o)
作者: 屎聖EX    時間: 17-9-2006 00:04
Originally posted by ‵藤原龍也も〞 at 2006-9-16 21:25:

要講既都講晒 你要堅持人地唔防都叫呃防 我冇你辦法~_~"
作者: 蜜瓜豆奶    時間: 17-9-2006 00:23
Originally posted by 呢個ac唔玩-月 at 2006-9-14 13:05:
破呃防係用劍尖

用劍尖呃防咪食少左一下囉?..

我呃防係行近d..方便第2次呃防...正常比人呃防,痛完都會再防[習慣冇解(或許個解釋就係習慣)]

我既經驗話俾我知..D人比人呃左2次防先至會醒覺.唔會再係咁防..

純粹個人意見.

[ Last edited by 蜜瓜豆奶 on 2006-9-16 at 04:57 PM ]
作者: 呢個ac唔玩-月    時間: 17-9-2006 01:01
作者: HiM…謙    時間: 17-9-2006 07:30
Originally posted by 呢個ac唔玩-月 at 2006-9-17 01:01:

人地個隻5係反呃防,係叫做劍尖,
只係破左佢呃防沒有反,(em51)
呃防的反應該是指→連擋兩下/射一下等人地打中射
跟住再等0.5秒先斬)

[ Last edited by 呢個ac唔玩-月 on 2006-9-17 at 01:05 AM ]

o原來咁先岩
作者: ‵藤原龍也も〞    時間: 17-9-2006 09:37
Originally posted by 屎聖EX at 2006-9-17 00:04:

要講既都講晒 你要堅持人地唔防都叫呃防 我冇你辦法~_~"

o..你之前不是大條道理回覆的嗎?

現在打幾隻字就當冇事發生過?

下次回覆前諗清楚自己做過d咩先~成日入黎搗亂..唔知羞

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://pcomcncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2