樂古Nakuz

標題: 魔法師/魔導士/神燈討論區 [打印本頁]

作者: chanpouu    時間: 5-4-2007 22:45
標題: 魔法師/魔導士/神燈討論區
另更有詳盡的技術分享↓
魔導教學(流雪/♑藍薔薇〆絳雪ⅰ)版本1.33(已修改6次)再度增加影片
蘋果教學﹏ 魔法師的基本技巧 (已補給完成)

今日玩gc 我想問點解冇一個人真係識玩魔導
作者: 殘S影    時間: 5-4-2007 22:48
魔師---
摔 摔係魔師最主要ge攻擊技 雖然係甘 但做魔師捉人反而好過劍士捉人 
因為魔師可以定格捉 但係我想講 用白魔mp1再捉果d係白痴@@

極之同意最後果句

不過魔師教學
大部分要用光箭--too bad 無錢買技

作者: chanpouu    時間: 5-4-2007 22:56
魔導--

炸彈 魔導最主要ge接技之一 功能為定格 好少用梨攻擊

摔  同魔師一樣 不過做魔導捉人比魔師捉人更好 但係唔建議用治癒->捉 甘樣好浪費mp- - 
雖然可以捉多下 但係留番梨接技咪重好

轉轉轉 最好用ge攻擊技 如果位置岩 要轉上5 6下唔係問題∼

地雷 山谷屈技一招 係角落頭到放炸人落街係常見招數 不過如果對方有氣e招就冇用 

毒氣 最主要攻擊技 唔洗我講係人都知要點樣用 不過 如果你想做9連摔 一定要係有毒氣ga情況下先得
(你冇睇錯 係9連摔 再多都重得 想知點樣做到? 我話你聽          【秘密】)

炸彈大炮 實用性雖然唔係甘高 不過運用得好ge話都算一招恐怖接技之一

補血 定格->捉係最常用 而且可以幫人補血 有時重可以用梨逃走tim

白魔mp2
作者: 瘟神蛋古    時間: 5-4-2007 22:57
跳攻我覺得實用性低==
基本上如果要博技 我諗要係差唔多落地果時先起手
咁樣起得手黎都比人打中
電可以用石化/摔接(多數都係摔)
當然距離唔可以太遠
黑魔點3技要黎上面既台突破下面既台用
姐係山谷左2既台 對山谷最左既台
一閃 再出技 人地唔走唔出技基本上必死
盾有冇用我有d保留
的確 唔識用既話係會比盾害死
光之箭只係唔駛郁就出到既火球
再加上用完唔會話你屈火(最多話你屈箭)
光箭接摔唔錯的

作者: chanpouu    時間: 5-4-2007 22:57
原帖由 瘟神蛋古 於 2007-4-5 14:57 發表
跳攻我覺得實用性低==
基本上如果要博技 我諗要係差唔多落地果時先起手
咁樣起得手黎都比人打中
電可以用石化/摔接(多數都係摔)
當然距離唔可以太遠
黑魔點3技要黎上面既台突破下面既台用
姐係山谷左2既台 ...

所以我都話實用性【唔錯】- -∼∼∼
不過運用得好真係好勁...因為我見識過..(台版)

-------題外話------
你個簽名圖搞到我e+好想玩魔力寶貝-3-

作者: 遊俠翔    時間: 5-4-2007 23:01
敢問你在gc中的game名是什麼?
作者: 瘟神蛋古    時間: 5-4-2007 23:03
摔  同魔師一樣 不過做魔導捉人比魔師捉人更好 但係唔建議用治癒->捉 甘樣好浪費mp- - 

魔導d mp 除左要黎補血摔
就係毒
毒基本上對d有d技術既人黎講 真係好難中==
留黎補血摔仲好==
黑魔mp3真係幾難用==
命中最多都係2炮(印象中係)
毒我多數都係掟炸彈算==
[就咁摔既話個人唔會跌落地架咩==?
如果人地氣破走唔走到]<--呢2句我真係唔知先問==太耐冇用魔導
要連摔我淨係諗到係台邊放毒再摔==
作者: chanpouu    時間: 5-4-2007 23:05
原帖由 瘟神蛋古 於 2007-4-5 15:03 發表

就係毒
留黎補血摔仲好==
[就咁摔既話個人唔會跌落地架咩 ...

@3@其實你d意見唔係冇理 不過係我心目中 我係唔會甘樣做
你d方法多數係用係岩岩玩魔導果d人到  (我唔係串你 係真)
雖然重有高手係甘樣玩 不過我個人認為補血捉係冇用之如重浪費mp 講真果句 佢捉好難掉街
難接技之如 重要浪費mp 甘不如留mp放毒就最實際

作者: 巴布vs超力    時間: 6-4-2007 00:02
我想講....(我味睇灑的!!)
魔導轉轉轉一下最多得3hit~"~
絕對沒可能一轉有5-6hit
加上地雷係垃圾(屈峽谷果d都係)
pk主要用黑2同白3

打果時多用跳放炸彈定人....
第1個中左後再放多個....
咁第1個就會爆...佢就會彈起左
呢個時候最好就係轉轉轉...
佢彈左上面好大機會做到3hit
咁可以做成最大傷害...而且跳放炸彈人地有mp都會爆左
所以呢招有攻有防
作者: 瘟神蛋古    時間: 6-4-2007 00:09
原帖由 chanpouu 於 2007-4-5 23:05 發表

@3@其實你d意見唔係冇理 不過係我心目中 我係唔會甘樣做
你d方法多數係用係岩岩玩魔導果d人到  (我唔係串你 係真)
雖然重有高手係甘樣玩 不過我個人認為補血捉係冇用之如重浪費mp 講真果 ...

我玩魔導都係新手至中手之間==
我一開波玩魔導既技術己經可以sm一個新手
之後都唔算太常練(有一排成日用 只不過只係玩山谷放地雷既廢魔導==)
宜家基本上冇用到
魔導可以攻擊既技唔多
除左毒 摔 炸彈就冇(補血只係輔助攻擊既技)
如果淨係靠毒 唔用補血摔
攻擊既方法好似真係得番好小==
作者: 國崎住人    時間: 6-4-2007 00:25
原帖由 巴布vs超力 於 2007-4-6 00:02 發表
pk主要用黑2同白3

咁第1個就會爆 ...

要小生轉個5hit比u see ok??
作者: 巴布vs超力    時間: 6-4-2007 00:28
原帖由 國崎住人 於 2007-4-6 00:25 發表

要小生轉個5hit比u see ok??

就咁->->z就可以有5hit~"~?
沒可能的事
作者: 國崎住人    時間: 6-4-2007 00:35
小生有少少意見

魔法陣 唔好以為魔法陣冇傷害就睇少佢 佢ge接技雖然好難先做到 但你中左就死無全c 而且係山谷
極為好用 所以做魔師 一定要識運用e招 不過唔識用我唔怪你 因為真係好難用....

你魔法陣對住任何職業都可以算係自殺! 你未出陣我都沖左埋身秒左你!

石化 最常用 但係傷害係最少(狂禁左右就冇事啦- -) 但係實用性好高 無論係山場定係精場 都好好用
因為係角落頭到石化 掉落去可以白魔mp2接招 而且對住d唔想禁ge人 e招都幾好用

石化是接要震 再接摔 接什麼白魔2 囧 有幾何會係條邊度 跳洛黎比你出白魔2

閃電 此技一定要一擊必中 因為如果唔中 甘受到傷害就係你 最好唔好遠處用 因為太遠(如山谷右電山谷左)
甘樣傷害會好少 而且無得接技 不過e招我唔係好建議你地用 除非係團戰 1p1就最好唔好用 用佢不如用白魔mp2啦

電擊術 中了石以接 石化 手腳快點 又可以接摔 囧

火雨 e招實用性為一般 雖然傷害足夠 但係命中好低 不過你可以睇時機 如劍士【岩岩】出場冇mp 你可以即放
不過你撞到逃跑高手 甘e招冇用啦∼

劍士一出場 行到最上 再跳高 硬食 你呢招都唔過1/3 呢招只有生死戰 才有用吧

黑魔點技 3招都唔好用 點解? 首先命中率偏低 雖然傷害唔錯 但係命中甘低之如重要洗錢 有咩甘好 除左光之箭∼
火山命中低 ?_? 比人追殺 即出佢就中左招了=D 又秒了 爽 特別在團戰隊友死曬得番你果陣敵人勁易中的說
實用度有3星 (5星滿)

防護罩 千萬千萬唔好用e招定人格 用e招定人雖然有可能定到 但係會害死你 如果對方係法師 甘你用左就真係死得
同意 因為出了人家出火雨你只好爆氣閃了 出技會死得很慘 人家石化你無得閃 再震 再接摔 又無1半了~_~

有mp緊係用心心摔 可以接到4野 扣敵人 80% 都ok 囧 之後再加以追擊 便可以擊退敵人
轉轉轉 最好用ge攻擊技 如果位置岩 要轉上5 6下唔係問題∼
轉最多是3hit 一定加上一些特別技巧 才能5-6下 u明白嗎?_? 不是岩位就可以
地雷 山谷屈技一招 係角落頭到放炸人落街係常見招數 不過如果對方有氣e招就冇用 
地雷在精靈場可說是很強 在山谷當然也很強 但在精靈場你會怎用地雷嗎?_? 地雷可是接轉必用的技能取時可以接上5hit
毒氣 最主要攻擊技 唔洗我講係人都知要點樣用 不過 如果你想做9連摔 一定要係有毒氣ga情況下先得
即係點用?_? 亂放ok ?_? 9連摔?_? 你玩me ?_? 你連9野比me睇 小生自問最多5次

炸彈大炮 實用性雖然唔係甘高 不過運用得好ge話都算一招恐怖接技之一
點樣恐布法?__? 解釋下能嗎

中有教大家一招必殺 連技o_o 毒氣>重擊>轉轉轉 可以轉5hit o_o =秒殺"

作者: hok5    時間: 6-4-2007 00:50
火雨 e招實用性為一般 雖然傷害足夠 但係命中好低 不過你可以睇時機 如劍士【岩岩】出場冇mp 你可以即放

對開盾的人,一招見效
作者: 國崎住人    時間: 6-4-2007 00:52
原帖由 hok5 於 2007-4-6 00:50 發表

對開盾的人,一招見效

不!!!!!開盾 可以儲mp爆氣可以閃到=.=!
作者: 巴布vs超力    時間: 6-4-2007 01:05
技...中了先叫做技
唔中既技....叫垃圾@@"
所以多用普通攻擊先至好
作者: 瘟神蛋古    時間: 6-4-2007 01:10
轉係咪要人地比炸彈炸起先可以多幾下?(真係唔多識 印象中好似試過 不過點打唔記得)
仲有毒+重擊 人地唔會飛走嗎??(有重擊未試過咁用==)
作者: 國崎住人    時間: 6-4-2007 01:12
原帖由 瘟神蛋古 於 2007-4-6 01:10 發表
轉係咪要人地比炸彈炸起先可以多幾下?(真係唔多識 印象中好似試過 不過點打唔記得)
仲有毒+重擊 人地唔會飛走嗎??(有重擊未試過咁用==)

怎麼不自己試探找答安- -!"
作者: hok5    時間: 6-4-2007 01:25
原帖由 瘟神蛋古 於 2007-4-5 23:03 發表

就係毒
留黎補血摔仲好==
[就咁摔既話個人唔會跌落地架咩 ...

地型問題,大炮要中哂3炮就係自己比敵人低,我試過幾次都得

原帖由 國崎住人 於 2007-4-6 00:52 發表

不!!!!!開盾 可以儲mp爆氣可以閃到=.=!

但d人多數連技都出埋,招技出左之後自己死埋

原帖由 巴布vs超力 於 2007-4-6 01:05 發表
技...中了先叫做技
唔中既技....叫垃圾@@"
所以多用普通攻擊先至好

你咁講我姐係係成日出垃圾了

作者: Chestnut    時間: 6-4-2007 01:49
魔師跳打然後捉人不錯...但是...跳打能扣多少呢XD
作者: hok5    時間: 6-4-2007 01:51
原帖由 Chestnut 於 2007-4-6 01:49 發表
魔師跳打然後捉人不錯...但是...跳打能扣多少呢XD

跳打捉扣好多,但跳打扣得小都唔怕,最重要係捉,何況跳打真的沒用嗎
作者: 瘟神蛋古    時間: 6-4-2007 01:58
原帖由 國崎住人 於 2007-4-6 01:12 發表

怎麼不自己試探找答安- -!"

因為宜家基本上我唔會點用魔導==
我怕係pk場用未出招就掛了
作者: Mas.野子    時間: 6-4-2007 02:57
好難得見到有咁多人重會討論下職業如何使用

總好過次次上黎膠人一大班係度開邊個最強邊個最快d post

回正題...

以下只是供玩森林場的玩家(本人視山場為無物)

法師-最多人唔識得玩既職

只懂龜+火球+石化+流星..多麼納悶的戰鬥方式

使用法師時給劍的時候 請多加使用跳打

再睇準時機一個火球+石化/電擊

火球+石化者..不用多說當然就是繼續石化摔

火球+電擊者..視乎被電者淨下多小血量再加以進攻吧

重點:在出石化/電擊前 請先中了火球再放

魔導-一個十分強勁但識玩的人近乎0的人

玩魔導前請先練習如何快速連掉兩粒炸彈 如果唔識..想定人都幾難

重點攻擊技當然是心摔/毒

不要覺得心摔廢和浪費MP 不知道有多小劍死在這技上

毒要放得準..就要視乎使用者的技術了
(提示:打倒了敵到地時 先看敵人的移動方向再作出攻擊)

重點:請多加使用轉轉和把轉轉成為主要攻擊技吧

因為本人不太喜歡教人..所以有很多地方都無詳盡地說

如果有心學玩小莓的 請多玩森林和不要太淆啦...十個有九個見到森林都走 汗..
作者: boyboy198907    時間: 6-4-2007 10:59
幹麼會有人說火山實用度低
沒記錯的話是不能counter=.=
魔導用心摔浪費mp囧
企一陣未有番
睇你幾時用
魔導摔最緊要果樣野你又唔講
魔導摔唔可以就咁->+z
要跑摔

更怪的是
魔導點技1接地雷?
可行的嗎
我沒試過-,-

原帖由 巴布vs超力 於 2007-4-6 00:28 發表

就咁->->z就可以有5hit~"~?
沒可能的事

囧5hit不是難
如神射要人地中哂技1 8hit一樣

作者: 巴布vs超力    時間: 6-4-2007 11:19
5hit唔係難唔難既問題...係沒可能既問題~"~
魔導轉是前一下...後一下...再前一下...
根本最多係3hit....
要5hit既就要轉2下的了="=
作者: 國崎住人    時間: 6-4-2007 12:26
原帖由 boyboy198907 於 2007-4-6 10:59 發表
幹麼會有人說火山實用度低
沒記錯的話是不能counter=.=
魔導用心摔浪費mp囧
企一陣未有番
睇你幾時用
魔導摔最緊要果樣野你又唔講
魔導摔唔可以就咁->+z
要跑摔

更怪的是
魔導點技1接地雷?
可行的 ...

8 hit 我真係未試過
haha 能提供影片嗎 影片版主xDDD" 你就禁前+z 比你捉到果d都係on8+1仔=.=!我拎隻劍係禁高攻你捉條毛=.=?

用下腦子也知是不可行啦 點技 一出了都飛走了接什麼 你玩過點技1沒有?_?

作者: 吻別過後    時間: 6-4-2007 13:26
原帖由 chanpouu 於 2007-4-5 14:56 發表
魔導--

炸彈 魔導最主要ge接技之一 功能為定格 好少用梨攻擊

雖然可以捉多下 但係留番梨接技 ...

下..好浪費MP!?

會咩=___= 3格氣 摔人摔哂3次儲到大約1格 再摔再儲1格

「共摔5次」 a"a 點解唔建議呢

我諗好多人都會問 無限連摔?邊有可能

你唔信你可以搵我我試比你睇 雖然我唔係常日用 但係我至少都做到3∼6下 (我時間捉不好咩)
而且上網搵片都睇到啦係唔係-v-?

4下都會跌落樓啦-___-"

囧5hit不是難
如神射要人地中哂技1 8hit一樣

how to do 8hit

作者: chanpouu    時間: 6-4-2007 14:09
原帖由 國崎住人 於 2007-4-5 16:35 發表
小生有少少意見

魔法陣 唔好以為魔法陣冇傷害就睇少佢 佢ge接技雖然好難先做到 但你中左就死無全c 而且係山谷
極為好用 所以做魔師 一定要識運用e招 不過唔識用我唔怪你 因為真係好難用... ...

首先我好火甘想講一句  【你唔想就咪係到嘈嘈嘈!!! 】 (sor我真係好火)

首先我講番魔法陣 你有冇睇清楚我講咩 【佢ge接技雖然好難先做到】e句我就講左啦!!!!!你重甘問係咪白痴阿!?

石化 你到底有冇睇清楚我講咩阿 我ge意思係角落頭到石化 石完會掉左落去 係掉落去味到地果陣 用白魔第2招係會中!!!!
你唔識野咪係到嘈\口/  

閃電 我話冇得接ge意思係講緊遠處電人接唔到技!!!!

火雨 所以我咪話如果撞到逃跑高手e招冇用lor 你d中文水平係咪得1年級咋!?

黑魔點技3招 e個我認我有錯 我琴日打post唔記得左火山 我一間會改 但係前兩招的確係甘

魔導
摔 你甘樣諗我唔怪你 不過你甘樣做冇後路(順唔順口先?-v-)

轉轉轉 我想講你有特別技巧最多做到4下 要做到5~6下一定要岩位 你到底係咪連魔師魔導都唔識玩ga!?

毒氣 首先 我要罵你一句【你唔識就唔好係到亂甘梨!!!】(sor我e+重火)
你唔識無限連摔 你自己上台網捉文問ok? 不過唔好諗住叫我試比你睇 我試比第2個都唔想試比你 因為我對住你好火-口-!!!!

【好對唔住 i sorry 以上果d罵人字句 好對唔住 因為我真係好火 估唔到e+重有魔師
作者: chanpouu    時間: 6-4-2007 14:12
禁多人問點解治癒捉人會唔好

我唔係話唔好 因為e個的確係幾好用 不過係我心目中我唔會甘樣做
我要留後路比自己接招咩....(我不是怪人-口-)

無限連摔 係真係做到 你唔信我唔怪你 不過你要記得要係毒氣到做
作者: 吻別過後    時間: 6-4-2007 14:16
[quote]原帖由 chanpouu 於 2007-4-6 06:09 發表

首先我好火甘想講一句  【你唔想就咪係到嘈嘈嘈!!! 】 (sor我真係好火)

首先我講番魔法陣 你有冇睇清楚我講咩 【佢ge接技雖然好難先做到】e句我就講左啦!!!!!你重甘問係咪白痴阿!?

石化 你到底有冇睇清楚我講咩阿 我ge意思係角落頭到石化 石完會掉左落去 係掉落去味到地果陣 用白魔第2招係會中!!!!
你唔識野咪係到嘈\口/  

閃電 我話冇得接ge意思係講緊遠處電人接唔到技!!!!

火雨 所以我咪話如果撞到逃跑高手e招冇用lor 你d中文水平係咪得1年級咋!?

黑魔點技3招 e個我認我有錯 我琴日打post唔記得左火山 我一間會改 但係前兩招的確係甘

魔導
摔 你甘樣諗我唔怪你 不過你甘樣做冇後路(順唔順口先?-v-)

轉轉轉 我想講你有特別技巧最多做到4下 要做到5~6下一定要岩位 你到底係咪連魔師魔導都唔識玩ga!?

毒氣 首先 我要罵你一句【你唔識就唔好係到亂甘梨!!!】(sor我e+重火)
你唔識無限連摔 你自己上台網捉文問ok? 不過唔好諗住叫我試比你睇 我試比第2個都唔想試比你 因為我對住你好火-口-!!!!

【好對唔住 i sorry 以上果d罵人字句 好對唔住 因為我真係好火 估唔到e+重有魔師
作者: 巴布vs超力    時間: 6-4-2007 14:20
原帖由 chanpouu 於 2007-4-6 14:12 發表
禁多人問點解治癒捉人會唔好

我唔係話唔好 因為e個的確係幾好用 不過係我心目中我唔會甘樣做
我要留後路比自己接招咩....(我不是怪人-口-)

無限連摔 係真係做到 你唔信我唔怪你 不過你要記得要係毒氣到做

小兄弟...你連post了~"~

無限摔的確魔導是得的...但必須有lag先得

我覺得魔導出技太灑了...反而普通轉轉都傷到好多血
咁不如留返d mp出白3@@"
一陣抽到個無敵...隱形果d唔係仲好嗎~"~?

玩魔c既一定要識呢招....
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=2808531&extra=page%3D3

作者: chanpouu    時間: 6-4-2007 14:23
原帖由 巴布vs超力 於 2007-4-6 06:20 發表

小兄弟...你連post了~"~

無限摔的確魔導是得的...但必須有lag先得

我覺得魔導出技太灑了...反而普通轉轉都傷到好多血
咁不如留返d mp出白3@@"
一陣抽到個無敵...隱形果d唔係仲好嗎~"~?

玩魔c既一定 ...

你講左等於冇講- -

我都話要係毒氣到先得
你重同我講lag
甘你係咪講廢話阿- -”””
作者: 巴布vs超力    時間: 6-4-2007 14:28
原帖由 chanpouu 於 2007-4-6 14:23 發表

你講左等於冇講- -

我都話要係毒氣到先得
你重同我講lag
甘你係咪講廢話阿- -”””

無奈~"~
無限連摔如果要靠毒...咁就一定沒可能"無限"到- -"
你要出完一次毒再出一次毒...除非你企定定等mp
唔係一定唔夠時間係第1個毒沒果時出第2個....

要無限連摔就一定要lag~"~
作者: chanpouu    時間: 6-4-2007 14:30
令仔 你可唔可以睇下1樓果post
我都話左 連摔唔係唔得 除非毒氣冇左...

各位令仔令女 唔好再唔睇post就講啦-口- 我爆血管啦....
作者: 巴布vs超力    時間: 6-4-2007 14:34
原帖由 chanpouu 於 2007-4-6 14:30 發表

各位令仔令女 唔好再唔睇post就講啦-口- 我爆血管啦....

我沒話連摔唔得...但你係講"無限"連摔= ="
是你自己打錯字嗎?
連摔同"無限"連摔係唔同的

我都就來爆啦......
作者: 吻別過後    時間: 6-4-2007 14:36
原帖由 chanpouu 於 2007-4-6 06:30 發表

超~
你開得POST黎就預左俾人批評啦a"a
作者: boyboy198907    時間: 6-4-2007 15:01
原帖由 吻別過後 於 2007-4-6 13:26 發表

how to do 8hit

影像重疊就可了
作者: chanpouu    時間: 6-4-2007 15:19
隻秋?你前日弓手先輸完我
唔洗隻啦..你輸緊
作者: 巴布vs超力    時間: 6-4-2007 15:21
好似變成罵戰了@@"
是否開始扣分及關題~"~?

(呢d野由金龍決定")
作者: 國崎住人    時間: 6-4-2007 15:28
原帖由 chanpouu 於 2007-4-6 15:19 發表
隻秋?你前日弓手先輸完我
唔洗隻啦..你輸緊

又一膠子 囧 shit 既然不隻 同u講野都曬氣 囧
作者: 圓得紅    時間: 6-4-2007 15:28
嗯......火星文退散......
一堆錯字 以及不用標點符號,眼睛快要脫窗嚕。
作者: Loz    時間: 6-4-2007 15:31
原帖由 chanpouu 於 2007-4-6 15:00 發表
藍草莓? 你前日先輸完比我
你嘈咩阿?
你連我係邊個都唔知?
串人唔洗本?
番去訓練下你d技術先啦
輸比我重要串我

z_z你確定你用小莓贏佢小莓?
去挑機錄片吧

原帖由 巴布vs超力 於 2007-4-6 00:02 發表
pk主要用黑2同白3

咁第1個就會爆 ...

有4hit的!

作者: 遊俠翔    時間: 6-4-2007 15:53
←邪魔亂入
我在第1頁的問題還沒有人答
作者: boyboy198907    時間: 6-4-2007 15:57
原帖由 Loz 於 2007-4-6 15:31 發表

z_z你確定你用小莓贏佢小莓?
去挑機錄片吧

有4hit的!

說了影像重疊是可以的5hit

藍草的弓跟魔是沒法比

翔你的問題是何物
作者: 遊俠翔    時間: 6-4-2007 16:07
原帖由 boyboy198907 於 2007-4-6 15:57 發表

說了影像重疊是可以的5hit

藍草的弓跟魔是沒法比

翔你的問題是何物
原帖由 迷樣ソ人物 於 2007-4-5 23:01 發表
敢問你在gc中的game名是什麼?

就是這個問題
作者: -涷奶茶-    時間: 6-4-2007 18:32
藍草隻弓真係輸左俾人A_A......!?
作者: adamsteve    時間: 6-4-2007 19:12
認同魔師係靠捉人
但係好似成篇野無咩新意
鬼唔知有得連摔咩=.= 魔導有無限摔tim啦
你教下人地點連摔仲實際啦
成篇野只係紙上談兵  點解係精品文章ge............
作者: boyboy198907    時間: 6-4-2007 19:19
原帖由 國崎住人 於 2007-4-6 18:58 發表

有可能A____A???

這次我撐你挑佢機
雖然以前有d不和
這次撐u
作者: gavinng012    時間: 6-4-2007 19:39
原帖由 adamsteve 於 2007-4-6 19:12 發表
認同魔師係靠捉人
但係好似成篇野無咩新意
鬼唔知有得連摔咩=.= 魔導有無限摔tim啦
你教下人地點連摔仲實際啦
成篇野只係紙上談兵  點解係精品文章ge............

魔師既摔要講出黎好易
搵岩時機,人地跌低就起身果時,出石化/盾,再摔多次之ma
講係易lor,真係打...-_-
作者: aesoph51238    時間: 6-4-2007 21:32
wa...
好長好長...
冇咩心機爬文- -"
都係拎完分就閃算-v-"
作者: 乂蘋果汁卍    時間: 6-4-2007 22:42
估唔到有人學我=________=   

魔師那篇我覺得是可以的...

但魔導呢-____________-      魔導好像漏了好幾招沒寫
作者: boyboy198907    時間: 7-4-2007 10:50
原帖由 乂蘋果汁卍 於 2007-4-6 22:42 發表
估唔到有人學我=________=   

魔師那篇我覺得是可以的...

但魔導呢-____________-      魔導好像漏了好幾招沒寫

沒話學唔學ge
佢le篇野都可算係驚為天人
講野1999
作者: kenken1212    時間: 7-4-2007 16:09
原帖由 國崎住人 於 2007-4-6 18:58 發表

有可能A____A???

you升到75la 冇敵la @.@
作者: 圓得紅    時間: 7-4-2007 16:41
原帖由 瘟神蛋古 於 2007-4-6 19:14 發表

忽然出面的西虫==
呢個post太有火藥味 都係唔討論好d

西蟲和蟲西是兩碼子事...
被人召喚過來....

用裝備把能力值調到差不多再挑機看看就知誰強吧...
那樣輸掉就真的無話可說吧?
作者: boyboy198907    時間: 7-4-2007 20:20
原帖由 圓得紅 於 2007-4-7 16:41 發表

被人召喚過來....

勇島就好了
不用又脫來脫去
作者: Alta    時間: 7-4-2007 20:32
還以為又有新血看

怎麼喇...又是那種像膠騎一樣自以為事的傢伙
呵欠....

別說藍草莓的魔導嬴不了

連私的你也休想在非飛街場殺到一命z___z...

先把別人的東西反對掉說得一文不值這是很差的立論方法清楚嗎

話說對對你的挑戰還真滿期待...

可惡...去一去旅行就搞咁大壇野出黎唔預我/.\
作者: boyboy198907    時間: 7-4-2007 20:38
原帖由 Alta 於 2007-4-7 20:32 發表
還以為又有新血看

怎麼喇...又是那種像膠騎一樣自以為事的傢伙
呵欠....

別說藍草莓的魔導嬴不了

連私的你也休想在非飛街場殺到一命z___z...

先把別人的東西反對掉說得一文不值這是很差的立論方法清楚嗎

話說對對你的挑戰還真滿期待...

可惡...去一去旅行就搞咁大壇野出黎唔預我/.\

讓我的魔導先來測試吧=.=
看看他的紙上談兵怎怎
新血中最好的法c教學還是侈紅那篇吧
真的很讚

現在就預了你了
多謝偶吧
作者: 瘟神蛋古    時間: 7-4-2007 20:39
原帖由 圓得紅 於 2007-4-7 16:41 發表

被人召喚過來....

個名差唔多姐==
-------------------
通常我同d勁人低lv廢裝打
如果我嬴 再打既話
我會除裝的
能力大家差唔多先好玩
作者: Alta    時間: 7-4-2007 20:55
原帖由 瘟神蛋古 於 2007-4-7 20:39 發表

個名差唔多姐==
-------------------
通常我同d勁人低lv廢裝打
如果我嬴 再打既話
我會除裝的
能力大家差唔多先好玩

通常我讓半grade:lol
作者: boyboy198907    時間: 7-4-2007 22:12
原帖由 Alta 於 2007-4-7 20:55 發表

好似你沒讓偶半grade~
作者: 瘟神蛋古    時間: 7-4-2007 22:15
原帖由 Alta 於 2007-4-7 20:55 發表

知你勁了ok?
我只是一個新手
係用假新打你隻萊都唔係次次嬴既新手
作者: Alta    時間: 7-4-2007 22:21
原帖由 boyboy198907 於 2007-4-7 22:12 發表

好似你沒讓偶半grade~

你自己都點裝啦:[

原帖由 瘟神蛋古 於 2007-4-7 22:15 發表

知你勁了ok?
我只是一個新手
係用假新打你隻萊都唔係次次嬴既新手

嘿嘿,真係你黎
作者: boyboy198907    時間: 7-4-2007 22:22
原帖由 Alta 於 2007-4-7 22:21 發表

你自己都點裝啦:[

魔導那有點裝
最多只是點技
嘿=]
作者: Alta    時間: 7-4-2007 22:48
原帖由 boyboy198907 於 2007-4-7 22:22 發表

魔導那有點裝
最多只是點技
嘿=]

發生過這種事嗎

你幻覺
作者: boyboy198907    時間: 7-4-2007 22:56
原帖由 Alta 於 2007-4-7 22:48 發表

發生過這種事嗎

你幻覺

考竟是誰幻覺呢=]笑
作者: 遊俠翔    時間: 7-4-2007 23:48
原帖由 Alta 於 2007-4-7 22:48 發表

發生過這種事嗎

你幻覺

沒記錯侈雪只有弓有點裝...
其他都是點技=__=
作者: Alta    時間: 8-4-2007 01:01
原帖由 遊俠翔 於 2007-4-7 23:48 發表

沒記錯侈雪只有弓有點裝...
其他都是點技=__=

可惡

那一定是幻術!

(真懷念這情景...)
作者: boyboy198907    時間: 8-4-2007 11:36
原帖由 Alta 於 2007-4-8 01:01 發表

可惡

那一定是幻術!

(真懷念這情景...)

知道誰錯了吧
嘿嘿嘿
作者: Alta    時間: 8-4-2007 17:14
原帖由 boyboy198907 於 2007-4-8 11:36 發表

知道誰錯了吧
嘿嘿嘿

結果就變成一直灌水了啊
作者: boyboy198907    時間: 8-4-2007 19:26
原帖由 Alta 於 2007-4-8 17:14 發表

結果就變成一直灌水了啊

有水給你灌你還不滿意嗎
作者: Alta    時間: 8-4-2007 19:28
原帖由 boyboy198907 於 2007-4-8 19:26 發表

有水給你灌你還不滿意嗎

人家喜歡裝正義
作者: chanpouu    時間: 9-4-2007 01:10
給藍草莓同認為佢冇打輸的人:
我唔明佢有咩甘勁(弓手) 魔導輸唔出奇 我對自己法師冇咩信心 弓手輸比我係事實 有人見到

-----------------------------------------------------------------------------------------
給認為篇文冇新野的人:
係冇新野 我開比新手睇有話開比你睇? 你甘勁你就唔好睇啦
-----------------------------------------------------------------------------------------
給認為紙上談兵的人:
開post出梨都係大家討論下ja 你認為講就容易 做就難 甘唔講又點識做阿?
給認為我自以為是的人:
自以為是? 你講你???
作者: ~☆E.T★~    時間: 9-4-2007 03:50
其實白魔2 想摔真係幾難 不過 如果 對手 識得解石化GE話 就不如用 石化 停佢 再摔 比起 就咁摔會易好多..  不過都係果句 最緊要快-V-

同埋 如果對手高防  你用完火山都可以出雷震 再摔 咁通常都必死AR LA-3-   仲有其實對手唔係魔C 開盾都幾好.. 特別係新手

因為用石化停人 GE時間短好多 時間難掌握 不過 你選擇開盾 當對手有技GE時間 即使你飄緊都會中...

如果你唔想要個盾 一開場即出石化 (我見好多魔都唔識-__- 次次比我用石化 停左再摔-__-) 如果你見到對手冇用盾.

千其唔係打走佢個盾...  你一係就用石化+雷震再摔 一係就等3技 因為有盾 點閃都閃唔到的.. 但對手可以破氣

一係就豪比佢 比佢電兩野 冇MP再出  令外 其實 我覺得 黑魔點2技都唔錯AR.. 特別係玩落街場 分分鐘玩死人...  

令外 我覺得有一招都幾實用 就係滑步雷震  我諗你地未必明我講咩... 即係你由某個場方 滑去對手附近 出雷震

因為E招係無LALA衝埋去 好多時對手都走唔到 起碼 我用 10次 有8,9次都中的.

仲有你所講GE批 除左可以接技 仲可以接摔 E招 我都好小見人用 用法 係跳高+Z 落地個下再Z  E招實用性都好高

不果新手就比較難掌握 我都係40幾LV先開始識用的...E招 玩森林場好好用AR 好似對手企向上面/下面 你都可以跳落去出到

同埋想増加命中機會 你可以先批幾下對手/ 向對手附近 左跳跳 右跳跳 (小心比人打死你-3-) 咁就易中好多la..

至於 魔導

魔導出到ge技唔多 好考玩家ge技術   不過接技都有幾種ge..

好似出完黑魔3 可以再出多招轉轉轉-33- 扣死人-3-     又可以用毒+新技1(藍草身上學的-3-xd)

魔導我真係唔多識玩.. 識ge都係差唔多.. 同埋你所講 ge無限連摔應該係向果場邊到吧..? 無理由會向中間掛-3-

你講果d 好多都未聽過-3-

同埋我同好多魔導玩 佢地都唔識把握機會 出左毒 都可以走犯-3-

其實我通常都用幾種方法屈.. 1.向佢身到左放一個炸彈 右放一個 動作要快 2.用心停 3.用新技(最常用,不過要小心走犯-3-)3用地雷

不過我就覺得魔c/魔導 都係一個團p角色...  如果實力相同..單挑真係會幾難打...

所以我都係鐘意玩團p..對於魔玩團p 都有d技巧 都向到分享埋la..

正如樓主所講ge無限連摔 如果一個人難出ge 話 可以試兩個人 即係一個出完到下個 時間上的會易掌握

印象中我好似同(我係牙魚)-->玩家名字 玩過-33-  感覺上真係易好多

另外對手向邊緣被石化 魔導就可以向底到放毒 咁對手就乖乖咁跌人毒堆 (注意:對手跳入下個陣 係會落地ar 記住加多個彈等佢硬直返)

玩山場 你係向左邊的話 就可以搵魔導用傳送石去頂到放毒 (可能你會話 你傻ar 哂mp)  之後就由 魔c 過去 用白魔2技

咁對手慢慢咁升入毒堆(注意:對手落返地個陣 係會扣返白魔2的血的 咁魔c 就可以加多招石化la (3連技哦~@_@)

話咁快 對手就冇左1命 記住出個陣要快手 唔係比對手 出哂黎就冇用lu  分享到咁多la 可能有d講錯左 大家比d意見la-3-

作者: vw01    時間: 9-4-2007 03:59
原帖由 ~☆E.T★~ 於 2007-4-9 03:50 發表
其實白魔2 想摔真係幾難 不過 如果 對手 識得解石化GE話 就不如用 石化 停佢 再摔 比起 就咁摔會易好多..  不過都係果句 最緊要快-V-

同埋 如果對手高防  你用完火山都可以出雷震 再摔 咁通常都必死AR LA-3- ...

How to 滑步雷震?
can u 講下個按法?
作者: ~☆E.T★~    時間: 9-4-2007 04:17
原帖由 vw01 於 2007-4-8 19:59 發表

How to 滑步雷震?
can u 講下個按法?

哦.. 即係 你行去某d地方邊緣 差唔多跳落去 個陣 就出雷震 (如果你仲係唔明 比名我.. 向game到我話你知la)

除左雷震 石化 ,電...等等ge技都用到 不過雷震唔駛mp 就實用好多

至於 按法 係一樣 係你所需ge環境唔同姐 你只要向差唔多跌個陣出就岩ar la
作者: kenken1212    時間: 9-4-2007 06:48
現在開始 討論魔的技術分享 等
作者: chanpouu    時間: 9-4-2007 12:22
原帖由 ~☆E.T★~ 於 2007-4-8 19:50 發表

同埋 如果對手高防  你用完火山都可以出雷震 再摔 咁通常都必死AR LA-3- ...

@@滑步雷震.......可唔可以講明少少
我唔係好明是蝦咪東東@-@

魔導放毒氣我通常都係用地雷- - 用炸彈一斷氣就冇左個毒@@(不過你可以轉番佢入去--)
地雷重係怕cut氣就直接治癒啦(最直接一招)
作者: chanpouu    時間: 9-4-2007 15:21
07年4月9日
新加入神燈簡介
大家請拉上去睇番@@
作者: 瘟神蛋古    時間: 9-4-2007 20:35
原帖由 ~☆E.T★~ 於 2007-4-9 04:17 發表

哦.. 即係 你行去某d地方邊緣 差唔多跳落去 個陣 就出雷震 (如果你仲係唔明 比名我.. 向game到我話你知la)

除左雷震 石化 ,電...等等ge技都用到 不過雷震唔駛mp 就實用好多

至於 按法 係一樣 係你所 ...

我係香港未見過人咁出
日版都係見過一次(自己同人打的 唔係睇片)
因為我好小時間係打日版所以見過一次
不過係香港gc咁耐未見過人用
出法十分簡單
et都講左了
呢招係1on1用既機會好似小d
不過混戰應該幾有用(我自己都係試過練習用 實戰未用過)
作者: ~☆E.T★~    時間: 9-4-2007 22:51
原帖由 瘟神蛋古 於 2007-4-9 12:35 發表

我係香港未見過人咁出
日版都係見過一次(自己同人打的 唔係睇片)
因為我好小時間係打日版所以見過一次
不過係香港gc咁耐未見過人用
出法十分簡單
et都講左了
呢招係1on1用既機會好似小d
不過混戰應該幾 ...

其實E招 唔駛話一定要中 有陣時 見到對手 向下面 你想攻擊佢 就咁衝落去 對手一埋你身就出到技 但係連用E招落地

對手衝埋黎就會破氣 中GE話又可以接電接摔...等等 所以1P1 都可以成日出  同埋你都講得岩 我向HK GC 都係見過一個人出XD"

可能好小人知有E招GE存在-3-
作者: vw01    時間: 9-4-2007 23:43
原帖由 ~☆E.T★~ 於 2007-4-9 22:51 發表

其實E招 唔駛話一定要中 有陣時 見到對手 向下面 你想攻擊佢 就咁衝落去 對手一埋你身就出到技 但係連用E招落地

對手衝埋黎就會破氣 中GE話又可以接電接摔...等等 所以1P1 都可以成日出  同埋你都講得 ...

我上次同my fd一隊同人玩2p2, 見過某人用過, 俾佢屈死埋, 對手一劍一法, d雷震係咁係上面落..
冇得走, 之後俾佢係咁摔......
作者: ~☆E.T★~    時間: 10-4-2007 05:15
咁咪好好玩@_@  咁你咪企上d高ge地方lo  冇人叫你企向到比佢屈-333-
作者: kenken1212    時間: 10-4-2007 05:29
大家可在呢度分享技術 會加分
作者: ShandaR1021    時間: 11-4-2007 04:19
魔導3下gash技1最實際
作者: 乂蘋果汁卍    時間: 11-4-2007 08:40
魔師---
摔 摔係魔師最主要ge攻擊技 雖然係甘 但做魔師捉人反而好過劍士捉人 
因為魔師可以定格捉 但係我想講 

----用白魔mp1再捉果d係白痴@@

基本上呢句唔係好同意-____-   打愛時出盾再摔很爽的說  =]

昨天才瘋狂喪盾摔15次一場@___@
作者: chanpouu    時間: 11-4-2007 13:14
但係如果對方放技你冇得走@-@”
我寧願保命都唔想做d有危險性的事>v<
作者: Ar Mo    時間: 11-4-2007 19:05
雷震好似有無敵時間==
成日比魔屈
搞到比人禁哂魔
作者: 乂蘋果汁卍    時間: 11-4-2007 20:00
睇下同邊個P姐   同魔/魔導P一定唔會出盾 =]

雷震係有1秒左右無敵 不過唔中會比人KO-___-
作者: 吉吉﹏*    時間: 12-4-2007 00:40
原帖由 乂蘋果汁卍 於 2007-4-11 08:40 發表
魔師---
因為魔師可以定格捉 但係我想講 

----用白魔mp1再捉果d係白痴@@

基本上呢句唔係好同意-____-   打愛時出 ...

係邊個話白mp1+摔係白痴架
果日我同汁玩白魔1摔摔到好high-___-
睇你有冇技術架姐,汁汁可><
↑運吉的(嗯)
作者: ~☆E.T★~    時間: 12-4-2007 00:54
用盾唔係打魔的確好用 就算係會中 都只係會2.3技 你向後面 點扣都唔會多掛..

除非你食到正姐 如果係GE話 你冇開盾都一樣..

不過有樣野係開盾最衰GE地方 係你出技個陣 唔會有無敵時間 咁岩對手都出技GE 話 必死...

所以開盾係新手用 石化摔先係高手用  XD"

作者: kogptn    時間: 12-4-2007 01:29
打神燈用盾100% 會死...............
一下神燈1技,一個火法再加d野...........一半了= =
山場仲會直死(直死之綫眼?!)
作者: 幻月殘影    時間: 12-4-2007 22:18
作者: 巴布vs超力    時間: 15-4-2007 01:22
對愛經常用雷震係白痴既行為~"~
你接第1下果時已經有所防範...如果你一出雷震...那你就死硬了=v="

魔c打愛主要都係摔~火球~石化~白2升天等等~黑2電擊等等的嗎~"~?
作者: 乂蘋果汁卍    時間: 18-4-2007 21:49
原帖由 巴布vs超力 於 2007-4-14 17:22 發表
對愛經常用雷震係白痴既行為~"~
你接第1下果時已經有所防範...如果你一出雷震...那你就死硬了=v="

魔c打愛主要都係摔~火球~石化~白2升天等等~黑2電擊等等的嗎~"~?

咁魔師係通常出呢幾招架啦 (你漏左光箭...)

不過連摔,畫陣移前←(很難解釋..=______=") 仲有...跳打後打等很多招式的說
作者: yuhokchuen    時間: 19-4-2007 09:47
建議各位放完毒時放多個心心(傻仔做法)(只限對戰)(1p1較佳)
以便停頓時間逃走
相信大家知道嫁何-.-
知道就唔洗理我-_-

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://pcomcncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2