樂古Nakuz

標題: 我的看法,d人 [打印本頁]

作者: szeho999    時間: 14-1-2008 22:24
標題: 我的看法,d人
老手是唔是都話D新人29,看唔起新人,D老手有沒想過自己有沒做過新人,如果是自己的,有咩feel,D老手者唔教新手,d新手做左老手就會學D老手唔教人,就是如此一個學一個,玩的人覺得D人沒人情味就唔玩,一來就沒人仲玩aoe啦,所以D老手要教下d新人

(我自己者是新手)

老手=玩左好耐的玩家
新手=唔洗說都知
作者: ○•神之箭●◎    時間: 14-1-2008 22:26
呢個問題其實存在左好耐..
一直都未有解決方法
作者: 搞搞鎮有幫襯    時間: 14-1-2008 22:42
標題: 回復 1# 的帖子
我見到一定教既(同隊)~o~
不過見唔到=.=
作者: 江仔江仔    時間: 14-1-2008 22:43
係老手既角度來想下, 除非肯接納新手的無知,發大量時間邊玩邊教, 如果唔係,大家打機為開心,教人好煩複,受教者又唔一定明,而且係打機既都想開心,唔理人ga la... 老手見到D新手咁屎,唔識玩,但又唔想教,所以就會杯葛同排斥D新手;就算老手教新手去玩,D新手未必聽明哂,老手又唔想花太多時間落D新手度,所以寧願唔理佢地,或勁火地教佢地玩
作者: ○•神之箭●◎    時間: 15-1-2008 00:12
無錯..要避免呢種情況
我諗可以搵人專開新手場教人
不過會有老手入去搞事
作者: 天神之龍    時間: 15-1-2008 10:29
老手都係新手
        ↓
老手咪又係由新仔→識玩→神手
作者: HowDareYou    時間: 15-1-2008 10:46
我想樓主你要清楚一樣野
好多時教/提醒下d所謂既新手佢地係唔會聽你講既野不論你既態度係點!

你地d新手就係成日係到投訴d人唔教你地玩,
咁教左提左你地有無聽????
第一, 你入錯場係你唔岩, (如果有指明係禁新手)
第二, 你地就係太自我,成日睇死d人唔教你, 成日照返自己既原則咁玩, 點會有進步?

好多時我(相信好多人都係咁試過, 好心俾人當做壞事) 係偶爾提提新手應該點行..控兵,
同埋封位, d新手都係唔會聽你講, 衰格d既新手仲隨時鬧返你轉頭
"唔洗你教!"  /
            " 知你勁, 好煩"  

首先我要講清楚我只係偶爾咁提,並不是成日係咁"指示"佢, 我態度絕對唔係差,
呢樣我講真, 但係無奈d新手成日都係用呢d自我既態度黎玩
點會有進步? 唔聽人意見既..咁就真係抵你成日俾人話29.

作者: 幻影/廢人    時間: 15-1-2008 12:09
老手唔等於識玩
以我黎講
我玩左 3 4年
(雖然最近先開始有班FD,之前兩年經常係到玩29野
我玩左咁耐,EVO玩得唔多
雖然我係AOC老手
但我就係有好幾隻劇係好肉
作者: alan832    時間: 15-1-2008 12:23
老手都經過新手
但係新手唔一定係29
作者: Gest    時間: 15-1-2008 13:33
原帖由 alan832 於 15-1-2008 12:23 發表
老手都經過新手
但係新手唔一定係29

對於新手黎講兵堡可能係最易接觸的劇情,  但有幾多個新手會試下理解兵種相剋 ?
我會欣賞肯努力過的人,  我會欣賞肯受教的人,  但我唔可以接受新手太自以為是 !
作者: 221788947    時間: 15-1-2008 13:49
老手成日串人    自己之前又唔係新手
作者: szeho999    時間: 15-1-2008 17:34
我只前見到是任何級別-肉肉級,我先去,但是我唔會玩就問啦,人地就說,(死29,唔會玩就唔好煩,當我地沒左個TEAM友,都唔知點會有這D垃圾的),       但是沒去錯場,我右會問,是我的錯嗎?仲有d是一去就說29,29,29,29   是甘說
作者: szeho999    時間: 15-1-2008 17:43
假如你是新手,你問人地,人地話你死29,你會有咩fell,我者是的,一次我玩ice我幫唔到手,他說死29,幫唔到手的,仲+野給我做,你玩咩aoc,返去同你的com玩啦死29      我當時有咩fell,D老手有沒想過我地點,仲有一次他唔夠打用我做擋箭牌,他仲說,哈哈死29,算你有d用
作者: fun9091993    時間: 15-1-2008 18:15
新手唔係一個問題
係佢受唔受教
好似wd有新手
無所謂
咪教佢玩lo
叫佢點買兵又唔買
叫佢唔好搶又當睇唔到
即係想點
如果D新手想話老手點既
點解唔諗下自己D態度呢?
作者: ncy10132    時間: 15-1-2008 19:03
新手可以睇多d老手既紀錄檔增強自己,學下d老手
作者: ○•神之箭●◎    時間: 15-1-2008 19:56
睇係會有改進,但係實戰先係最重要。
就算你自己同電腦不斷練,練到好勁好勁,
但係電腦始終唔會同人一樣,唔似得人隨機應變,
所以要成為真正既高手,係要經過好多既實戰。
所以解決呢個問題唯一方法,只有請d老手多多培訓新手。
作者: 別問.我是誰?    時間: 15-1-2008 20:04
大把新手冇品la
唔識玩又唔學
俾人鬧就串番人 玩lag 送兵 洗頻 亂棄
棄左又唔睇人點玩
只係識狂入人場搞亂檔
有d 進取既新手會自己開場
睇人點玩
自己俾人sm or 鬧都冇所謂
最後就進步神速
做埋肉手or中手

仲有ar
唔該以後見到肉手場
新手咪入
新手唔等於肉手
新手要玩就自己開場玩
作者: ○•神之箭●◎    時間: 15-1-2008 22:11
總之老手新手都會有唔岩啦
大家互相遷就
作者: [S]25仔    時間: 18-1-2008 19:59
老實講..我都做過新手..
除非係隱劇我先會問人..
唔係ge話我都係自學..
基本上第2場就會上手

e家個d所謂ge新手..唔識又唔問
問在又唔明我講乜..中文水平能力極低..
作者: dannymamama    時間: 18-1-2008 22:46
教人唔係問題 時間sin係一個問題~
教得人玩都lose la

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://pcomcncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2