樂古Nakuz

標題: 『職業』 討論區 [打印本頁]

作者: +細細粒+    時間: 6-3-2008 22:13
標題: 『職業』 討論區
所有職業問題都可在這內發問[[bao_31]]

置頂那些太舊喇

又關左POST

所以開多個係到

方便大家

作者: yu    時間: 7-3-2008 00:31
請問裝備小丑玩智敏....40級去邊度沖等好...我用緊+9菜弟...主要係用任意打怪!!!!
同埋有錢最好買咩裝~最好用到150級都係用戈d-.-"
作者: 3355654    時間: 7-3-2008 22:10
去到66lv就可以著誘惑上下
應該都會著到150lv
不過要將佢做g裝但係你可以唔做g裝 因為高lv d怪會扣好多
40lv我諗應該打男著貓掛
你去汁館睇睇 大約睇下有冇d 三十幾lv怪
烏鴉都幾易出水晶同紅寶..
因為我六十幾lv個時同朋友打都打得紅寶..
(有錯唔好怪我--)
作者: S!u浩☆    時間: 9-3-2008 12:24
如果我想做隻全智 丑 要大約幾資金先夠?以4/5sev黎計
作者: 乂雪吹風    時間: 9-3-2008 12:44
一定好多錢la!而且全智丑唔要升!冇命中一定打唔到!不如玩智敏丑!
作者: +細細粒+    時間: 10-3-2008 14:06
有錢有勁裝既話,智丑好勁!!

超超超超勁呀!!!!

我見過人地秒殺劍士
作者: 3355654    時間: 10-3-2008 16:50
但係小丑係後期一定唔可以殺死騎士..
如果戈個騎士有xg裝..跟本打唔痛--
講番正題
如果你做全智丑既話--唔洗問 一定唔得..
因為你唔加敏你打怪會miss
不過野家最好做裝備丑
裝備丑配點就係: 34力<(34力可以著到誘惑就已經夠,同埋誘惑上衣係有10攻速誘惑以下既多數都係5攻速) 其它2智一敏 敏就最好係你自己lv既10以上 例如:你係10lv咁你既敏就係20敏/以上不過加太多最好就自己lv既10-15啦
作者: 《細乂軒    時間: 18-3-2008 12:16
咁如果小丑有XG裝都得嫁姐-.-"
不過我覺得鐵匠一定會比小丑恰-.-
因為鐵匠冇敏,,但係我諗緊小丑會5會打鐵匠5痛-.-"
作者: 3355654    時間: 18-3-2008 18:36
大佬就算小丑有xg裝-00-都係騎士嬴啦...
小丑打唔入騎士的--
小丑有xg都係比較低防唔記得左咁多個職業之中小丑定法師防最低
騎士d技又高攻--就算比小丑防到一陣都防唔到一世--
作者: 乂雪吹風    時間: 18-3-2008 21:40
其實我講緊2轉小丑(剌客)係一定殺到騎士2轉(聖,暗騎)
作者: 3355654    時間: 19-3-2008 06:29
咁呢樣就真係唔知....未玩過--
作者: 乂雪吹風    時間: 19-3-2008 17:50
唔可以話一定ge!只不過因為見到有人公報左剌客ge攻防同騎士打怪扣ge血比扣ge血發覺騎士比起剛出希望廢左好多lo!190等比隻140~150幾等ge怪打扣400幾,剌客190打180怪扣40000幾血應該殺到騎士二轉掛!@@
作者: 乂雪吹風    時間: 19-3-2008 21:11
標題: 小丑一問
我現在70等用+8 15防4速蝙 彼德g上4速+3雞褲10防2速+3彼德鞋沒屬+0 5魔10速+6喵喵
2速+6忍鍊 +6豪豆遲d轉大法咕咕!請問有何可以改進?去邊度練?答下我!!幫幫忙!
作者: vicyuen2010    時間: 19-3-2008 21:42
爆騎pk係唔係勁過跳騎@@?
仲有小丑要轉刺客既話應該用咩加點方法同點邊方面既技!!
因為我俾刺客呢個職吸引住~"~

作者: 乂雪吹風    時間: 19-3-2008 21:49
睇裝ge類型!通常去pk埸ge都係雙修騎!兩招都爆左先落如果唔係會好易死!
作者: 3355654    時間: 20-3-2008 13:09
原帖由 乂雪吹風 於 19-3-2008 21:11 發表
我現在70等用+8 15防4速蝙 彼德g上4速+3雞褲10防2速+3彼德鞋沒屬+0 5魔10速+6喵喵
2速+6忍鍊 +6豪豆遲d轉大法咕咕!請問有何可以改進?去邊度練?答下我!!幫幫忙!

首先你野家幾多攻速先 最好谷到150啦
喵喵就最好加土寶  
其實你野家可以換隻細老鷹 <<係細老鷹唔好買錯
如果你將個喵喵加左土寶之後呢就可以去雪機房打入面d怪   入面d怪係雪機公主 係個到可以打到80lv

你野家幾多攻速呀?
作者: 乂雪吹風    時間: 20-3-2008 18:01
我而加加左20之後127攻速lio好低呀!攻速要慢慢谷同埋唔打算換翅膀因為冇咩用,至於屬寶我隻喵喵打算衝g什至dg所以唔打算加土寶想加其他寶同埋我解主女任務仲有係小老鷹遲d有聲望先換la!而家未夠聲望用呀!不過多謝你ge幫忙!
作者: lung3721    時間: 22-3-2008 10:55
我新玩 想問下一開始玩初心者同一開始用騎士有咩分別?
作者: lomas1314    時間: 22-3-2008 18:13
我想問玩裝備丑係咪一開始玩就加2智1敏????
作者: 乂雪吹風    時間: 22-3-2008 19:22
標題: 回復 18# 的帖子
分別你一開如你玩初心者ge你ge點法係全力到10lv轉職就可以從新加點,至於一開如玩騎士就=佢會幫你加力同敏到10lv冇得轉職冇得全加點,通常剛玩ge冇資金就玩2力1敏!一開始按騎士都ok!加點方法係將敏加到高過自己lv5點,之後全力就ok咁樣可以用到商店裝!希望幫到你!
作者: 乂雪吹風    時間: 22-3-2008 19:25
標題: 回復 19# 的帖子
裝備丑係點跟裝備點特別係力要跟裝點跟住點力同敏,要睇你自己想加咩加智/敏!要睇你打怪痛唔痛/中唔中!唔中加敏中又唔痛就加智la!
作者: lung3721    時間: 22-3-2008 21:30
30級騎士去邊升好?
得廢裝咋..

作者: vicyuen2010    時間: 23-3-2008 12:00
我想問如果想升騎士既話升跳騎好定爆騎好!
同埋點加點!thx
作者: lung3721    時間: 24-3-2008 23:18
有無人知31lv騎士用咩裝可以用耐d= ="...
打咩怪升好d...
作者: 乂雪吹風    時間: 24-3-2008 23:31
VICY:
你用跳騎ge初期好好升同打寶,中期因為金幣房跳完雲梯又跳唔到有一段時間,去到後期去聖地跳好好,之後通常會雙修姐係兩招技都點爆,要睇練功地方黎練,單體就幾時都有地方練,但係打怪速度會慢少少打寶機會低點,但有時可以唔洗祭師,吃水單練就ok!想點就睇你la!
lung:
你可以去買下商店裝備風神,白銀果d la!如果打怪果陣掉左騎裝咪去監lo監左好屬就用!如果你單體鞋就用風神靴,頭用蝙面,裝要選速裝,如果你跳騎咪同d附屬+防ge!穿一套打除左你有神蝙之外都係用一套會好d又平wo!你有好多本錢買風神靴10速g同10速xg蝙之外就冇野講la!@@希望幫到你地兩位la!加分呀!!仲有之前扣分個post係幫人都有分+掛!?
作者: lung3721    時間: 25-3-2008 10:09
我升左咁耐都未打過騎士裝- -...."
淨係打過把劍...
作者: 乂雪吹風    時間: 25-3-2008 11:41
你想e個網睇下有咩騎裝合用ge打咩怪有隻怪係邊度!e個網都宥講仲有講跳騎點練lo~
http://sberry.myweb.hinet.net/
作者: charlietv753    時間: 26-3-2008 15:34
我新手黎既.....第一次玩
我想問劍士勁唔勁架......(不過你話唔勁我都照玩)
劍士要點加點架
同埋要學咩招
如果好人的話,幫我分析埋劍士
作者: 3355654    時間: 27-3-2008 00:15
劍士:轉二轉d人話唔勁--
配點:2力1敏
首先將雙手劍技學到5lv(唔洗用sp的)
攻擊:聚氣3lv>>>>流云斬3lv>>>>疾風斬10lv>>>>>光速斬10lv
輔助:恐嚇3lv(學左呢招到3lv先可以學到熱血同埋團體熱血)
      熱血10lv(增加本身的攻擊力)
      團體熱血(增加隊伍中隊員全體的攻擊力)
      乘風破浪(增加移動速度)
單體騎士:31lv我諗可以打烏雅(都好多水晶同紅寶石架)
裝:蝙蝠面具,到左43lv可以著公主翼 風神靴 xlv-64lv用水晶盾 65lv可以用幽靈騎士盾(因為呢兩個盾唔會扣攻速重會加5攻速)
作者: lung3721    時間: 27-3-2008 18:50
劍士用到盾嫁咩= =?
作者: 乂雪吹風    時間: 27-3-2008 19:18
標題: 回復 30# 的帖子
佢答緊你呀!31lv騎士ma!
作者: 3355654    時間: 28-3-2008 20:32
唔該哂樓上個位幫我講埋--
作者: 乂雪吹風    時間: 28-3-2008 22:17
標題: 回復 32# 的帖子
唔洗唔該wo!冇野做順便幫下人姐!^^
作者: lung3721    時間: 30-3-2008 10:13
呀...我自己睇錯誤會左- -....sor..
但係我玩跳騎去邊升易d= =..?
用緊廢裝...因為唔知好小小d裝幾多錢..
用緊都係商店d裝...有幾億可以買裝...應該用d咩裝可以用耐d?
我38lv...
作者: 乂雪吹風    時間: 30-3-2008 23:03
你跳騎定係單體呀用d裝唔同ga!
作者: lung3721    時間: 31-3-2008 06:40
我玩跳騎的@@...
作者: 乂雪吹風    時間: 31-3-2008 20:42
跳騎就用住商店裝先la,有資金可以買高防黃金全套有速最好la,個頭要睇你有冇靚屬蝙有就用蝙la,如果你有蝙的話靴可以用風神靴la因為全套先有野加,如果資金唔多去用住冇屬黃金全套la回聲谷有得賣!去到星光月光先換好屬,40lv上可以用白銀去熔炎地區做熔炎騎la去到60以上去就去金幣房跳la再係入面跳到80幾再去搵一個多怪的點去跳,跳到破爆就去聖地跳la!如果想有祥細資料我之前比你個網都有哂。
以上只是個人意見及經驗!:lol :lol
作者: 謙=]    時間: 3-4-2008 23:19
我想問41lv 劍士去邊升最好?
作者: 乂雪吹風    時間: 4-4-2008 13:37
去打上流烏都幾好升ga!問劍士果位!
作者: 3355654    時間: 9-4-2008 11:20
同埋上流鳥好易出紅寶石的[[onion_73]]
劍士我諗係個到可以升到五十幾lv/60lv
跟住試下打十字湖個d怪
四十幾lv要多d草錢去到高lv d怪就唔同野家個d怪架na
作者: 乂雪吹風    時間: 9-4-2008 12:32
劍士打到50LV左右睇下夠唔夠命中夠就打貓咪大師!打E個幻多寶,紅寶多到嘔,仲可以打書信!
作者: ~滔~    時間: 13-4-2008 19:22
標題: 騎士
我想問騎士點配點....我岩岩開始玩
小丑都係
作者: 乂雪吹風    時間: 13-4-2008 21:13
新手騎都係2力1敏!得e一種合新手玩1至於跳騎定單體就要睇你la!
小丑力就跟裝點其他2智1敏!
你玩到希望呀??我地都玩唔到呀!
作者: eddyng191    時間: 17-4-2008 00:07
玩唔到咯∼安全鎖開唔番之後∼完全ON唔到咯∼事旦加啦∼去到150又可以洗能力點∼
但系你都系用晒D技能點去啦∼我傻左∼我二轉時190LV 一共仲有成(13X)點未加∼轉左之後先知道原來 再升LV系唔會再卑1轉技能點你加GA∼所以我好多技能未學∼
小丑!? 要玩全智!? 你系扔標GA  1XLV-90LV 我FD講過∼好似(標)系計物理攻   而 (卡)先系魔法攻∼  不過玩E個GAME,好食$$$,好現實
,有$玩晒  你話XG裝∼一本書都食$食挂你咯∼由白裝 整到XG∼不如問下有多少--->人<--- 一套上165等XG呢∼不如唔好研究下整裝啦 唔好加點啦∼
作者: 3355654    時間: 17-4-2008 12:00
去到十幾lv記得去打蝙面搵錢呢

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://pcomcncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2