樂古Nakuz

標題: 普天之下. 幗國烈士. 該醒了 [打印本頁]

作者: laikilaiki    時間: 28-7-2008 20:05
標題: 普天之下. 幗國烈士. 該醒了
唔太多講.   唔想被插

513有得玩咪玩.  冇得玩你都冇得怨

講咁戀多野話信唔信傑有忍用?

佢呃左你.  你比左錢玩咪當做善事囉

玩私服係咁架啦

佢有心呃你. 你去差館告佢丫笨

信. 唔信   一念之差

色即是空. 空即是色

有得玩定冇得玩遲早知. 依家打死傑都冇用

過檔咪過囉

做人唔可以瀟灑d?

過檔之前要係到講番聲先過?!

你估你講左果句呀傑會做野做得快d咩

你唔很信傑你咪自己過檔囉

塵世間有幾多野等住我地去發挖呀

依家玩個私服就咁既款

你之後點做人呀

夜色暗淡.小醉.有感而發所言之
08年7月28日豬時收筆
作者: 中心點.    時間: 28-7-2008 20:29
認同
d人打機打上腦
玩少陣洗死
有本事咪自己開返個lo@@
講咁多做乜
我大拿拿由石器私服玩到佢魔力私服
都差唔多有成年
石器私服果邊之前試過比人攻擊
都等左成個星期先玩得
等少陣洗死?
唔鋸咪自己開返個
或者玩返正服lo
有得就玩就玩
成班傻西玩少陣洗死咁
作者: 雙重同步錯誤    時間: 28-7-2008 21:05
作者: laikilaiki    時間: 28-7-2008 21:08

打機姐..講咁多有鬼用咩

d人又話信傑
又話唔信
個個就係到出論文出黎

邊個會理你信唔信呀

信又點
唔信又點
由頭到尾講出黎都係為左玩

值唔值呀
作者: 雙重同步錯誤    時間: 28-7-2008 21:11
作者: laikilaiki    時間: 28-7-2008 21:14
原帖由 雙重同步錯誤 於 28-7-2008 13:05 發表
信.唔信,係比傑一個警號,
冇規限給一個管理員,呢個ser最終會同你地呢班傑狗沒落。
(權力令人腐化,絕對的權力令人絕對的腐化)

知唔知中國既朝廷,有兩派官員,一派,是敢於向皇上直言,進諫既官員,

另一派就是所 ...

你幾時先明呀

我冇話我幫邊個呀

幫黎為乜呀

點解我要幫傑呀

我點會幫佢呀

我冇幫任何人

都唔值得幫

打機炸

進乜野諫?

由頭到尾係為左玩
為左開心

你依家進諫好爽??

打機打到條氣咁唔爽咪唔好打囉

有冇必要上論壇講咁戀多野呀

你明唔明呀

人地開服你可以唔玩架
作者: 雙重同步錯誤    時間: 28-7-2008 21:19
作者: laikilaiki    時間: 28-7-2008 21:20
原帖由 雙重同步錯誤 於 28-7-2008 13:11 發表

信.唔信,係比傑一個警號

自量啦你,人地打野你唔睇,自唱自和好唔好

比咩警號

打機打到要比警號個管理人

管理人做得唔好
你就要比警號佢?

你打機為乜野
作者: 雙重同步錯誤    時間: 28-7-2008 21:27
作者: laikilaiki    時間: 28-7-2008 21:33
原帖由 雙重同步錯誤 於 28-7-2008 13:19 發表

我地唔似你,皇上唔好咪唔跟。

我地係要傑改,你放棄傑,唔對佢有要求係你既事,點解我開post令傑睇下玩家對佢既感受又唔比?

我而家進諫係好爽,但我而家唔進我地成班513玩家第時仲爽。

你係咁瀟灑係你既事, ...

我全文是有感而發
對世人的待人處事感到歎息

打機為了快樂
暫時脫離世俗塵土
以我的角度看
沒有必要因為一個遊戲平台出了問題
在這裡說管理員的不是
而我認為罵管理員對改進伺服器沒有幫助

不竟這不是打機的原意
作者: 熙~    時間: 28-7-2008 21:39
原帖由 雙重同步錯誤 於 28-7-2008 13:27 發表

我為玩魔力既玩家都要得到別人的尊重,包括管埋員

仲有,打機打得你咁不負責任(即你的瀟灑)你都要改善,打機不是兒喜。

魔力係我地既第2社區,如果管理員對玩家不尊重,走?瀟灑?

魔力係最似現實社會的一隻ga ...

連 朵都未響/口\
責任何在?
作者: 雙重同步錯誤    時間: 28-7-2008 21:41
作者: 133133    時間: 28-7-2008 21:46
樓主,人地中意插傑就插傑,又關你咩事?

人地中意開帖話佢自己過檔,你又可以點?

人地打513上晒腦,你吹得人漲咩?
作者: 熙~    時間: 28-7-2008 21:47
原帖由 雙重同步錯誤 於 28-7-2008 13:41 發表

我對你的待人處事感到驚歎,

打機為了快樂,是你以片蓋全。打機,也能體會及學習做人處事。

而你認為罵管理員對改進伺服器沒有幫助

難道要我地贊同佢做錯就會對伺服器沒有幫助?

成日見到有d細路無機打到發脾4 又話要斬阿媽
我諗你似果d人
打機打到你咁能認真  笑
你以為傑大老奉要開服比你入去玩?
你以為世界得你一個人係到嘈佢?
你以為咁多人嘈佢 傑大唔能知?
你嘈咁耐都未知你513叫咩名tim?
作者: laikilaiki    時間: 28-7-2008 21:51
在這裡竟可以找到個同道中人

玩而已
不要認真
作者: 熙~    時間: 28-7-2008 21:54
原帖由 laikilaiki 於 28-7-2008 13:51 發表
在這裡竟可以找到個同道中人

玩而已
不要認真

可能有d人以為自己比左錢就大晒
傑大就老奉開服比佢玩

講真 係玩私服 就預左有一日會汁 / 有d野唔完善
咁多野講 不如玩正服啦
作者: 133133    時間: 28-7-2008 21:58
原帖由 熙~ 於 28-7-2008 21:54 發表

可能有d人以為自己比左錢就大晒
傑大就老奉開服比佢玩

講真 係玩私服 就預左有一日會汁 / 有d野唔完善
咁多野講 不如玩正服啦

睇佢咁多帖都頂佢唔順

條友將打機同現實撈埋一齊,打上腦咩,無513洗死咩
作者: 雙重同步錯誤    時間: 28-7-2008 22:00
作者: 蕭邦    時間: 28-7-2008 22:18
個topic有點兒那個=v="

但我同意某d內容,,
講句話,,宜家講乜都冇用嫁啦..
放長眼睇下傑就知到時咩結果,,
我睇唔過眼係,,口口聲聲話為咩好為乜好而係到插人個d..
平時又唔見開聲建議下點樣會令個服做得更好,,
比人封ip個d又唔諗下點解會比人封,,
什麼進諫,,真係笑了...好定唔好誰來定義?!

我打機只求為了減壓,,先唔會諗得咁複雜..
作者: 熙~    時間: 28-7-2008 22:22
原帖由 雙重同步錯誤 於 28-7-2008 14:00 發表

對自邊發生的事情漠不關心,香港人特色,閃*最能形容你。

玩魔力,不單能陪養我們人際關系,分析,處理,冷靜也能從玩魔力中體驗出來的。

這麼神聖的一隻遊戲,在最好的私服中,我們當然希望此服能愈來愈進步。

...

對自邊發生的事情漠不關心,香港人特色,閃*最能形容你。
我仲好有心想玩513 未諗住閃 而且我都好關心身邊既事 如果唔係我又點會回帖嘈你呢

玩魔力,不單能陪養我們人際關系,分析,處理,冷靜也能從玩魔力中體驗出來的。
呢點我讚成  問題係你太認真 只可以話你心智未成熟

這麼神聖的一隻遊戲,在最好的私服中,我們當然希望此服能愈來愈進步。
好可惜你唔係傑大

片片遇上你這種個服死左關你撚事既人,傑大做得唔好~唔話佢,仲要話佢冇錯,做得好。
我要話佢一早話左啦 你以為條友會改咩 就係你呢種人 完全唔識體諒 如果你清楚傑大都知道佢有一份工
如果你有返工都好清楚 放工返到屋企係有幾攰 你要知道佢唔係24小時都咁得閒攪個server架
忘恩負義 我都話左 你估人地老奉開服比你玩既咩 你玩左佢個ser 咁耐 連多謝都無? 仲想嘈佢? 我諗你自己要檢討下

好~你地唔出聲,我地出聲,你地又唔比。我唔應為世界得我一個人係到嘈佢?但係我嘈佢係我份內事,
大佬我無話唔比wor 你地嘈得咁無禮貌 攪到個魔力區烏煙瘴氣 緊係有人嘈你地啦 你想嘈佢未pm佢/msn佢囉
結果都係一樣姐 未又係唔理你

因為我要個服進步!
你對象錯左 唔好意思

咁多人嘈佢 傑大唔能知?佢知,佢都知有你地呢班玩家加佢油,愈做愈壞,一次比一次到513的玩家不負責任。

佢開得服,佢有責任。
而你都有責任響1響你513個朵
作者: howatson2008    時間: 28-7-2008 22:36
其實我係信佢 同時又會想佢改進完善我要上魔力先罵佢好希望佢可以改善

你全文是有感而發
打機為了快樂
暫時脫離世俗塵土
以你的角度看
(沒有必要因為一個遊戲平台出了問題
在這裡說管理員的不是
而你認為罵管理員對改進伺服器沒有幫助 )

這一點真是太可笑了 .. 你做人有無要求?
我想問下你,我在玩一個遊戲,可是那個遊戲無啦啦死SER話唔知等到幾時先會重開,我是一個正常人,我感到很不高興,我一點都不快樂,那我有否權利去怨? (以你的思考方式 你不會不高興是嗎?)
  你又說打機為了快樂
暫時脫離世俗塵土   囧..你覺得打機不算是世俗塵土的東西咩? 我就覺得係囉..  你又覺得你正在脫離世俗塵土了嗎?  我們可是在尋樂呀 !?

你又話佢呃左你.  你比左錢玩咪當做善事囉
            玩私服係咁架啦
我實在很無言 姐係話你明知人地明明昆左你錢 都可以話當做善事 不追究
玩私服係甘架啦? 你在看不起GM 定係其他人?

有感而發
對世人的待人處事感到歎息的你,請問自己做乜要開呢個POST 你很不滿世人的待人處事 那麼你自己又如何?

最後..我們打機尋樂 你又覺得死SER對我們來說是不可以這樣怨的 ..... 你打機為乜野?

我 我 我要尋樂!我好想個SER快D開 好想GM大哥 完善個SER 呀...
傑大哥,我信你呀,你可不可以多點人情味 多點互動
多點以真誠待在玩我要上魔力的玩家們嗎?
作者: 隊長    時間: 28-7-2008 22:43
#21樓  講得好  我 十卜你@@
作者: 達摩老祖    時間: 28-7-2008 22:47
被人厄當做善事~
樓主高見~
咁俾人打當健身~
俾人吊當檢查身体~

樓主用腦講野啦~
作者: 隊長    時間: 28-7-2008 22:52
咪係  樓主講既野 都ok奇怪  佢又話"暫時脫離世俗塵土"  敢佢係到講咁多廢話做咩=_=?
作者: howatson2008    時間: 28-7-2008 23:00
人類有可能脫離世俗塵土?
作者: killer126156    時間: 28-7-2008 23:03
咁有d人 唔打機會死架嗎
作者: killer126156    時間: 28-7-2008 23:07
原帖由 howatson2008 於 28-7-2008 14:36 發表
其實我係信佢 同時又會想佢改進完善我要上魔力先罵佢好希望佢可以改善

你全文是有感而發
打機為了快樂
暫時脫離世俗塵土
以你的角度看
在這 ...
打機為開心
作者: howatson2008    時間: 28-7-2008 23:08
你在說什麼你看到有人死了? 那就快打999 在這裡回post干什麼!人命來的!
作者: killer126156    時間: 28-7-2008 23:11
原帖由 howatson2008 於 28-7-2008 15:08 發表
你在說什麼你看到有人死了? 那就快打999 在這裡回post干什麼!人命來的!

http://hk.news.yahoo.com/article/080409/3/6d8a.html
16歲「機癡」拒上學割腕
(星島)4月10日 星期四 05:30

(綜合報道)
([url=]星島日報
[/url]報道)[url=]將軍澳
[/url]發生中學生割手腕自殘事件,一名十六歲「機癡」,疑終日沉迷打機,致無心向學,昨晨通宵上網打機後,更因疲倦不欲上學,被父親責罵,不但未有悔意,更反唇相向,其間情緒激動取起剪刀走出屋外聲稱跳樓,半句鐘後自行回家中時,遭家人發現自割手腕,事後由母親報警送院治療。
  只顧打機不願上學的少年姓老、十六歲,於將軍澳區一所中學就讀,與六十一歲父親及姓趙、四十一歲母親及家人同住廣明苑廣瑞閣一單位。
  據悉,少年沉迷打機,平日放學回家後,立即開着電腦上網打機,每次動輒連打四、五小時,有時更通宵達旦,因而令功課成績下降。
  昨晨八時許,少年通宵打機後僅睡數小時,惟母親多次呼喚他起牀上學,少年卻稱十分疲倦,不肯起牀,其後更表示要請病假,其父聞言大為光火,出言教訓兒子,惟其子未有悔意,與父發生爭執。
  有人情緒激動,拿起一柄剪刀,聲稱跳樓自殺,隨即走出屋外,父母以為兒子「靠嚇」,未有阻攔;半小時後少年返回家中,左手腕受傷淌血,雙親懷疑兒子以剪刀割手輕生,大驚下報警。救護員到場替受傷少年敷治包紮,再由其母陪同送院,經治療後已未有大礙,警方相信事件無可疑,轉交社工跟進。
  記者 羅振威

以上為一例

作者: howatson2008    時間: 28-7-2008 23:17
哦其實你就想話樓主開個post都係想叫人看開點 不要做傻事
那麼我很同意 希望大家看開點 不要做出傷害自己的事-_-
作者: laikilaiki    時間: 28-7-2008 23:18
剛剛吃飯

回來就有那麼多帖了

對我而言

打機只是用來消遺

有得打係快樂

冇得打都冇所謂

我既工作唔係淨得打機

"比人呃當做善事"
打機用錢玩對我黎講根本就算過份
用真錢買假錢

出文全是有感而發
剛剛有點醉
現在的"感"都不同了

只是覺得
係睇自己將件事睇得有幾重
呢到什至有人可能係靠打機搵食
個服出問題會好大件事
如果真係有d咁既人睇到我呢個post
就當見到個傻仔廢up好了

世事係咁
好多野都冇得怨

不要將打機睇得太重吧
作者: 達摩老祖    時間: 28-7-2008 23:23
原帖由 laikilaiki 於 28-7-2008 15:18 發表
剛剛吃飯

回來就有那麼多帖了

對我而言

打機只是用來消遺

有得打係快樂

冇得打都冇所謂

我既工作唔係淨得打機

"比人呃當做善事"
打機用錢玩對我黎講根本就算過份
用真錢買假錢

出文 ...

被人厄當做善事~
樓主高見~
咁俾人打當健身~
俾人吊當檢查身体~

樓主用腦講野啦~
作者: 中心點.    時間: 28-7-2008 23:45
成班打機打上腦XD`
作者: Max    時間: 29-7-2008 09:48
肯定成班hkd戰士入完錢冇得玩.....我負出既只有電費同心機
作者: laikilaiki    時間: 29-7-2008 10:47
原帖由 達摩老祖 於 28-7-2008 15:23 發表

被人厄當做善事~
樓主高見~
咁俾人打當健身~
俾人吊當檢查身体~

樓主用腦講野啦~

用真錢打機對我黎講就係離譜
你入錢果陣係贊助佢
比點你係人地送比你
沒有什么比唔比人呃的

打一隻機費咁多神
好似冇得打機就冇人生樂趣咁

出文目的
係想叫你地唔好把消遺玩意看得太重
作者: laikilaiki    時間: 29-7-2008 10:55
原帖由 howatson2008 於 28-7-2008 14:36 發表

你全文是有感而發
打機為了快樂
暫時脫離世俗塵土
以你的角度看
在這 ...

說我做人的要求
我做人有要求
要求不在於一個遊戲!
我要求既野多的是
我會要求食牛扒要八成熟
我會要求我部電腦有4GB  ram
我的要求怎算也比較實際
而我不會去要求一個遊戲要做到點
game有得玩就開心
冇得玩就算
人生大把野做
連對遊戲都要咁有要求
咁我打機都打得真係幾辛苦喎
作者: williamwo    時間: 29-7-2008 11:50
原帖由 howatson2008 於 28-7-2008 22:36 發表

你全文是有感而發
打機為了快樂
暫時脫離世俗塵土
以你的角度看
在這裡說管理員的不是
而你認為罵管理員對改進伺服器沒有幫助 )

這一點真是太可笑了 .. 你做人有無要求?
我想問下你,我在玩一個遊戲,可是那個遊戲無啦啦死SER話唔知等到幾時先會重開,我是一個正常人,我感到很不高興,我一點都不快樂,那我有否權利去怨? (以你的思考方式 你不會不高興是嗎?)
  你又說打機為了快樂
暫時脫離世俗塵土   囧..你覺得打機不算是世俗塵土的東西咩? 我就覺得係囉..  你又覺得你正在脫離世俗塵土了嗎?  我們可是在尋樂呀 !?
在這 ...

咩叫有否權利去怨?
個serve係傑大開  傑大係冇條件比班玩家玩,佢唔會因為你冇比錢就唔比你玩
就算你有入點 佢都有比番點你丫
簡單咁講傑大冇野欠你地班電車男
咁你有咩權去怨??
傑係神人?
之前話開亞城果次又係咁  你地以為幾日就可以整到個亞城出黎??
樓主講得好岩  唔gur就走 有人拎住技槍逼你玩?咁多不滿
作者: arwa0301    時間: 29-7-2008 11:53
原帖由 達摩老祖 於 28-7-2008 15:23 發表

被人厄當做善事~
樓主高見~
咁俾人打當健身~
俾人吊當檢查身体~

樓主用腦講野啦~

人地夠豁達唔比?
定只係你地班人小心眼?
人地開POST希望你地班打機打上腦既唔好精神分裂姐
結果得來一句"樓主用腦講野啦"  好人真難做
作者: laikilaiki    時間: 29-7-2008 11:57
原帖由 arwa0301 於 29-7-2008 03:53 發表

人地夠豁達唔比?
定只係你地班人小心眼?

他們都把打機看得太重了
作者: 隊長    時間: 29-7-2008 12:03
原帖由 williamwo 於 29-7-2008 03:50 發表

咩叫有否權利去怨?
個serve係傑大開  傑大係冇條件比班玩家玩,佢唔會因為你冇比錢就唔比你玩
咁你有咩權去怨??
傑係神人?
之前話開亞城果次又 ...

敢點解我地冇權去怨?    唔通連我地人天生既權利都唔比用?
作者: 隊長    時間: 29-7-2008 12:04
原帖由 laikilaiki 於 29-7-2008 03:57 發表

他們都把打機看得太重了

如果你自己都睇得唔重   敢你就唔會上樂古開post啦   唔通你上黎真係為左點化我地??
作者: 隊長    時間: 29-7-2008 12:06
原帖由 arwa0301 於 29-7-2008 03:53 發表

人地夠豁達唔比?
定只係你地班人小心眼?

人地豁達係可以   但係人人都唔同見解  你唔可以用自己既見解加係人地到
作者: 隊長    時間: 29-7-2008 12:08
原帖由 中心點. 於 28-7-2008 15:45 發表
成班打機打上腦XD`

你話我地打機打上腦???  敢你呢  難道你唔係同我地一樣 係到等佢開sev?  如果唔係既話  我冇野好講~

作者: laikilaiki    時間: 29-7-2008 12:08
原帖由 williamwo 於 29-7-2008 03:50 發表

咩叫有否權利去怨?
咁你有咩權去怨??
傑係神人?

對..
總算多了點人明白我的意思

人地開服你大可以唔理吧
又唔係奉旨開比你

只係想講信唔信佢.之後有冇得玩都好
都冇需要係到多講

況且唔係話你出左聲就有得玩

人生出黎唔係淨係為左打機架
作者: laikilaiki    時間: 29-7-2008 12:10
原帖由 隊長 於 29-7-2008 04:04 發表

如果你自己都睇得唔重   敢你就唔會上樂古開post啦   唔通你上黎真係為左點化我地??

為左點化你地我唔敢講
我未有咁偉大

但係係感歎你地既做法
作者: 隊長    時間: 29-7-2008 12:11
原帖由 Max 於 29-7-2008 01:48 發表
肯定成班hkd戰士入完錢冇得玩.....我負出既只有電費同心機

敢人地都一樣有負出姐    佢地嘈係  嘈gm唔張 件事講清楚  你諗下 如果GM可以講清楚明白D(如果早d講聲都好丫)  我諗會少好多人嘈佢囉
作者: laikilaiki    時間: 29-7-2008 12:14
原帖由 隊長 於 29-7-2008 04:03 發表

敢點解我地冇權去怨?    唔通連我地人天生既權利都唔比用?

話你冇權利主要係因為人地係義務開服比你
人地開服..你覺得唔好玩你可以唔玩

你地入左錢係贊助佢
佢冇承諾你入左之後唔會死ser

所以先會話你冇得怨
作者: 隊長    時間: 29-7-2008 12:14
原帖由 laikilaiki 於 29-7-2008 04:10 發表

為左點化你地我唔敢講
我未有咁偉大

但係係感歎你地既做法

敢你係到開post為左d咩?  打機定黎睇人地嘈佢  如果係後姐  我覺得 你都有d問題
作者: 隊長    時間: 29-7-2008 12:16
原帖由 laikilaiki 於 29-7-2008 04:14 發表

話你冇權利主要係因為人地係義務開服比你
人地開服..你覺得唔好玩你可以唔玩

你地入左錢係贊助佢
佢冇承諾你入左之後唔會死ser

所以先會話你冇得怨

怨係人天生既權利  如果連怨都冇得怨 下 我覺得都ok冇人權  連人天生既自由都唔比@@
作者: laikilaiki    時間: 29-7-2008 12:18
原帖由 隊長 於 29-7-2008 04:14 發表

敢你係到開post為左d咩?  打機定黎睇人地嘈佢  如果係後姐  我覺得 你都有d問題

我開post...因為見到你地post既野...感到悲歎

有感而發所言之

全係張我既感受講出黎..同大家分享

最主要係覺得打機唔應該打到好似你地咁
作者: 隊長    時間: 29-7-2008 12:19
原帖由 laikilaiki 於 29-7-2008 04:08 發表

對..
總算多了點人明白我的意思

人地開服你大可以唔理吧
又唔係奉旨開比你

只係想講信唔信佢.之後有冇得玩都好
都冇需要係到多講

況且唔係話你出左聲就有得玩

人生出黎唔係淨係為左打機架

如果你真係睇得咁化  敢人地開post嘈gm 你都可以唔理姐   敢你依家同佢地有咩分別?
作者: laikilaiki    時間: 29-7-2008 12:22
原帖由 隊長 於 29-7-2008 04:16 發表

怨係人天生既權利  如果連怨都冇得怨 下 我覺得都ok冇人權  連人天生既自由都唔比@@

作者: 隊長    時間: 29-7-2008 12:22
原帖由 laikilaiki 於 29-7-2008 04:18 發表

我開post...因為見到你地post既野...感到悲歎

有感而發所言之

全係張我既感受講出黎..同大家分享

最主要係覺得打機唔應該打到好似你地咁

我地又打機 打到點??  你可唔可以講得明d??    人地想佢早d開sev 是但鳩up下都唔得??  我講多次 你有你見解 佢有佢見解  好多野大家睇法都唔一樣
作者: 隊長    時間: 29-7-2008 12:23
[quote]原帖由 laikilaiki 於 29-7-2008 04:22 發表

作者: 隊長    時間: 29-7-2008 12:25
你呢個post 令我感到 既意思   ""你地班人  咁多廢話    人地開私服 比你地玩架?  "GM有權"唔比你地玩  加上 你地唔鍾意咪唔好玩囉" 既意思~
作者: laikilaiki    時間: 29-7-2008 12:25
原帖由 隊長 於 29-7-2008 04:19 發表

如果你真係睇得咁化  敢人地開post嘈gm 你都可以唔理姐   敢你依家同佢地有咩分別?

下...
我講我感受出黎炸喎
我當係打日記喎
全係我自己覺得既野
見到你地d post...我覺得唔係太好....所以就開呢個post
作者: laikilaiki    時間: 29-7-2008 12:26
原帖由 隊長 於 29-7-2008 04:23 發表

你講到重點啦  你都識講會怨人地捐得太少  敢我地係咪都可以怨下人地呢?? 張心比心~

我係講唔會怨人捐得少....
作者: 隊長    時間: 29-7-2008 12:27
原帖由 laikilaiki 於 29-7-2008 04:25 發表

下...
我講我感受出黎炸喎
我當係打日記喎
全係我自己覺得既野
見到你地d post...我覺得唔係太好....所以就開呢個post

敢人地都係張佢感受 開posr姐 敢你又有咩權去理佢地??
當然 我覺得人人地都有權  我唔想打機連呢d權利都封殺哂~
作者: 隊長    時間: 29-7-2008 12:29
原帖由 laikilaiki 於 29-7-2008 04:26 發表

我係講唔會怨人捐得少....

o 唔好意思 我睇錯左     佢會唔會怨我就唔知啦@@但係一定會有人感到唔開心  怨下都得掛
作者: laikilaiki    時間: 29-7-2008 12:29
原帖由 隊長 於 29-7-2008 04:25 發表
你呢個post 令我感到 既意思   ""你地班人  咁多廢話    人地開私服 比你地玩架?  "GM有權"唔比你地玩  加上 你地唔鍾意咪唔好玩囉" 既意思~

咁令你誤會
我唔好意思

人人有唔同見解
冇需要再嘈了
作者: 隊長    時間: 29-7-2008 12:31
原帖由 laikilaiki 於 29-7-2008 04:29 發表

咁令你誤會
我唔好意思

人人有唔同見解
冇需要再嘈了

我都係引用你呢到    張我既感覺講出黎     我都講聲唔好意思先
作者: howatson2008    時間: 29-7-2008 17:33
原帖由 laikilaiki 於 29-7-2008 10:55 發表

說我做人的要求
我做人有要求
要求不在於一個遊戲!
我要求既野多的是
我會要求食牛扒要八成熟
我會要求我部電腦有4GB  ram
我的要求怎算也比較實際
而我不會去要求一個遊戲要做到點
game有得玩就開心
...

你不要求自己玩的遊戲的質量 game有得玩就開心 ..
那你又何必要求牛扒要八成熟 有得食就開心啦(生食仲好味?) 部電腦有4GB  ram 有得用電腦就開心啦..你的要求怎算也比較實際? 大囧
你覺得你有咩合理原因去話我地玩遊戲就唔好要有要求呢... 其實玩遊戲同做其他野又有咩唔同呢? 很多事情都是尋樂的
打機係想開心 打打下冇得打 我就怨2下 你就看得開 另一方面 你不一樣又在這裡開post話叫大家看開點 唔好怨 你自己看得開 就覺得大家都要看得開 唔好甘多要求 , 那麼你可以回答我 有什麼事你是會怨 會有要求的嗎? 用你自己想到的答案來和玩遊戲來對比一下 給出一個合理說服自己打機這個事情是不值得要有要求的?  

我自己覺得每個人對不同事情都有不同的價值觀 你在這裡以覺得自己覺得是對的價值觀
來否認其他人的價值觀 你覺得是對的?

好想你明白有時候話個服 點點點 怨個服 都係想佢改善 對任何事情來說 進步通常是好事情
如果人人都:像你這樣覺得 自己覺得無價值/價值不高的東西 就不用去要求太多要求 不去要求進步
               :像你這樣覺得很多事情都是任其自然發展 覺得就算我地點怨點話個服都好 都是無用的,這個世界就無進步了

私以為你本身做人都冇乜要求 because你通常會話:[其實呢d野有咩價值呀..廢事甘多要求 ..看開點仲好] 來逃避事物?

ps:個人觀點
作者: laikilaiki    時間: 29-7-2008 17:41
價值觀問題
人人想法都不同
都已經冇野好講
唔想再嘈了

對不起
作者: but    時間: 29-7-2008 17:49
色即是空. 空即是色

唔明白點解關事-_-a
作者: yaucheukfan    時間: 29-7-2008 17:55

作者: howatson2008    時間: 29-7-2008 18:00
原帖由 williamwo 於 29-7-2008 11:50 發表

咩叫有否權利去怨?
咁你有咩權去怨??
傑係神人?

個服的確係傑大開 的確無條件比我地玩 我又的確無比錢
旦你明唔明白 一個服同班玩家之間的關係
個服冇人玩 傑大就浪費左時間同金錢 個服多人玩 傑大目標就係想多d人玩 (呢點唔會錯掛)
當個服出現問題 d玩家係會不滿(視事情嚴重度) 一次 二次 玩家們就唔會太介意
你又知道傑大係暴君政策開
呢次事情出現後 大家就開始勁怨
你話其實玩家們是沒有權利去怨的 其理由就係傑大無同我地做過咩交易
同埋我地唔洗比錢都可以無條件甘玩
我又唔係幾識形容..就好似你去上學 去政府d中學 係唔洗比錢就有得去嫁啦
當a老師做出一d 不合理的行為/無啦啦放飛機 甘d學生冇得上課 佢地/佢地d家長有冇權利去說a老師的不是?a老師又有無責任?
學校方面又會唔會話 : 你地又冇交學費 有咩權利話a老師唔岩呀! 甘樣?

你又可以話 甘d老師做錯野唔會比人炒嫁啦 工都冇得做 !佢自己的責任來的 唔關其他人事 其他人無權話佢怨佢
又如果好多老師都甘學a老師甘
(得閒放下飛機去做其他野,等等,佢地唔怕炒?現在的情況就是全間學校就係甘衰 得佢自己有權力炒人 唔炒自己人)
呢個情況學樓主話甘 看開點 有得上課咪上課囉 我地又冇交學費 無權做任何野個啵 我信間學校嫁 等佢自己改善囉
可怕在當中有B家長出來提出不滿,仲比某d家長插佢話:我地冇交學費無權怨佢嫁!b家長:T_T那麼我只好幫我個仔換學校了)

你說這間學校下場會如何?

傑大都唔想個服冇人玩 佢玩出來就係想多d人玩 ~好似你甘 一見有人罵傑大 話傑大 怨傑大 就跳出來亂插
個服死得啦 (唉不過好在呢種人唔多,一想到這裡心情又好起來,希望個SER快D重開 多D人玩)

作者: howatson2008    時間: 29-7-2008 18:05
我想話人人的確係唔同價值觀
你覺得我地打機唔值得甘樣做
仲有其他好事物等我地追求
其實我又唔係單單追求打機
我都正在追求其他事物
之不過我幾乎對任何事物都有要求
而你岩岩好對打機無要求
你沒有錯 不用說對不起
同時如果有我有任何說話傷害到人

真的對不起!

..其實我唔覺得 大家正在嘈/吵架 只是討論一下了 沒什麼的

作者: laikilaiki    時間: 29-7-2008 18:11
[quote]原帖由 yaucheukfan 於 29-7-2008 09:55 發表

作者: arwa0301    時間: 29-7-2008 19:07
原帖由 隊長 於 29-7-2008 04:06 發表

人地豁達係可以   但係人人都唔同見解  你唔可以用自己既見解加係人地到

其實樓主都冇話迫你地去接受
只係站在自己角度講下心聲姐
作者: arwa0301    時間: 29-7-2008 19:12
原帖由 but 於 29-7-2008 09:49 發表
色即是空. 空即是色

唔明白點解關事-_-a
原帖由 laikilaiki 於 29-7-2008 10:11 發表

色=有
空=冇

有即是冇   冇即是有

我唔識解比你地聽
但係諗諗下有機會會明白

色即物質
樓主引用只係想講有無都係一線之間
就好似班打機打上腦既
有冇都要嘈一輪
所以樓主借心經入面呢句
勸你地唔好再為冇得玩魔力而搞到神經衰弱啦
作者: laikilaiki    時間: 29-7-2008 19:50
原帖由 arwa0301 於 29-7-2008 11:12 發表

色即物質
就好似班打機打上腦既
有冇都要嘈一輪
所以樓主借心經入面呢句

對...
就是這樣的意思

我表達能力比較弱
多謝你幫左我解釋喔

作者: 隊長    時間: 29-7-2008 21:11
原帖由 arwa0301 於 29-7-2008 11:07 發表

其實樓主都冇話迫你地去接受
只係站在自己角度講下心聲姐

敢我都係站在自己角度講心聲姐    人人都唔同意見     有d人會覺得樓主講既野 會傷害到自己
作者: 隊長    時間: 29-7-2008 21:13
原帖由 arwa0301 於 29-7-2008 11:12 發表

色即物質
就好似班打機打上腦既
有冇都要嘈一輪
所以樓主借心經入面呢句

"就好似班打機打上腦既"  <---- 你暗串人地? @@

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://pcomcncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2