樂古Nakuz

標題: 咁樣改打唔打到國戰 [打印本頁]

作者: motaswecx    時間: 23-12-2010 22:50
標題: 咁樣改打唔打到國戰
如題

作者: a0078910    時間: 24-12-2010 12:52
只能說好冇用
空機用一定5用機槍
係用就用雷射or等極or 6幾千uc果支
同你用左好多空機5用的機件
作者: 超時空之迷    時間: 24-12-2010 22:00
這樣的機體才叫「合格」

作者: motaswecx    時間: 24-12-2010 23:51
咁房而家改左,呢訊係強化版!

作者: a0078910    時間: 25-12-2010 10:18
空機一定5用王牌am la 王牌am係打狐王才用
同你5好用勝利號am
都係d冇用的am
你用就用d加tec同fly的am
你個hd其實都冇d問題
不你強化左就算
作者: mahiru    時間: 25-12-2010 10:28
只看數值的話我覺得去打國戰沒問題(當然只限港服),
有愛的話用甚麼也能上場(可能吧
作者: 超時空之迷    時間: 25-12-2010 12:38
你看我的圖來改吧,FLY要加到40~45,然後加TGH。
作者: motaswecx    時間: 25-12-2010 13:22
我真正想改係將手變做數碼號am,之後強化到40fly(我唔知可唔可以超過40架),之後tec到15-20就ok啦!
作者: 零秋F-火鳥    時間: 25-12-2010 13:39
<-----空機白痴~...我只知空機不應用機槍-3-...........(淚目..來呃分
作者: 霜痛    時間: 25-12-2010 14:43
其實用咩都係個人喜好..你夠技術用機槍都可以好勁..
但我建議樓主可以搵d 加多d tec同fly既零件
作者: plk111    時間: 25-12-2010 17:18
新手加盾,用光槍好D
保下炮,補。衝前=自殺<--新手向
作者: 噬神    時間: 25-12-2010 20:37
樓主
信果位超時空之迷的話
你百份之一百會中伏

比個公式空機你
捷達HD BD AM BS
薔薇LD
武:遙距/等離子/激光手
作者: motaswecx    時間: 25-12-2010 23:47
不過如果要有前途d就咁樣啦。感謝安東尼送bs比我

作者: 戰虎    時間: 26-12-2010 11:59
似乎樓主仍死性不改
作者: plk111    時間: 26-12-2010 14:32
虎也不好太為難人巴
他色拿電槍和天狗BS已好叻仔la=w=
作者: 噬神    時間: 26-12-2010 15:31
算好嫁啦
係差個hd同am姐==
作者: 霜痛    時間: 26-12-2010 17:04
人地鍾意點整又有乜所謂呢..
好似個個都話馬克I裝盾好d,咁我唔裝咪都係一樣..(比人秒?
作者: 戰虎    時間: 27-12-2010 12:31
一切都不重要,只因小捷王道! (拖
作者: motaswecx    時間: 27-12-2010 12:45
我聽左死雞(火雞,講話用光機槍,之後我差錢就會買到隻手,唔係我唔識改,我要買部數碼號am用(都係要買部機,大家明唔明,光機槍幾好用
作者: motaswecx    時間: 27-12-2010 13:55
我個頭唔拆得,加5fly,拆左會好廢下,手我一定會改,武器果方面,我用光機槍都殺到人(殺唔到都磨到血,我想問比空戰公式我果位,點解唔要我裝機翼amj,我照我自已既計劃來強化@w@,我後期會str,wlk.tgh會偏低,不過tec最少過20,fly就40啦,有無問題
作者: plk111    時間: 27-12-2010 15:12
str,wlk,tgh在空不太重要
你衣家連基裝也沒有就去強
我包你用基本裝去強快多用這裝去40fly
+5fly勁?有頭+3fly la 強+2fly即到5fly (1 slot
光機槍??你有?不見你裝上去wor@@
磨血?遠光磨得仲勁
>>>>>我照我自已既計劃來強化<<<<<<<
甘你又開帖問????
>>>>>我用光機槍都殺到人<<<<<<<<<<
不信lo,老手就信 (汁雞?
裝翼AMJ = 浪費cost
40cost去強化fly加得仲多la

最後,練好D技術先才不聽老話la
作者: 零秋F-火鳥    時間: 27-12-2010 16:44
<-----上次比佢射死左......也是真失敗呀我=3=得返9血...比佢射死..我心愛既水鳥...(遭打
不用附加機翼+1  因為太大cost    搵一些空機專用低cost+有3洞來用就沒錯的    除非你個附加機翼有洞-3-
<---我有洞@.@~~~~(笑
作者: plk111    時間: 27-12-2010 16:47
原來是你~~~~
個AMJ其實很核突XP
有也3s不裝! \ A /
作者: 零秋F-火鳥    時間: 27-12-2010 16:49
=3=邊度核突姐-3-我裝埋猛獸am一點也不核突-3-你地慢慢教佢-3-要一步步吸收架嗎-3-(我懶~~交比你地~
作者: plk111    時間: 27-12-2010 17:06
系系~~
不如你post d UC 機比他看一看,參考下
(我一陣post
作者: mahiru    時間: 28-12-2010 01:15

↑你試試用0wlk,0str空看你還說不說得出(嘛...在港服欺負新手應該還可以吧

+5fly勁?有頭+3fly la 強+2fly即到5fly (1 slo
↑我見識少,真的未見過+3fly hd,
在wiki找了大半天也找不到,可以請你說說港服有甚麼hd那麼高性能可以+3fly嗎(笑)

磨血?遠光磨得仲勁←請解釋甚麼是遠光ww
                            beam mg在有效距離內,放血絕對比plasma,beam rifle這些武強

裝翼AMJ = 浪費cost40cost去強化fly加得仲多la
↑對於無課金1s的機體來說amj可是好物啊,裝2隻amj可以強少2次fly,
對於全身(連武器也計算在內)只有7s的機體可是很大幫助,加上本身1s機體強化次數少,會剩餘不少capa,
所以絕對有足夠capa裝機翼後再強化(手持武是plasma的場合)。不過你這種課金的是不明白的了
(可惜課在沒有大用途的地方www)
還有1隻機翼cost是30,2隻是60,完全不明白40怎跑出來的www,笑別人新手前自己也先惡補一下吧(不過你多數會說打錯吧)

最後,別以為自己玩得久就很威,你這樣人連新手也不如
(新手起碼不懂,不肯定的會發問,你?拿著那少許的經驗就以為很威,自重一下吧)

送上一幅無課金jet圖(要問lv5怎來的話去問3神官或問問黑橙之前的扭蛋機吧)

死,我又中二了....(潛水去
作者: 64372764    時間: 28-12-2010 14:40

沒玩CB很久了 7樓的大大說有45fly唷 是真的嗎?
↑你試試用0wlk,0str空看你還說不說得出(嘛...在港服欺負新手應該還可以吧

+5fly ...
mahiru 發表於 28-12-2010 01:15

那些beam mg plasma beam rifle
我表示更加難懂是甚麼- -
內容比較中肯
圖文並茂 有圖有真相
樓主參考這個大大說的話和圖片 進行調整就可以了
lv5怎來? 你可以寫信問客服
回答該不會是叫你購買點數吧(笑
作者: motaswecx    時間: 28-12-2010 19:33

+5fly ...
mahiru 發表於 28-12-2010 01:15

我好同意呢位仁兄既話,加上我有隻amj有1s,比我強化左就變左4fly,我而家可以有更多s強化下tec。
作者: motaswecx    時間: 28-12-2010 19:34
我唔知用實彈槍定光槍好
作者: hoho4877    時間: 29-12-2010 09:14
人地鍾意點整又有乜所謂呢..
好似個個都話馬克I裝盾好d,咁我唔裝咪都係一樣..(比人秒? ...
霜痛 發表於 26-12-2010 17:04

只能說你那改裝法日服活不活到1分鐘也成問題.....(無惡意)
另外小小的提供下課金向組法(那把abr改因為是開sp箱中的所以才敢爆洞)

作者: 64372764    時間: 29-12-2010 10:11
我好同意呢位仁兄既話,加上我有隻amj有1s,比我強化左就變左4fly,我而家可以有更多s強化下tec。 ...
motaswecx 發表於 28-12-2010 19:33

致plk111:
0 str將str與tec的差距拉得太遠  另必殺低攻 持續時間極低
0 wlk令直線上升(起飛)速度下降 好像連上升高度也會變低
tgh對空不太重要...你是全能攻擊型 迴避神手? 否則還是把tgh拉高點吧

給plk111:發帖前 想一想

魔鬼之路 可能是由善意鋪出來的
作者: a0078910    時間: 29-12-2010 11:02
如果空機低tgh的話
後果係狂硬直
tgh空機係好重要的
如果你係64372764講的迴避神手
你0tgh都冇問題
作者: motaswecx    時間: 29-12-2010 12:13
我回避算ok,不過tgh升到10會唔會有問題(都會唔會比人打到狂硬直,可唔可以比d最標準既能力值比我,fly我一定要40啦,之後tec都要20,tgh要10,咁樣有無問題
作者: 64372764    時間: 29-12-2010 12:46
我回避算ok,不過tgh升到10會唔會有問題(都會唔會比人打到狂硬直,可唔可以比d最標準既能力值比我,fly我一 ...
motaswecx 發表於 29-12-2010 12:13

火箭系武器某些火箭砲的彈頭可以比你的機體還大
被擊中了 硬直還好 tgh一低就直接掉下來 然後...大概被圍死?
tgh的多少? 不要0 5或以上吧... 我不玩空機的 不太清楚 試試問mahiru吧
你那個配置 應該沒問題吧?

你是紅國人麼?
作者: motaswecx    時間: 29-12-2010 13:33
我係紅國人,不過我爆左fly之後可能連火箭炮都打唔中我+_+,不過都無可能,我tgh我都可以10到10
作者: motaswecx    時間: 29-12-2010 13:35
我儲緊錢買數碼號,我要佢am
作者: 無良品    時間: 29-12-2010 13:50
回復 36# motaswecx
你最好想點改就點改,我地個個等住睇你部神空面世
作者: mickie32032    時間: 29-12-2010 13:55

其實我覺得用捷達am已經好夠  同埋數碼都要唔小錢  (個hd唔係好得 = =)
作者: 64372764    時間: 29-12-2010 14:06
我係紅國人,不過我爆左fly之後可能連火箭炮都打唔中我+_+,不過都無可能,我tgh我都可以10到10 ...
motaswecx 發表於 29-12-2010 13:33

哦
作者: plk111    時間: 29-12-2010 19:10
嘛~只是發表一下意見而已
大大們的話也是對
自已空不勁又開帖,衣家搞到比人狂罵tim XP
新手們認住這幾位大大la XD
只是發表一下個人意見,竟引到眾多大大上前評論
可見大大們還真有新新心

最後,新手們上去打比人秒請不要放棄,這是必經的

p.s.本人的格不錯,有咩格想問可問我 ( 光:早知目已空廢就不好開帖la)
本人的UC空一陣先帖(光:一定不會勁的
作者: 霜痛    時間: 29-12-2010 19:16
期待樓主的40 fly...我的狙擊等著你@@
因為你多高tgh 也會硬直ww
作者: motaswecx    時間: 29-12-2010 21:03
放心吧,我到時會擋狙的,我想說狙擊不太硬直,加上1v1我懂屈砲
作者: motaswecx    時間: 29-12-2010 21:05
回復  motaswecx
你最好想點改就點改,我地個個等住睇你部神空面世
無良品 發表於 29-12-2010 13:50

40fly,,,,睇火雞果d仲唔夠嗎
作者: motaswecx    時間: 29-12-2010 21:07
我都是害怕松鼠的狙
作者: 64372764    時間: 29-12-2010 21:08
放心吧,我到時會擋狙的,我想說狙擊不太硬直,加上1v1我懂屈砲
motaswecx 發表於 29-12-2010 21:03

口氣大了點YUP
作者: motaswecx    時間: 29-12-2010 21:12
不過我了解左一樣野,我部破壞者夠狙手打
作者: motaswecx    時間: 29-12-2010 21:14
其實我覺得用捷達am已經好夠  同埋數碼都要唔小錢  (個hd唔係好得 = =)
mickie32032 發表於 29-12-2010 13:55

不過數碼號am咩都加,可以令性能更上一層數,加上捷達am我話好7,所以唔想用,仲有捷達am都唔加防,我最近低防
作者: 霜痛    時間: 29-12-2010 21:15
不要緊...只是我命中又低,攻擊力又低,技術又低,又常被sm,跟新手玩又不認真..被串也是應當的T-T
作者: motaswecx    時間: 29-12-2010 21:20
...我講笑,不過破壞者既導彈可以擋狙
作者: 霜痛    時間: 29-12-2010 21:22
是嗎? 其實我最喜歡用手瞄導彈和核彈..感覺比射中人好
作者: motaswecx    時間: 29-12-2010 21:29
咁你點射我,我想問有核彈嗎?@@,你瞄我d導彈咪會比我打lo
作者: 霜痛    時間: 29-12-2010 21:47
我地所謂既核彈係惡作劇迷箱既炮黎...爆風超強
係呀..我唔識打人咖所以..
其實係d機行過,跑過,飛過..偶然射中而已
作者: motaswecx    時間: 29-12-2010 22:02
咁我明啦,不過射導彈唔會有分
作者: motaswecx    時間: 29-12-2010 22:02
除左可能會有射導彈達人@@
作者: yoyo8976    時間: 29-12-2010 22:35
str最好有   3
tec最小    20
wlk最小     1
fly最小     36
tgh最小     6

空打砲最好玩佢死位(開埋大決更好
如果佢係據就味去/有人護

打跳就用空番(描佢落腳位
佢跳一次番一次
注:味飛太高又味太低

空打空玩技術._.

跳砲就交比格打(hk服小人玩格,所以好多砲機
因:同跳砲浪費時間!?跳砲對格冇防護
打住咁多先,有時間再補
作者: yoyo8976    時間: 29-12-2010 22:40
不過新手別串我的霜霜.\/.
作者: 霜痛    時間: 29-12-2010 23:04
那我弱嘛..被串也是正常...yo仔不要緊啦..
射導彈達人?!good idea!!有既話我實場場拎..無聊練既手瞄有用了ww
作者: motaswecx    時間: 30-12-2010 09:13

串你係應該,唔串你就悲哀(講笑),不過yoyo既要求我可以完全滿足,因為我其他能力值都有10。
作者: 64372764    時間: 30-12-2010 09:34
串你係應該,唔串你就可悲哀(講笑),不過yoyo既要求我可以完全滿足,因為我其他能力值都有10。 ...
motaswecx 發表於 30-12-2010 09:13

甚麼來頭 口氣真大
作者: motaswecx    時間: 30-12-2010 09:35
來自一個無刷牙的人(講笑)
作者: motaswecx    時間: 30-12-2010 10:20
我想問空中翻係咩,要限日使用?
作者: 無良品    時間: 30-12-2010 11:35
巴打 我留意左你好耐

你真係好幽默

我自問都算個ok幽默既人 但係你幽默感比我真係高十幾二十倍

錯 應該係100倍先岩

估唔到我係呢個post竟然見識到你既威力

我真係笑到爆左肚 依家一路打字一路撿返d腸呀內臟呀腎呀

塞返落個肚到

你有冇諗過未來幾個月去紅館開棟篤笑?
作者: motaswecx    時間: 30-12-2010 11:43
都好,不過我年資唔ok,你來吧!
作者: 64372764    時間: 30-12-2010 12:11
都好,不過我年資唔ok,你來吧!
motaswecx 發表於 30-12-2010 11:43

咁你就唔好講都好啦 渠頸
作者: motaswecx    時間: 30-12-2010 12:25
囧,我講下野都咁話我(自閉!
作者: 霜痛    時間: 30-12-2010 15:10
又再一次被串:Q
我只是對4角,5角或以下的玩家留手..那有罪嗎?T-T
作者: plk111    時間: 30-12-2010 16:55
霜太謙巴~~~
記得有次你在國大叫
[我狙出時就是全空的死期!!!]
之後看住D空一個一個比你打下
我個口充滿爆米花,看到忘記了吃XD

p.s.松鼠真的很多絕板機,但玩狙就...
p.s.檔狙= =????
作者: plk111    時間: 30-12-2010 16:57
嘛~新手有自信是ok~~~
好過我…日日比人sm vip TAT~~~
作者: 霜痛    時間: 30-12-2010 18:40
那是我被人vip得太爽的時候說的-.-
你竟然還記得ww
作者: 戰虎    時間: 30-12-2010 18:51
我由4-7中見證老手己死,新手王道的情景 (切
(翻譯以上:新手撚咪咁串 (亮刀
作者: 64372764    時間: 30-12-2010 19:30
我由4-7中見證老手己死,新手王道的情景 (切
(翻譯以上:新手撚咪咁串 (亮刀
戰虎 發表於 30-12-2010 18:51

現在的新手很有霸氣
你的字被你亮刀亮出來了
作者: 霜痛    時間: 30-12-2010 19:56
我被新手的霸氣壓住了(?)
作者: 64372764    時間: 30-12-2010 21:07
我被新手的霸氣壓住了(?)
霜痛 發表於 30-12-2010 19:56

看! 那個充滿霸氣的40fly空機站在你頭上了
狙擊死角吧?
作者: 霜痛    時間: 30-12-2010 23:22
40fly...真可怕..
作者: 64372764    時間: 31-12-2010 10:05
40fly...真可怕..
霜痛 發表於 30-12-2010 23:22

你狙到那40fly的話
到時你就代我送這張圖給他吧
作者: 霜痛    時間: 1-1-2011 01:36
我不敢狙40fly~.~
作者: yoyo8976    時間: 1-1-2011 03:33
我不敢狙40fly~.~
霜痛 發表於 1-1-2011 01:36

霜霜成住我黎a_a
(迷:你連最小的36Fly也沒,那是當然/_\
作者: motaswecx    時間: 1-1-2011 10:16
40Fly=頭頂上的惡魔!?
作者: 霜痛    時間: 1-1-2011 12:57
我的狙只有14wlk T-T怎追著yoyo的空狙?ww
re 經常串我的: 不是..是你的霸氣令我不敢狙你..你問問其他40 fly, 我是敢狙的@@
作者: motaswecx    時間: 1-1-2011 14:42
不是敢不敢的問題(是你中不中的問題)
作者: plk111    時間: 1-1-2011 15:48
其他我不敢包
你的話一定中
p.s.我好以中過了你= =?
作者: motaswecx    時間: 1-1-2011 15:50
我都未到40fly,加上好多問題
作者: mahiru    時間: 1-1-2011 16:07

話說避彈不是靠fly來避的,
不會說你20fly就被人全中,40fly就1彈也打不中,
這種事是沒可能發生的,
(當然太低fly,例如個位數字就當然較難避)
40fly用來幹什麼?當然是用來走佬!(逃

有誰玩CB那麼久一下都未被人打中過的給我出來!(被打
作者: 64372764    時間: 1-1-2011 18:53
話說避彈不是靠fly來避的,
不會說你20fly就被人全中,40fly就1彈也打不中,
這種事是沒可能發生的,
(當然太低 ...
mahiru 發表於 1-1-2011 16:07

cstest(笑
雖然「它」經常被人在中央區域當耙子
作者: 戰虎    時間: 1-1-2011 19:58
講起"它",據說"它"有時會神秘消失
有幾次系中央區都唔見左佢
有時又無端端出現番=.-"
作者: yoyo8976    時間: 1-1-2011 20:01
講起"它",據說"它"有時會神秘消失
有幾次系中央區都唔見左佢
有時又無端端出現番=.-" ...
戰虎 發表於 1-1-2011 19:58

這是一個「迷」(?
作者: 霜痛    時間: 2-1-2011 00:09
唉...樓主實在太有趣了..煩請找位大大說出藍色狙擊手的特點ww(例如:特低tgh,fly,wlk,tec,沒有裝盾)
作者: 64372764    時間: 2-1-2011 11:36
唉...樓主實在太有趣了..煩請找位大大說出藍色狙擊手的特點ww(例如:特低tgh,fly,wlk,tec,沒有裝盾) ...
霜痛 發表於 2-1-2011 00:09

藍色
作者: motaswecx    時間: 2-1-2011 12:04
果隻死人藍色野,你飛到個頭頂上面飛同射佢吹你唔漲,有追人導彈既砲機仲可以擋狙
作者: motaswecx    時間: 2-1-2011 12:06
仲有佢射人時會集氣,有樹就走去樹到擋,無就..爆大絕啦!
作者: motaswecx    時間: 2-1-2011 12:10
講起隻cstest,我之前推推下佢無啦啦飛左上陸地,嚇左我一跳,之後唔小心推左佢去npc到,之後推唔番出來,第日又見佢係水
作者: 64372764    時間: 2-1-2011 12:43
果隻死人藍色野,你飛到個頭頂上面飛同射佢吹你唔漲,有追人導彈既砲機仲可以擋狙 ...
motaswecx 發表於 2-1-2011 12:04

CB咩名?
作者: 霜痛    時間: 2-1-2011 17:29
你係問佢定問我?@@ 我係藍國小卒: 霜乂
新手係要教既..但教而不善另計
其實呢..就咁既,導彈冇錯係可以擋(?)狙(btw, 講得出導彈擋狙既都幾..)..但控制出狙時間我相信亦唔太難,導彈射出之後我先射你,咁你覺得邊個會中彈?更何況,我要唔射中導彈有幾難?=]同埋我覺得fake狙對住你係大材小用
對住d 高手(如小相,小藍等,仲有好多好多..)我的確吹佢地唔漲,之不過..你既技術...嗯,就係咁=]
btw,敢問樓主咩名?
作者: 64372764    時間: 2-1-2011 17:35
你係問佢定問我?@@ 我係藍國小卒: 霜乂
新手係要教既..但教而不善另計
其實呢..就咁既,導彈冇錯係可以擋(?) ...
霜痛 發表於 2-1-2011 17:29

是咁的 我係想知霸氣仔咩名 搵日上線睇下佢勁唔勁
勁o既就off 唔是勁o既就打佢369
作者: plk111    時間: 2-1-2011 17:41
他叫kixxnx的
地下見過 (部空果死相我認得
五角二級
技術..www
在國上見他被小藍卜到...www
作者: 霜痛    時間: 2-1-2011 18:45
明顯係勁極有限..講得出導彈擋狙ww
作者: 戰虎    時間: 2-1-2011 21:10
樓主↓

作者: motaswecx    時間: 3-1-2011 22:11
講起空戰,我都玩得有d悶,想試下玩王牌,睇下勁唔勁
作者: 噬神    時間: 4-1-2011 20:29

睇左我10分鐘 之後
賜你一高
比你用都只係浪費www

ps:本人自問空機極廢
     隨便路過都比人轟落地
     有冇興趣玩番場空打空既1on1

本人CB名同樂古名一樣 噬神
              藍國中既廢物 垃圾程度比圓圈更不如
作者: DXPhone    時間: 6-1-2011 18:54
<----癈人一個

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://pcomcncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2