樂古Nakuz

標題: [18年5月23日更新][歡迎提供資料]X服情報集中帖 [打印本頁]

作者: 小雪冰    時間: 9-4-2015 16:00
標題: [18年5月23日更新][歡迎提供資料]X服情報集中帖
注意事項

建議玩家申請帳號時,
請勿使用慣常資料來申請,
以免造成不必要損失。
By:kioik

各位知道呢個情報帖既存在既朋友
不論係咪樂古既會員、係咪單純一個路人
都希望大家可以廣傳呢個帖 感激不盡
我都想透過呢個帖 比更多玩家有機會接觸Grand Chase
畢竟咁可能幫到X服吸引更多人流
Gc可能會因此而更熱鬧都唔定

本帖專為收集X服情報而設
如有以下資料 歡迎各會員於此帖留言 :
1. 有關本帖未收集之情報
2. 本帖已收集之情報之更新
3. 本帖情報錯誤之處

PS
1. 如安裝/運行遊戲時出現任何問題請先查看「問題解決方案」
如方案未有列出相關問題 可在此帖/直接到相關X服之FB專頁查詢

2. 連線情況以本人測試為標準

3. 本帖只供參考之用
如有關X服之網站/遊戲等有病毒等問題本人、本版及本壇不會負上任何責任

目錄
#2 營運中 (目前可供遊玩之伺服器)
#3 有機會於未來營運
#4 已結束營運
#5 其他
作者: 小雪冰    時間: 9-4-2015 16:05
標題: 營運中

1. (S5) Grand Chase History

開設國家巴西
遊戲語言英文/葡萄牙文(登錄器設定可轉換)
開設日期不詳(約2014-2015之間)
連線情況不詳
持續更新?
可否輸入中文不可(信息可以)
GP、EXP倍數不詳
點數補充機制現金,VP[出勤30分鐘=85VP]
官網(註冊)帳號申請
下載請按此
官網(FB)請按此
遊戲開啟方式
角色及職業進度接近最新版本
技能樹接近最新版本
備註1.PVE 與 PVP 分開在不同分流

作者: 小雪冰    時間: 9-4-2015 18:40
標題: 有機會於未來營運

待用
已結束營運
標題: 未知

1. Grand Chase 2000 (未能成功連接伺服器)
開設國家巴西
開設日期?
連線情況?
持續更新??
可否輸入中文?
GP、EXP倍數GP : ?
EXP : ?
點數補充機制?
官網(註冊)請按此
註冊後 帳號會於3小時內開通
官網(下載)請按此
角色及職業進度愛、樂、莓、拉、萊 : 4轉
羅 : 1轉 & 4轉 (遊戲內之2轉為4轉職業
技能樹
備註

註冊教學 :

註冊完成頁面 :

待用
作者: 絕緣體    時間: 20-4-2015 19:39
睇唔明邊個有開
你玩緊邊個?
作者: 小雪冰    時間: 20-4-2015 20:59
回復 7# 絕緣體
營運中 = 宜家玩得既server
我呢排玩緊titan
不過似乎係升LV、做任、轉職方面有bug

升LV我聽過 有人隻莓一升就升到75LV
其他升到好似LV41就再升唔到LV

做任方面 達成左任務條件之後 唔知點解會喇唔到獎勵
禁掣之後會彈個視窗出黎 總之就完唔到任

轉職方面
首先我淨係買到銀任 買唔到金任 (但我有點架wor)
同埋即使我夠LV轉職 都係話我唔夠LV

以上暫時係我知道既bug
可能仲有其他都唔定
畢竟係X服 而且即使係官服都會有bug
所以話唔定仲會有其他bug都唔定
作者: 絕緣體    時間: 21-4-2015 21:37
比你ID我加OK?
作者: 小雪冰    時間: 22-4-2015 15:45
回復 9# 絕緣體
RelaxBear
作者: 絕緣體    時間: 22-4-2015 15:57
回復  絕緣體
RelaxBear
小雪冰 發表於 22-4-2015 15:45

我好似裝唔到,你有冇辨法可以成舊野比我
作者: 小雪冰    時間: 22-4-2015 22:31
回復 11# 絕緣體
um 我研究下先
雖然係d低能方法 不過你都即管可以試下restart之後再裝之類
睇下得唔得
作者: 霸哥    時間: 23-4-2015 01:56
個服打對戰有小小LAG,其他方面都OK
作者: 小雪冰    時間: 23-4-2015 19:21

回復 11# 絕緣體
https://onedrive.live.com/?cid=E7F434D46F048CEE
我up左上去啦
不過因為個file太大
我分開左做好多舊zip檔
你解壓縮完之後 放哂入同一個file
再禁入面既「Launcher GrandChase Titan」(莓3轉icon)黎開game
應該就冇問題

回復 13# 霸哥
我暫時未玩過vs 所以唔知咩情況lol
但你有冇遇過我係#8提過果3種bug?
(轉職、升LV、完任bug)
作者: 絕緣體    時間: 23-4-2015 22:12

試下Google好唔好
作者: 絕緣體    時間: 23-4-2015 23:01
識左你咁多年,唔該你啦
作者: 霸哥    時間: 24-4-2015 01:14

回復 14# 小雪冰

轉職佢係全部都4哂轉,所以先買唔到,只要買武器就用到(應該係)其他就唔太清楚
作者: 小雪冰    時間: 24-4-2015 12:29

回復 16# 絕緣體
放心 我會再up上第2度既
不過我諗要下晝先得閒再up
up完之後我會再post番條link出黎架啦
----------------------------------------已upload
但檔案4有問題 share唔到
一係你比個email我 sd住比你頂住檔先

回復 17# 霸哥
囧 咁我又真係冇試過直接買2-4轉既武黎用
一陣試下睇下用唔用到先lol

咁升LV同完任既bug又如何?
作者: Donago    時間: 24-4-2015 23:44
想問下 (S3) Grand Chase Resistance (2015/4/23 : 營運中)
1) 算唔算多人?
2) 無Delay係指, 打人唔會好似美服咁有延遲?
3) 係咪大部份亞洲人?

感謝
作者: 霸哥    時間: 25-4-2015 01:15

回復 18# 小雪冰

升LV果度我唔知喎,得1隻30LV。完任我反而好順利,暫時都冇咩野
作者: 小雪冰    時間: 25-4-2015 14:15

回復 19# Donago
1. 人流方面有待查證
2. 我之前試過打任 就冇delay
但vs似乎有少少
但冇美服delay得咁緊要
起碼畫面係順暢先
3. 都係有待查證 但因為係巴西服 所以我諗唔好expect有幾多亞洲人
如果真係想見多d亞洲人既 我諗直接玩中文伺服器會直接d
千億之前都有提過一個 係最近開既
只係我未得閒去整理d資料 所以未post出黎orz
link如下 :http://www.grandchase.cc/

回復 20# 霸哥
嗯 咁可能係個別問題
又或者已經更正番
點都好啦 都多謝你提供資料先lol
作者: Donago    時間: 25-4-2015 20:25

回復 21# 小雪冰

我地玩緊你講果個呢個X服
你想要更多資料可以問我 我可能會知

呢個SER人數唔多, 但幾乎全部亞洲人, VS冇DELAY
但缺點係個MON好細, 較大唔倒, 全屏既話有機會HAND
雖然地圖有漢化, 但介面都幾"NOW". 只可以係聊天室同遊戲入面打中文
一開始全部角都用得, 而且39Lv起步, 有哂4轉. 有200點送.
莉4, 克2 要用錢買 分別係30 Rmb 同 25Rmb. 或者入面既 900 Cash
充值方面係 $1 Rmb = 30 Cash
升LV係靠VS, 或者洗南瓜戰, 基本上都幾快, 反而打地圖好慢
個X服似乎係大陸公司開既, 所以應該都算穩定
但最吸引我既只係VS唔會DELAY

作者: 小雪冰    時間: 26-4-2015 07:59

回復 22# Donago
太感謝了~ 這樣省卻我不少搜集第一手資料的時間
如果我想要多d資料既 就拜託哂你啦lol
順便搭單 個ser有冇出投能樹?
同埋呢個ser係咪姐係呢個ser黎架?
(我未dl落黎 唔知係咩樣-.-)
Thx@@

話說全部角都用得、vs冇delay、一開始就有39lv都幾吸引
的確 對主打vs既玩家黎講 唔會delay呢一點幾重要
我琴日係resistance試玩左大約6場
每場都會有d delay
所以我諗呢個ser唔太適合玩開vs既玩家

另外
各位知道呢個情報帖既存在既朋友
不論係咪樂古既會員
都希望大家可以廣傳呢個帖
我想多d玩家有機會接觸X服同互相交流
咁可能幫到X服提升人流都唔定
非常感謝~
作者: Donago    時間: 26-4-2015 15:04

回復 23# 小雪冰

技能樹出到羅納。
(愛/樂/莓/拉/萊/羅)論壇版主話會繼續更新, 唔知真定假啦。
而且我唸 銀絕惡魔 應該唔係呢個SER,
因為個SER入面完全冇提過 銀絕惡魔。
不過都好, 如果出新SER又有多個選擇試下。

以下係遊戲載面:

登入畫面

登入畫面

登錄畫面

登錄畫面

選SER畫面

選SER畫面

地圖副本

地圖副本

練習室

練習室

對戰介面

對戰介面

作者: 小雪冰    時間: 26-4-2015 15:42
回復 24# Donago
我諗應該係同一個ser
因為兩個開發者個名開頭都有逆天兩個字
同埋任務選擇畫面左上角 顯示大陸名稱既框架係一模一樣

感謝提供畫面&資料~
話說我見fb gc冒險者旅館入面
有部份既玩家話呢個ser好lag
唔知係咪個別問題?

官網果3條下載link我都用唔到
睇黎未咁快可以我自己dl隻game落黎慢慢試-.- sosad
作者: 絕緣體    時間: 26-4-2015 22:08
GC TITAN(1) google同opendrive都裝唔到
我pm我email比你send比我啦咁
唔該晒
作者: 小雪冰    時間: 27-4-2015 15:17
回復 26# 絕緣體
hotmail同gmail都唔比我sd
我岩岩up左上百度 (http://pan.baidu.com/s/1bnEq6Ph)
之後我再試過dl都冇事
所以唔會有病毒問題架啦
作者: 絕緣體    時間: 27-4-2015 16:38
!   C:\Users\Downloads\GC Titan (1) (1).zip: Unexpected end of archive
!   C:\Users\Downloads\GC Titan (1) (1).zip: The archive is either in unknown format or damaged
淨係呢舊野解壓唔到LOL
作者: 小雪冰    時間: 27-4-2015 19:24
回復 28# 絕緣體
http://pan.baidu.com/s/1kTvdsVH
惟有咁樣拆開哂成個file既檔案比你啦
咁樣應該ok掛orz
作者: 絕緣體    時間: 27-4-2015 23:16
都係唔得.算啦我放棄
作者: 小雪冰    時間: 28-4-2015 17:19
回復 30# 絕緣體
係點樣唔得法?
dl果陣話有病毒
定係將所有file既檔案放埋一齊果陣有問題?
作者: 絕緣體    時間: 28-4-2015 19:08
解壓個陣話個FILE damaged
作者: 小雪冰    時間: 28-4-2015 19:21
回復 32# 絕緣體
你係講緊GC titan (1)呀可?
我最新比你果條link係拆開哂d files
應該唔使解壓縮架wor
我玩果陣都係用緊呢堆files
如果係損毀左 我都會入唔到game
作者: 絕緣體    時間: 28-4-2015 23:15
係阿我用百度個條link
都係咁
作者: 小雪冰    時間: 30-4-2015 17:00
回復 34# 絕緣體
咁我再用第2部電腦試下先
睇下有冇問題 同點拆惦佢
作者: 小雪冰    時間: 30-4-2015 20:13
回復 34# 絕緣體
你試下逐個檔案下載
唔好一次過揀哂所有檔案黎下載
如果唔係就會 下載完會變左做zip檔
咁同我直接比個zip檔你下載冇分別的

姐係好似下圖咁 逐個檔案tick左佢 先再禁下載

唔係好似下圖咁

暫時我淨係諗到呢個解決方法
雖然係麻煩d
但應該會避免到解壓縮果陣檔案損毀既問題發生
作者: 豆大哥    時間: 5-5-2015 09:49
我下載到GC titan個9個檔,都成功安裝到同更新到,但我按ENTER入GAME既時候,佢好似開左GAME咁,但個視窗係左上角同埋一直都係白色,用MOUSE點佢就會話沒有回應,版主知唔知咩事?
作者: 小雪冰    時間: 5-5-2015 10:04
回復 37# 豆大哥
你可以試下用sandboxie黎開
下載連結 : http://123.briian.com/forum.php? ... wNzkxNDEyfDB8NTk%3D

你下載左之後
就right click titan個launcher
禁「從沙盤中開啟」
咁就用到sandboxie黎開架啦
作者: 豆大哥    時間: 5-5-2015 13:32
回復 38# 小雪冰

好既,今晚番屋企試下,唔該晒版主
作者: 小雪冰    時間: 5-5-2015 15:14
回復 39# 豆大哥
唔使客氣@@
話說叫我雪冰就得架啦~
作者: bevisyin    時間: 9-5-2015 15:44
好感動 感激版主~小弟S3先玩=0=

小弟考埋個試 6月中玩 咩服都唔緊要 版你覺得邊個ser最新同最穩定?
作者: ~天宮紫月~    時間: 10-5-2015 19:57
化灰級老手路過LM
作者: _山窮水盡.    時間: 10-5-2015 20:01
ccccccccccccccccccccc
作者: danny831    時間: 10-5-2015 22:01
仙貝級玩家路過留名
作者: 小雪冰    時間: 10-5-2015 22:33
竟然吸引到老手上水lol shock

回復 41# bevisyin
嘛 唔好意思
呢排我又沉寂左 未得閒番黎搞X服d野
um 我都唔敢同你講邊個ser最穩定
我自己玩開titan 打任係冇問題的 vs就未試過 唔好意思-.-
其他ser 我要再試先知-.-"

另外
最新既意思 係指個ser最新 定ser內容最新? (姐係season最新)
作者: S!u絕淚    時間: 10-5-2015 22:59
救命呀
TITAN
我部機入到個程式 但係入唔到副本同VS..(咁入黎有咩用)
RESISTANCE
入到程式 入到PVP 入唔到副:0)
作者: 小雪冰    時間: 11-5-2015 10:41
回復 46# S!u絕淚
orz 會唔會係咁神奇
有冇圖睇睇-.-
Titan我真係未試過打唔到任wor=.=
Resistance我都打到任orz
作者: hj1op2    時間: 16-5-2015 14:41
好多好耐冇見既老手 好感動
最多港人玩既私_大約係邊個?

話說呢個版包唔包埋討論Grand Chase M
近期推出既手機Game 見到巴哈都有唔少人有玩
[youtube]SUt8NCJDcv4[/youtube]
不過家陣得AN 我IOS就冇玩過

題外話:其實韓服GC仲玩到 未關Ser 只係停更新(而且好少人玩 死城)
[youtube]CFZgPAy7xzU[/youtube]
作者: 小雪冰    時間: 17-5-2015 11:10

回復 48# hj1op2
我都估唔到會有老手上番水lol

我都唔知邊個ser最多港人玩
我見fb冒險者旅館果度 咩ser都有人傾
不過都係唔及手遊(GC M)既討論多-.-
當然呢度都歡迎大家討論GC M啦

我都聽聞話韓服只係停更新 其實未執笠
不過既然都已經係死城 咁其實同執唔執都冇太大關係了(?)
大家大概會想玩X服多d(??)
作者: kioik    時間: 18-5-2015 20:58

回復 49# 小雪冰

之前唔知邊到睇 好似唔知咩問題(法律問題?)
好似係11月先執
作者: ben1d25c    時間: 18-5-2015 21:48
Titan仲玩得??
作者: 霸哥    時間: 19-5-2015 01:01
Titan仲玩得??
ben1d25c 發表於 18-5-2015 21:48

聽佢FB講好似更新緊(用google理解的@@)
作者: 小雪冰    時間: 19-5-2015 09:43

回復 51# ben1d25c
根據fb & google translate
似乎係開server果間公司有d問題
所以唔知幾時先玩得
想知就要留意住fb既最新消息咁話
大概係咁

話說 有玩呢個帖有列出黎既X服server既各路英雄
可唔可以話番我知 呢堆server宜家仲有冇營運?
因為我想儘量每日都更新番每個server既營運情況
如果係執左 咁我就要搬番落「已結束營運」果個分類度架啦
非常感謝
作者: ben1d25c    時間: 19-5-2015 20:45
回復  ben1d25c
根據fb & google translate
似乎係開server果間公司有d問題
所以唔知幾時先玩得
想知就要 ...
小雪冰 發表於 19-5-2015 09:43

冇玩甘耐 心血來潮想玩下都撞到個SER有問題....SO SAD
作者: 小雪冰    時間: 20-5-2015 17:39
回復 54# ben1d25c
又唔使咁灰既
你可以試下其他server先
#1果度仲有寫有咩其他ser可以玩
作者: 小雪冰    時間: 22-5-2015 13:40
最新消息
titan已經開番server了
同埋出左season 2
作者: 笨笨浩    時間: 22-6-2015 13:31
請問呢加邊個可以係玩到? 因為我上去DOWNLOAD 版主條百度LINK 都入唔到 佢話有損壞
作者: Donago    時間: 30-6-2015 00:11
Titan係咪維修緊?
作者: crazy6234    時間: 3-7-2015 21:38
現在哪個服仍正常運作??
作者: `碎    時間: 4-7-2015 23:33
現在哪個服仍正常運作??
crazy6234 發表於 3-7-2015 21:38

想玩返~
作者: 絕緣體    時間: 19-7-2015 18:28
新服gcex
高登巴打開ser
高登post:
http://forum15.hkgolden.com/view.aspx?message=5923552&page=1
FB:
https://www.facebook.com/gcexs2
官網:
http://www.gcex.hk/
Download page官網有
角色

7/19 伺服器詳情與起動流程
★★★遊戲資料★★★
官方網站 : www.GCEX.hk
開放時間 : 2015年7月19日 晚上8:00
★★★遊戲設置★★★
遊戲類型:仿官方全自力
經驗值倍率 : 2倍
起始資金 : 一萬
所有角色默認設定免費
特色繁體 S2 介面
★★★起動流程★★★
6:00 PM - 主程式開放下載
7:00 PM - 官方RC語音群公開
8:00 PM - 伺服器正式起動
作者: letmeflyaway    時間: 20-7-2015 15:27
download緊 :3
作者: kit2234560    時間: 19-8-2015 02:22
玩緊gcex btw好多bug (升唔到+9鍊 寵物蛋孵化唔到 買套裝著唔到 要分開買 等等)
作者: 傻傑=]    時間: 23-8-2015 14:50
首個S4 中文【內容已被過濾(P01)】?
http://www.grandchase.us/forum.php
"玩到"
作者: kit2234560    時間: 11-9-2015 21:20
Titan 好似執左

http://www.grandchase.us/forum.php 呢個S4版本就維修緊
已經維修超過24小時
作者: `碎    時間: 22-9-2015 15:11
最後個c服ser都好似死左..
作者: zer000640573    時間: 22-9-2015 19:37
http://grandchasereborn.com/index.php
呢個SER又S4,又好似多幾多人玩咁
不過冇無限點玩
作者: kit2234560    時間: 28-9-2015 05:57
回復 67# zer000640573

冇無限點唔想玩
作者: 符ming    時間: 16-12-2020 04:38
https://gc.historygames.net/
有繁中介面, 韓版配音
登入夠30分鐘有85點數
作者: kiki02    時間: 24-12-2020 09:02
好奇睇睇..

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://pcomcncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2