查看: 161016|回復: 787
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] :::新 手 發 問 專 區 - 貳 (+2)

鐘王同魚王比較∼雖然魚王打得痛,又有海膽(但海膽不攻擊他係不會爆,火同雷打亦不會爆,單下技能打1萬血以上也不會爆),所以如果對海膽可以輕易清除既人,魚王不難打,只要帶足夠萬能(會封技)和水,注意消技,不lag不太難打.
而鐘王最怕係消技+黑球炸,普通魔攻攻擊不高,1千多而已.對於少血職業好易比黑球秒(接近就爆.下面炸3xxx,上面炸8xxx,如果黑球出攻擊力上升會炸更高),只要多練習,有人2千幾血都單p成功.鐘王亦會暈人,減速.
2隻其實都有一定難度,冇話邊隻易d邊隻難d.不過講技術係鐘王要求高d.

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
=羊= + 2 *1

查看全部評分

回復 支持 反對

其實你選乜職都冇所謂,各職業都有各好處,有冇錢並不重要,冇錢亦都可以比有錢練的快同攻擊力高,最緊要你識加點,你選對怪打,你知點玩!

評分

=羊= + 2

查看全部評分

回復 支持 反對

同你講...梧好玩最好..玩劍又命中煩...弓標又血少煩..法師又用mp多煩...最好梧好玩就冇野煩
回復 支持 反對

原帖由 廣州 於 25-5-2008 22:20 發表
1.刀賊71  lv 之後 出邊到升lv最快
2.刀賊3轉分身術係唔係大範圍技

分身術雖然係範圍技...但係攻擊時...要對1個敵人攻擊..佢先會連到周圍其他怪..如果不對1目標攻擊..就會落空

評分

遊俠翔 + 2

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 無神月 於 3-6-2008 10:20 發表
小弟買左把65lv諾瓦刀(2敏85攻)~但係我5係好識沖
點先可以沖到100攻以上(請衝量沖爆&失敗風險= =")
宜家沖哂60%好定係唔好?

要沖到100攻以上就必須過1張30%/10%...過完再沖60%
沖60%夠用架啦...加上70又可以換霸王劍..型好多..頂好似係88攻..
其實你玩雙手劍..搵把攻速快既練功會比較快.80攻以上日本地圖就比100攻霸王劍好用

評分

遊俠翔 + 2

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 jim94 於 3-6-2008 18:24 發表

三眼章魚
綠菇菇
肥肥/緞帶肥肥

------------------------------------------到我問啦------------------------------------------

懶得去問價區...
問...47敏0卷浴巾賣到幾錢?

PS.幫人問...買家請別找 ...

估計40憶以上....

評分

遊俠翔 + 2 我估賣唔出, 應該無人有咁多錢

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 廣州 於 8-6-2008 23:23 發表
請問
1.把野外烤肉串 係唔係用快刀之後唔會再快
2.三轉刀賊應該點樣加技能點(主要打怪升)
3.點解港楓雪吉拉 依加物理跌得咁勁 例褐色手套 之前賣2000M-2200M 都有人買,
但而家1300M點賣唔出[[onion_13]] )

1,會再快d..不過燒肉串連續出迴旋時..會有好短既時間卡一卡=.=
2,真係睇怪打..如果打d多隻但傷害不高既怪就分身術先
如果打怪攻擊力高血多既就金護先
落葉斬練功速度同迴旋差不了多少..梧使甘快點..而且係撞怪技
3,d野出得耐自然趺..又多人轉蛋...梧趺先奇

評分

參與人數 1樂點 +6 收起 理由
遊俠翔 + 6

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 cKonE 於 2-7-2008 13:02 發表
用一粒鑽石換牛奶 , 同時會得到5000exp

之後將牛奶扔掉 , 不斷重複咁洗

台版已經梧洗得了0.0
回復 支持 反對

原帖由 ☆小明☆ 於 7-7-2008 15:38 發表
弩手4轉有一招 「召喚銀隼」,
如果想4轉果陣用到呢招,
係唔係一定要係3轉果陣,加15點「金鷹召喚」??

我係玩港版的,請高手答一答,謝

金鷹係弩弓既恩物-_-沖等都用佢..銀準雖然可以冰..但係時間不長..而且有d怪冰梧住...更可能引怪打自己...
回復 支持 反對

原帖由 zerozx95 於 6-7-2008 20:26 發表
我就快轉龍騎啦~~~~~~~但唔知道應該點加技能~~~~~~~~~有冇人可解答..........................................................

我係楓谷HK既{鳳凰乂呀曉}~~~~自問唔係衰人黎既......

槍連滿->龍咆滿(前置龍獻3)->魔抗滿->龍魂(如果長期食章魚燒既,可不點)->槍無雙(雙修既改矛無雙)

記住槍連點到15就停(打2隻怪3次)..留夠點點21(打3隻2次)...如果梧係你15-21之間會打1隻怪3次-_-

評分

遊俠翔 + 2

查看全部評分

回復 支持 反對