打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] (轉貼)赤壁14兵種排行

關閉 [複製鏈接]
槍刀打戟都要睇技術啦 不過係難打d 不過你話刀打槍 槍輸梗??
回復 支持 反對

如果淨係講pk...呢個排行係差唔多
但綜合能力的話,爪冇可能係第1

先講練功打怪,長兵佔最高分,有人話練功用扇有效率
但扇對食物消耗頗大,所以唔可以講話有絕對優勢

再講群戰PK,爪完全發揮唔到作用
用爪既打國戰就知殺人艱難,暈得一個...後面一堆騎戰衝過泥斬你
所以群戰以刀、戟、舞、杖、扇最能發揮長處

再講是單對單PK,爪唔見得係最強
對異兵的確可以發揮實力
但對方係長/短兵就麻煩了,猛擋直到你攻擊
現身後突破,到時被暈的反而係爪
以刀、戟、槍的攻擊能力,對著爪少血的弱點
好快就可以KO到你,盾就更加唔洗講...爪的剋星

爪令我覺得唯一可取的係國戰/濮陽...偷點的能力
回復 支持 反對

爪都有連舞就發啦[[onion_12]]
回復 支持 反對

爪都有連舞就發啦[[onion_12]]
夢夢豬 發表於 24-8-2009 11:25

天馬行空[[onion_65]]
回復 支持 反對

如果淨係講pk...呢個排行係差唔多
但綜合能力的話,爪冇可能係第1

先講練功打怪,長兵佔最高分,有人話練功用扇有效率
但扇對食物消耗頗大,所以唔可以講話有絕對優勢

再講群戰PK,爪完全發揮唔到作用
用爪既打國 ...
Carrera 發表於 24-8-2009 10:38

你應該不知到爪有招叫雙刺,能破擋(又一屈機之作),破你6秒就能說[[onion_49]],維護後我等你來和我pk,我的人物名為爪.花小橙.神
[[onion_62]] 爪副刀的話,騎戰,單p實力也強
回復 支持 反對

你應該不知到爪有招叫雙刺,能破擋(又一屈機之作),破你6秒就能說[[onion_49]],維護後我等你來和我pk,我的人物名為爪.花小橙.神
[[onion_62]] 爪副刀的話,騎戰,單p實力也強 ...
chunkit_66 發表於 24-8-2009 11:31

爪副刀.....用咩符玉 [[onion_43]]
回復 支持 反對

爪副刀.....用咩符玉 [[onion_43]]
Carrera 發表於 24-8-2009 11:33

10粒連環,有錢就玩百變[[onion_62]] 你唔係以為爪一定要玩化骨/落日咁白痴呀?
回復 支持 反對

10粒連環,有錢就玩百變[[onion_62]] 你唔係以為爪一定要玩化骨/落日咁白痴呀?
chunkit_66 發表於 24-8-2009 11:41

乜原來我以為爪一定要玩化骨/落日...[[onion_31]]

勁~~睇穿我唸乜~~支持你考個心理醫生牌
回復 支持 反對

[[onion_25]]........@.@~!
回復 支持 反對

[[onion_62]] 爪副刀的話,騎戰,單p實力也強 ...
chunkit_66 發表於 24-8-2009 11:31
橙個專精係點點架
回復 支持 反對