打印 上一主題 下一主題
收起左側

TiG ser哈笑

yathsing 你身為版主
請以一個客觀角度去了解 及溝通等方式
去解決 會員提出問題
我並不知道你和伺服有何關係
過度主觀 印象扁幫tig

你的說話:
先交代你叫咩名, 沒有名字我如何check log你做過d咩呀 小朋友 (第一 ...
哈你波凸 發表於 4-9-2009 20:37

1. 若有人無證據地投訴我的屬下, 更對我的屬下稱呼為"小朋友", 此行為不是"小朋友",難道是"大朋友"?

2. 請問我如何主觀? 樓主什麼證據都沒有就誣告他人, 是我主觀, 還是他主觀?

3. 前帖一早解釋了, 你唔睇又發偉論...
唔比玩家知道admin存在是希望玩家無時無刻都能自律(沒有vip字眼的人都可能是admin)
回復 支持 反對

yathsing 你身為版主
請以一個客觀角度去了解 及溝通等方式
去解決 會員提出問題
我並不知道你和伺服有何關係
過度主觀 印象扁幫tig

你的說話:
先交代你叫咩名, 沒有名字我如何check log你做過d咩呀 小朋友 (第一 ...
哈你波凸 發表於 4-9-2009 20:37

想上位 冇咁易!
回復 支持 反對

著重此點:
本人十分抱歉
當時本頁面並沒有即時更新估計網絡延遲 顯示只停留在31樓 引起下文
要求玩家自律? 定設局將玩家封鎖?
伺服扮沒有管理員存在 並暗地踢除不自律玩家

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
無證據下 你便當你屬下完全正確? 你稱呼其他玩家為小朋友 你覺得你自己 是大朋友?

你由第一帖開始 就主觀 我有錯? 你第一帖客觀? 你有使用[請]字?

引用:
不論你是抱怨還是投訴, 我講同一樣野
no name no photo = what?
what up ?

自己犯規仲可以咁大聲講野, 你真pro!
你係server做過d咩以為我唔知? admin ban你有錯? check log一清2楚=]

你口口聲聲話ban你有錯, 但又冇指出係點錯, 講野1999咁
不如你先搞店你d中文能力再話我理解能力啦

that nub get off ok?

以上客觀?
投拆人為何不能主觀? 沒主見投拆什麼?
你現在身為樂古CS區版主 說話中請勿扁幫
可讓玩家取得共識

--------------------------------------------------------------------------
回38樓

雖然你為 tig 一份子

我只對版主過度扁幫自身屬下

原告不停被版主 連問

歧途否定該tig投拆不成立

感到不滿 並不是剋意挑釁
回復 支持 反對

睇完樓上張帖 我都明小小
講真呢個唔係好方法 因為如果條友勁想屈點/用外掛 佢一定千方百計唸一個無人用過既方法去玩
咁你個陣都係比佢洗完點之後先知有咁既方法洗點
同埋 外掛個舊野有得係設定到改唔爆頭同埋自喵 正係睇位
當佢開個破解bac既外掛 咁你又知唔知?
回復 支持 反對

著重此點:
本人十分抱歉
當時本頁面並沒有即時更新估計網絡延遲 顯示只停留在31樓 引起下文
要求玩家自律? 定設局將玩家封鎖?
伺服扮沒有管理員存在 並暗地踢除不自律玩家

-- ...
哈你波凸 發表於 4-9-2009 23:53

唔該你睇哂#1-#40 先好問點解我會話佢係小朋友
而且我早在#37一早說明點解會稱呼樓主做"小朋友"
咩都唔睇又發偉論以為自己好醒? 一個客觀的會員係會先閱讀所有帖子才對該蛄發表意見
我對"小朋友"在此帖的定義是:

沒有證據卻胡亂指控他人引至他人不安

至於你所謂的扁幫:
沒證據底下誣告本人伺服的admin, 我是不是呈清事件? 我指出他沒有證據指控難道又是主觀?
無證據下 你便當你屬下完全正確?<- 點解唔正確?
本人要求樓主提供cs名字及他朋友的名字並事件的經過, 但樓主卻"一字不提"
事實需要證據支持, 沒有證據就是說白話, 這點你很清楚
因此我必須指出他的不是, 不是主觀, 而是呈清!

自律, 基本上任何公開server都需要自律, 只是某些伺服管理不足, 因此設立"睇到"既管理員
以阻嚇外掛...這本來就是錯誤的管理模式, 這樣做只會引來更多的挑戰和針對
如果本伺服的管理員是誤判, 該玩家可以到www.tig.hk申請解封
當然那些使用外掛又上去申請的人只會面對自己的demo而被人恥笑
如果你認為自律不重要, never mind, 但你不能因此否定我的管理是錯誤

版主, 只是一個名字, 對版主一詞如有不明白可以去問問其他人
功能是負責處理帖子錯誤, 對違規會員進行扣分等職務
請不要將"版主"一詞搬入你的指控一帖, 這是沒有意義的
而且此事不屬樂古論壇, 而是tig伺服的問題, 版主這用戶組有什麼問題?
不過由你的回應睇出你還不知我的身份是誰...真可惜

總括而言, 我身為tig伺服的Operator, 有責任對有關tig伺服問題的帖子作出回應
而那些惡意批評, 沒有任證據胡亂指控的人我是絕不容忍

睇完樓上張帖 我都明小小
講真呢個唔係好方法 因為如果條友勁想屈點/用外掛 佢一定千方百計唸一個無人用過既方法去玩
咁你個陣都係比佢洗完點之後先知有咁既方法洗點
同埋 外掛個舊野有得係設定到改唔爆頭同埋自喵  ...
SASEKE 發表於 5-9-2009 07:10

洗點屈點是嚴禁, 若vip或admin嘗試被本人或其他隊長知道是會即時del他所有權限

咁你個陣都係比佢洗完點之後先知有咁既方法洗點<- 沒有一個系統是完美完善
就是要不斷更新規則來解決問題

而防外掛方面:
我曾說過:沒有防外掛能100%防外掛
因此沒有外掛的伺服需要玩家自律
回復 支持 反對

唔該你睇哂#1-#40 先好問點解我會話佢係小朋友
而且我早在#37一早說明點解會稱呼樓主做"小朋友"
咩都唔睇又發偉論以為自己好醒? 一個客觀的會員係會先閱讀所有帖子才對該蛄發表意見
我對"小朋友"在此帖的定義是:

...
yathsing 發表於 5-9-2009 10:07

你不是可以查得到嗎?
你自己看看紀錄就可以.就知道封禁了誰.還要我給名字你幹嘛?
前言不對後語!

證據?怎給證據你!有人給封禁了.還能找得到證據嗎?
又說能查紀錄.那你查查我說的是真是假囉
回復 支持 反對

你不是可以查得到嗎?
你自己看看紀錄就可以.就知道ban了誰.還要我給名字你幹嘛?
前言不對後語!
Mr、蛋 發表於 5-9-2009 10:11

1日有幾多cheater被ban你知不知道?
幾百個名字當中如何找到你的名字?

你連事件的起因,經過都沒有詳細講明
又沒有其他見證人,卻指控server admin, 本人當然需要證據

我所指的證據不是單單圖片咁表面
回復 支持 反對

1日有幾多cheater被ban你知不知道?
幾百個名字當中如何找到你的名字?
yathsing 發表於 5-9-2009 10:14

這也.你要說清楚.給名字你的作用呀!
你自己又說能查!

你連事件的起因,經過都沒有詳細講明

這我是有說的!可能我說得比較難明.
回復 支持 反對

這也.你要說清楚.給名字你的作用呀!
你自己又說能查!
Mr、蛋 發表於 5-9-2009 10:16

只要有名字及你朋友的名字, 就能在該天找出你和朋友的對話記錄
回復 支持 反對

只要有名字及你朋友的名字, 就能在該天找出你和朋友的對話記錄
yathsing 發表於 5-9-2009 10:18

現在過了那天還能查嗎?
回復 支持 反對