查看: 2842|回復: 23
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 玩家有感

岩岩入過po1 發覺赤壁失敗之處...
在po1 只見十幾個百變弓互射
沒有技術可言
以前既po1 雖然玩家有強弱之分
但距離不太大 較弱的1隊有時會贏
雖然online game是誰有錢 誰就強,
但百變弓這個配搭完全過份強
在團.國戰中亦是百變弓對射為主
相對地 近戰未埋到百變弓身就被幹掉
百變弓令赤壁變得不用技術
令到以前喜歡打po1既玩家一個一個離去

以上只是我的感覺
回復

現在比較少人打濮1了~除非有新出武器克秩跟,不然少人玩其副本。
回復 支持 反對

百變弓的確破壞了整隻game的平衡...
間接令到好多唔諗住上百變的人離開...

到最後,呢隻game可能得番百變玩
而每個百變都有2個分身︰1個奶媽,1個閃環...
回復 支持 反對

其實唔係百變弓過份地強,而係無人去試下其他玩法.
無錯,就算大陸既赤壁都係百變做主導,但其他玩家都有自已發揮既空間.
只係香港server玩家太少,主流又偏晒向玩百變弓,咪會覺得唔平衡lo.
其實都唔係咁1面倒既,濮1果d地方峽路相逢1p1唔係1定輸硬既.
好似霹靂/破玉主戟副鉤,開戰紋攻上限千6,7,落4毒放血都放到6,7千.
最尾大卸暈4秒轉戟轉圈連舞,弓要正面射,10霹靂又+1速,多500血(即係近2千),應該贏7成啦.
7星主盾副鉤開磐紋玩反彈,佢射700反300,轉盾蓄反點等8秒反彈完猛擊暈左.
轉磐鉤等暈完百毒繳械3秒,大卸又反過.多成3份1血,又應該贏7成啦.
落日爪/高攻強爪出到刺頸都無左3份2啦,配埋副鉤應該又贏7成啦.
就算百變企定定9射咁勁,7星技藝主盾副杖鬥射都有得玩.
當然玩百變主盾主刀求其著住件重甲玩開關掣就乜都唔洗諗,打百變就要好講技巧同步驟,係唔公平架喇...
咁講到群毆,同裝打既話,搵幾個杖掟野火再沖幾個戟出去,死既又係班百變既ja.
成班4,5個雙天沖出去打人地10個8個太極混沌百變,咁梗係輸到仆直啦...講到輸人頭同輸真銀真係無得講....
個個都玩百變,百變係主流梗係勁啦,個個都轉晒玩霹靂既話,霹靂都好勁...大家諗下d新野玩,多d樂趣=.=""
回復 支持 反對

在團.國戰中亦是百變弓對射為主
相對地 近戰未埋到百變弓身就被幹掉

最支持e句 ~~~~
雖然隻game大家可以用自己既方法玩,,,
但係e個方法令到弱小既玩家毫無反擊之力,,,
變左成日俾人打就會覺得冇咩樂趣~~~
自然就少人玩
回復 支持 反對

我覺得用副爪+杖(靚秘文+玉- -")打百變弓係最work,先用爪暈佢4秒,轉杖野火,灼傷係咁打,再轉爪隱,行過去,暈佢,打佢,穿腸暈佢5秒,再轉杖打佢,轉杖野火炸佢,都ko到佢7,8成啦~
回復 支持 反對

你比d主鉤既人打,唔洗10秒比人秒殺重ha你可以o哂咁睇住你條屍...
玩盾既1野暈你勁屈機....雖然d人話有得破,但係佢地個個都係得個講,又做5倒
爪多暈技,我忍!
唉...戟....唉.戟一開連舞唔洗講,戟d技快到你真係眼花,睇住自己2秒打人1下,人地2秒打5下有多,我未玩過戟既,都覺戟屈機....
我地d槍點生存......
回復 支持 反對

你比d主鉤既人打,唔洗10秒比人秒殺重ha你可以o哂咁睇住你條屍...
玩盾既1野暈你勁屈機....雖然d人話有得破,但係佢地個個都係得個講,又做5倒
爪多暈技,我忍!
唉...戟....唉.戟一開連舞唔洗講,戟d技快到你真係眼花,睇 ...
疾影乂夜月 發表於 22-12-2009 00:14

戟用連舞,你可以用疾風槍/68神技御器決走開

盾的話,見到對方高反擊點數就要多檔

鉤/爪的確屈,但呢2個都係少血輕甲的職業,pk唔勁的話就冇人玩(好似主弓咁...)

話時話,選鉤做副武去輔助主武已經好屈,正如小絆講的組合好多都係副鉤
回復 支持 反對

其實唔係百變弓過份地強,而係無人去試下其他玩法.
無錯,就算大陸既赤壁都係百變做主導,但其他玩家都有自已發揮既空間.
只係香港server玩家太少,主流又偏晒向玩百變弓,咪會覺得唔平衡lo.
其實都唔係咁1面倒既,濮1果d ...
kotoko1012 發表於 21-12-2009 14:55

七星主盾副杖再加多個lv 6 神傷之舞(68神技)應該可以對付百變

呢個神傷之舞對戟應該都幾有用
換副扇/副杖/副弓/副環出lv 6 神傷之舞,再轉主武格擋
回復 支持 反對

戟用連舞,你可以用疾風槍/68神技御器決走開

盾的話,見到對方高反擊點數就要多檔

鉤/爪的確屈,但呢2個都係少血輕甲的職業,pk唔勁的話就冇人玩(好似主弓咁...)

話時話,選鉤做副武去輔助主武已經好屈,正如 ...
Quentin~ 發表於 22-12-2009 09:50

即係用槍。。。只可以走佬啦><
回復 支持 反對