聖徒配點參考及討論

查看數: 7339 | 評論數: 10 | 收藏 0
關燈 | 提示:支持鍵盤翻頁<-左 右->
    組圖打開中,請稍候......
發佈時間: 20-12-2011 18:03

正文摘要:

本帖最後由 monsterbb100 於 21-12-2011 03:02 編輯 各位巴打好~~ 又係我呢隻小怪黎吹水 "誤導" 下大家啦~~ 今次講既係全輔全補型聖徒~~ (亦都係小弟現時既聖徒配點) 呢類聖徒係最正,無論打海龍,打巢穴,都係 ...

回復

Samlee556 發表於 24-12-2011 11:01:22
好耐無見過你sosad
jimmg12 發表於 23-12-2011 17:07

無咩點玩龍之谷.o.
jimmg12 發表於 23-12-2011 17:07:06
唔錯 但系會較悶..
Samlee556 發表於 23-12-2011 16:19

好耐無見過你sosad
Samlee556 發表於 23-12-2011 16:19:00
唔錯 但系會較悶..
kito007 發表於 21-12-2011 01:07:08
各位巴打好~~ 又係我呢隻小怪黎吹水 "誤導" 下大家啦~~ 今次講既係全輔全補型聖徒~~ (亦都係小弟現時既聖徒 ...
monsterbb100 發表於 20-12-2011 18:03

我都想洗點改成好像你錦點....不過雷爆好暴力....唔捨得
monsterbb100 發表於 21-12-2011 01:01:14
不點滿連鎖的原因是成長率很低,CD低都沒用,點高不如放棄雷電之手A紋,裝增傷A紋,效果更佳,省掉SP
...
webb18 發表於 20-12-2011 21:10

唔錯~~ 幫我改得幾好~~ 原來我係裝左聖癒之手、雷電之手、奇蹟之手同治癒之手四手減CD A紋~~ :lol  

連鎖... 其實我都諗緊放棄點高連鎖黎加其他攻擊技,但玩緊十字,覺得點滿連鎖既攻搫唔錯~~ 只要連鎖落點準,係扣好多~~ 但連鎖用黎打海龍真係極少機會用到~~ 因為打到海龍時,用遠攻技黎打,係比聖徒有個快速走位既方便,全部職最腿短係祭,若果打海龍仲埋身既話,真係好易比龍既黑洞吸入去被打~~ 或者旋轉龍息時,有機會走唔切~~ 但小弟考慮到唔止打海龍,仲要打其他副本~~ 連鎖滿級既攻擊同快CD真係比到聖徒多一個高攻技~ 所以就揀左滿連鎖~~

但大哥你既點法真係好值得參巧,只係唔係太認同你點天堂審判,因為有奇蹟連攻帶守已經好足夠~~ 所以若果我好似你咁點法~~ 我會放棄天堂審判,黎將電光箭加到LV3,最後兩點點埋落智力精通(唔好浪費~~ XD) ,因為電光箭既成長都幾高,而且CD快~~ 仲減光防,再加上係群攻夾遠攻技,用時又可以轉角度,可以橫掃一堆怪~~ 好洗好用~~  :lol
webb18 發表於 20-12-2011 21:10:44
各位巴打好~~ 又係我呢隻小怪黎吹水 "誤導" 下大家啦~~ 今次講既係全輔全補型聖徒~~ (亦都係小弟現時既聖徒 ...
monsterbb100 發表於 20-12-2011 18:03

http://goo.gl/PtJhz
不點滿連鎖的原因是成長率很低,CD低都沒用,點高不如放棄雷電之手A紋,裝增傷A紋,效果更佳,省掉SP
掌握之手A紋,不打PVP=雞肋
治癒之手A紋、治癒A紋和聖癒之手A紋實在必備,治癒之手A紋減CD不用多說,治癒A紋可以減CD或加補量,分別對間中的瞬間重傷及低傷的高速連技傷害特效,減CD可以保命,加補量可以回快很多(參看這裏),而聖癒之手A紋減CD對於打龍&打PVP很有效,因為需要極頻密的解狀態,不用點高便能減至36秒CD,提高效率,不裝大慨很難打龍(隊友較易死),最後奇蹟之手A紋減CD、雷電之手A紋減CD、連鎖閃電A紋增傷或神聖護盾A紋延時都是不錯選擇,任一都可。
(請勿把減CD紋章裝於限時紋章,如要裝過期前打算不續買必須拆下,否則CD會顯示為有紋章效果但用不到技能)
monsterbb100 發表於 20-12-2011 19:39:55
距都講明 系發戈帖黎誤導大家 妳咁認真做咩
神人打手 發表於 20-12-2011 18:45

咪係~~ 我Post黎呃分兼呃入精華區咋~~ 順手交功課比Jimmg咋~~ 哈哈~~ :lol
神人打手 發表於 20-12-2011 18:45:11
聖癒不單只可以解負面..
會加埋光攻,
你指全輔助,
但保護同庇護又唔點滿?
你話果1%好少,
但你要知道係加落 ...
o19042 發表於 20-12-2011 18:25

距都講明 系發戈帖黎誤導大家 妳咁認真做咩
快速回復 返回頂部 返回列表