打印 上一主題 下一主題
收起左側

應否對EVO、兵堡之類熱門劇情給予豁免?

起源:請按這裡
我暫時的回應:

我反而覺得樓主有理據,而roymen135既內容慢慢缺乏理據

正方:已有劇情討論區
   版規就係版規,唔應該有例外,即使遊戲再熱門都係一樣
反方:因為係熱門劇情,好多人都會討論到 - evo兵堡已經演變成等同標準遊戲一樣既類別
   既然係遊戲類別,可以係到討論綠亞就得,點解討論evo唔得?

除此之外亦希望各位就「例外」之利與弊討論一下;始終版主理應為會員服務,若果此違規與會員利益無衝突,甚至有利會員的話,此例又是否應予轄免?

至於「版主覺得無問題就無問題」一樣我不接納為理據,原因係「版主未理,而非版主覺得無問題」

希望各位可以就以上指引黎討論,so far我見到既正方言論比較有力,希望反方都可以帶出高質討論
我最後既決定會基於是次討論而作出

(若果其他版主有其他決定,我會尊重佢地既決定;但若果佢地唔理既,我會以多數意見為準)

結束時間: 21-1-2013 16:34 裁判: 小稻

正方觀點 (4)

已有劇情討論區
版規就係版規,唔應該有例外,即使遊戲再熱門都係一樣

反方觀點 (22)

因為係熱門劇情,好多人都會討論到 - evo兵堡已經演變成等同標準遊戲一樣既類別
既然係遊戲類別,可以係到討論綠亞就得,點解討論evo唔得?

回復

因為人小所以版主可以話晒事並唔係有效理據
我大可以鎖文了事甚至忽略你既投訴,但係我選擇左最麻煩既方法
而你地應該珍惜依個機會發表意見,因為若果會員唔踴躍表態的話,我會以此為鑑以後消極行政
回復

佢地點改個劇可能有爭議性,呢點我冇意見
不個純講主版可否討論熱門劇情,我認為可以

另外現最熱門既其 ...
Feb 發表於 15-1-2013 17:51

雖然離題,但回應一下樂古對戰系統一直於陣營中有VS COM的選項
回復