打印 上一主題 下一主題
收起左側

[加分系列] 電影,電視及廣告對白收集區

經典對白.
個世界吾應該係咁
做人都吾應該係咁
殺人放火金腰帶
修橋補路無屍駭
無間道2 黃SIR

因果報應總有時
無間道2 韓琛

..

傻強,個人認為極正對白:lol

無野架, 出泥行 唔係你爆我就我爆你架啦
師父話我今日有血光之災我知架
咁點呀 D表叔睇得起我 猛咁問我
呀強哥 今天有冇ben士呀
我緊話有架 咁咪奶野囉
如果唔係 洗我對住你
唔係咁 下話 我係中國城 摟北姑 夾緊西多啦 洗乜講野呀
..
喂整支煙泥食下呀
..
咪係囉 事主都話無事啦
無野架 拿 你睇你
著到斯斯文文咁 緊係唔想搞野架 下話
你睇我 比你打到
你話啦 上到法庭個官會信邊個啦 你自己諗啦
喂 仲有呀 你地唔係去尖東架咩
你知唔知我邊個呀 傻強喎
韓琛既頭馬 迪露既頭馬喎
咁點呀 見獲打獲囉
洗乜講野呀

Last坤叔: 出泥行 預左要還

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
佐佐木太原 + 5

查看全部評分

回復 支持 反對

一千幾百,尤如垃圾,富貴於我如浮雲
   【男親女愛.黃子華】

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
佐佐木太原 + 2

查看全部評分

回復 支持 反對

YO~ 鬼怪炸MA使咩驚(西遊記)
勁到掉揸(西遊記)
當年有關雲長聚精會神捉棋削骨療毒∼今日有我聚精會神睇咸片BUY彈頭(國產零零柒)

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
佐佐木太原 + 3

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 甩庫豪 於 2006-12-7 13:23 發表
我地中國人唔係東亞病夫
出自己李小龍 精武門

仲有一句,但唔記得出自邊套電影,不過好多電影/電視都有仿傚,又是照著鏡說這句
are you talking to me?

正,~~~

<<you talking to me? you talking to me?  you talking to me?>>

By Robert de niro(羅拔迪難路)InTaxi Driver(的士司機)

Robert de niro(羅拔迪難路)OTHER 金句:

<<This is this.>>  In Deer Hunter(獵鹿者)

=========================================
Gone with the wind( 亂世佳人)

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
佐佐木太原 + 10

查看全部評分

回復 支持 反對

動漫畫行嗎-﹏-?

"總有一天,我會繼承火影之名,而且要超越歷代火影!我要所有村民都要認同我的存在價值!"
                                  - 狐忍 渦卷鳴門

"在黑暗中迷惑的可憐身影啊,傷害人,貶低人,沉溺於罪惡,孽障深重的靈魂...死一次...看看吧?讓這份仇恨,流向地獄..."  - 地獄少女 閻魔愛

希望不被扣分>___<"
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
草莓100%
男人都是用下半身思考的生物
回復 支持 反對

功夫既:
只要一枝穿云箭 千軍萬馬來相見
周星驰
回復 支持 反對

我一係唔威!!威就要威過龍咁威!!

龍咁威  鄭中基
回復 支持 反對

唔掂當!(梅小惠)
係威喎!(梅小惠)
你咪當我老花呀!(李小森[李克勤])
一千幾百,尤如垃圾。(郭少芸)
出自:師奶強人

o彭o彭聲 (張衛健)
我出黎搵啖苦飯食下姐 (張衛健)
我係江湖上人稱水上小白龍,能夠連續3日3夜o係水中氣都唔喘,生食魚蝦蟹都面不改容既小白龍韋小寶。 (張衛健)
出自:小寶與康熙

道義放兩旁,利字排中間   (鄭少秋,丁蟹)
人善人欺天不欺,人惡人怕天不怕   (鄭少秋,丁蟹)
出自:大時代

你咪當我LuLu呀!(梅小惠)
出自:兄兄我我

問世間,情是何物,直教生死相許   (李莫愁)
出自:神鵰俠侶

狗頭鍘伺候!開~~~~鍘…鍘!(包拯)
出自:包青天

做咩呀﹖你愛呀﹖你愛要出聲先得架,你愛我比你,你唔愛我當然唔會比你啦!無理由你話愛我唔比你,你唔愛我比你架嘛!大家講道理丫嘛!拿,我數三聲,你話愛唔愛喇喎。(唐三藏)
人同妖都有阿媽生,不過人係人那媽,妖係妖那媽。(唐三藏)
出自:西遊記大結局 之仙履奇緣

鹼水麵冇過冷河,所以成碗湯有鹼水味。魚蛋亦都冇魚味,但係你為左掩飾,專登加D咖喱汁將佢做成咖哩魚蛋,但係咁做太天真,因為你煮o既時間唔夠,咖喱味根本只係o係表面,而冇入到裡面,掂到湯之後重要沖走埋。好好地一粒咖喱魚蛋,俾你整到冇魚味亦都冇咖喱味,失敗!蘿蔔冇揀過啦,太多渣,失敗!D豬皮又煮得太淋,冇咬口,失敗!D豬紅鬆泡泡,一夾就散,失敗中o既失敗!最慘係D大腸,粒面都重未通乾淨,重有舊屎,你有冇攪錯呀﹖(星爺)
爭咩丫,撈埋黎做個瀨尿牛丸丫笨!(星爺)
出自:食神

阿諾「豬」~~(拉長)~~華生力「啤」 (周星馳)
邊個淫蕩呀?我淫蕩!邊個淫蕩呀?又係我淫蕩!!(周星馳)
醉拳甘迺迪,亦即係南拳北腿孫中山既下集 (周星馳)
佢患o既係無定向喪心病狂間歇性全身機能失調症。(醫生)
出自:家有喜事

評分

參與人數 1樂點 +7 收起 理由
佐佐木太原 + 7

查看全部評分

回復 支持 反對

於柬埔寨,擁有一個完整的家,是奢侈品。但在香港,父母、家人在身邊,又有幾多人懂得珍惜?--謝霆鋒

如果人的一生,是由一個又一個的欲望組成,人的欲望,又是否無窮無盡?--曾志偉

無論是先進城市或不毛之地,人,總將靚的定義集中在容貌上。其實,美與醜是否應視乎人的心靈,這個又會否是另一個反思人生的課題?--周汶錡

究竟甚麼才是快樂?快樂,是一種執著,不快樂,也是一種執著,全部執著於你擁有多少,執著於能否做到自己喜歡的事情。--胡杏兒

沙,一文不值。荒漠,更加人跡罕至。不過,從地下發現石油開始,令荒漠升價萬倍。如今,這片浩翰的沙漠,變成黃金遍地,是富豪渡假的天堂。人,總會希望發達,即使是南柯一夢。--夏雨

「愚蠢和懶惰的人將會苦於差別待遇和不公平,聰明努力的人將享有各種特權度過充實的人生,這就是社會。你們知道這個社會有多人過著人們羡慕的生活。知道嗎?只有僅僅的 6%。在日本,100 人中只有6人能過上幸福生活。這個班上有 24 個學生,也就是說,將來能過上幸福生活的,只有一、兩個人,其他的 94% 每天只有發著牢騷生活著。如果你們想成為那 6% 的話,只有從現在開始努力,取得好成績,考個好大學。」 --女王

「人都是軟弱的動物,一不小心又會背叛你的。」--女王

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
佐佐木太原 + 10

查看全部評分

回復 支持 反對