打印 上一主題 下一主題
收起左側

08年邊個生肖係犯太歲既?各生肖有咩要注意既,傾下吧@@

關閉 [複製鏈接]
原帖由 MiChing@滅千 於 27-1-2008 20:37 發表
我猴年馬騮仔@_@
唔知今年有冇呢?

二OO八戊子年肖猴運程

猴人去年的運程大致稱心如意,不論事業、愛情和財運都有中上的表現,希望你能掌握到吉星賦予的機會,為自己開拓新的發展道路。豬年過去,踏入鼠年,你在各方面的情勢大為改觀,原因是,今年全部吉星退隱,意味?你沒有守護神在旁,若遇困難或障礙,都必須要靠自己個人的力量去解決問題,那種無助和吃力感覺,大概也可以想像得到。

事業方面,由於欠缺貴人運,也沒有吉神護航,四處皆無助力,今年工作上不單難有突破,甚至重重難關,徒勞無功。在鼠年
回復 支持 反對

原帖由 alansmith0906 於 27-1-2008 01:02 發表

我係鼠,咁去邊搵牛o既野?

搵牛既飾物就得了
回復 支持 反對

原帖由 金D 於 27-1-2008 13:32 發表
都唔知有咩生肖是犯太歲

2008鼠年有四個生肖 犯太歲:鼠-犯刑 馬-犯沖 兔-犯破 羊-犯害

鼠-犯「刑」:象徵刑律、刑傷之意;抵觸相刑,亦稱伏吟。
馬-犯「沖」:象徵沖擊、對抗之意;交戰相沖,亦稱反吟、歲破。
兔-犯「破」:象徵損壞、破裂之意。

羊-犯「害」:象徵不和、傷害、不合之意。
回復 支持 反對

我就慘∼∼屬馬∼一大堆兇星圍住我∼∼!去到邊都驚驚∼!
回復 支持 反對

馬今年又犯太歲呀@@有咩方法可以擋下
回復 支持 反對

原帖由 靜纓纓 於 30-1-2008 21:26 發表
馬今年又犯太歲呀@@有咩方法可以擋下

我另一post講左:lol
回復 支持 反對

我記得今年馬年會沖太歲...唉><"
回復 支持 反對

我係猴既 咁我今年既運程係點?有咩注意?
回復 支持 反對

原帖由 [S]andrew1111 於 2-2-2008 15:56 發表
我係猴既 咁我今年既運程係點?有咩注意?

蘇民峰 2008 鼠年運程 - 猴

二○○八戊子年肖猴運程   
猴人去年的運程大致稱心如意,不論事業、愛情和財運都有中上的表現 ,希望你能掌握到吉星賦予的機會,為自己開拓新的發展道路。
  豬年過去,踏入鼠年,你在各方面的情勢大為改觀,原因是 ,今年全部吉星退隱,意味?你沒有守護神在旁,若遇困難或障礙 ,都必須要靠自己個人的力量去解決問題,那種無助和吃力感覺 ,大概也可以想像得到。

事業方面
由於欠缺貴人運,也沒有吉神護航,四處皆無助力 ,今年工作上不單難有突破,甚至重重難關,徒勞無功。在鼠年
回復 支持 反對

我係馬.....今年死火啦.....
回復 支持 反對