打印 上一主題 下一主題
收起左側

正港的十二星座解析

關閉 [複製鏈接]
星座從來都好少咁直指人地GE缺點
但係其實都係一個事實
不過好多野又唔可以講到咁絕對
雙子座有時又真係識好多野 雖然唔及處女座研究得咁深入 但係都叫識得多野

處女座講野係好直 好鐘意集中係細微點度 但係換個角度睇 D個世界點可能無E D人

作為一個處女座 我認以上哥D會係我GE缺點 但係同時係我GE優點
總會有人唔鐘意拖拖拉拉  鐘意人講野直 我如果對住你講野直 其實係我信得過你 覺得你係我朋友之類         FOCUS係好細GE野 你可以挑剔 完美主義 但係都可以係細心 要求高姐

同埋有幾多日座GE特點 都要睇SUN係咪SQUARE 係唔係衝 係咪離 所以都唔可以靠一個日座玩晒
月座同埋其他8大行星星宮都可以好有影響

白羊未必死衝
金牛只愛錢同性係事實 但係未必用黎昆人
雙子可以真係識好多野 仲好深入
獅子座曬命GE特點好強 但係唔一定要控制
處女座 潔僻可能係精神上 其實本身好不屑其他星座
天蠍唔係一定好毒架喎

回復 支持 反對

【水瓶座】聽不懂人話的外星人...

一d都唔似我ge......
講得好絕咁...
回復 支持 反對

我就準d唔準d,(山羊座)
但係我女朋友果個完全唔準囉=.=
回復 支持 反對

咁惡ge= =
樣樣都話差差差 又話咩用情唔專一,又話陰濕,俾d好野聽聽好麻- -
回復 支持 反對

【射手座】沒骨氣的落跑大王

少一根筋有啥好驕傲的,少蠢了好不好!一個太直接的人叫作笨好嗎?不是凡事一針見血就有效!你沒聽過欲速則不達嗎?

這些致命的缺點,通常射手身邊的人都很清楚,只有射手自己不清楚!因為少一根筋的關係,導致做事瞻前不顧後,說話總是有口無心,傷害了不少至親摯友,但自己仍渾然不知。

你最厲害的一招是,當你把一件好好的事情搞砸的時候,自己卻當起第一個落跑的人,真的是旋風小飛俠,來無影去無蹤,不知你身在何方,天良何在!

超級自戀狂,從不知鏡子對你的作用是啥?反正照了也沒用,因為你是一個永遠看不見自己缺點,厚臉皮到家的人!

當射手眼中有一個目標的時候,世界就只剩下那一個目標,導致你完全感覺不到週遭到底發生了啥事,天塌下來也與你無關!

沒看過記憶力太差,還把它當作自己的優點,拿來驕傲地掛在嘴邊一直講的傻蛋,諸不知世上十個忘了關瓦斯的人九個是射手座的笨蛋;十個把小孩帶出門,忘了帶尿片跟奶瓶的人九個是射手座的蠢蛋;但是,十個到機場九個忘了帶護照的,就絕對不會是射手,因為出去玩這檔事,射手可從來沒馬虎過!

你個愛情觀就別提了吧!因為你從來都只有三秒鐘的專情能力,一看到新貨就像惡虎撲狼一樣的撲過去,絲毫不知羞恥,然後連對老情人說拜拜都沒有,又是一溜煙的消失,不負責任到家!還有,花也就算了,卻只知偷吃不知擦嘴,老是被抓苞,什麼唇印、戲票、給別人的情書啦,通通都留在身上,真是個凡走過必留下痕跡的大白痴!

呀哈哈
講的很好
回復 支持 反對