樓主: fdxyz101623
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 緊急請幫忙!!!

原帖由 keroro07 於 17-2-2008 04:33 發表

我那一次
突破70 C ORZ

呿  90度試過沒有
回復 支持 反對

原帖由 fdxyz101623 於 16-2-2008 23:06 發表
我岩岩買左新電腦但係我玩瑪奇果陣會突然lag左係到(有時仲會自動重開電腦....)[]
我掃左毒但係又無毒依家唔知點算好[]

幫下我啦唔該[]

CPU 2x GenuineIntel Pentium III 1999Mhz

記憶體 2094 MB

顯 ...

你既需求其實合格哂....只是你個方面既問題~

以下可能性

1)唔排除機內溫度過熱導致機能停止運用(但這段時期比較凍....所以可能性極低~你自己check下...網上有software幫到你)
解決方法:安裝風扇(內置外置隨你)

2)火牛供電量不穩定,唔夠,亦可能燒左....如果你之前開電腦冇問題既.....而又係岩岩換左張新既display card(NVIDIA GeForce 8500 GT)就極大可能
解決方法:換個400w火牛一定夠~

3)如果是新換display card(NVIDIA GeForce 8500 GT)....可能未更新最新既driver
解決方法:上NVIDIA官網搵返相對應既型號進行driver更新

回復 支持 反對

這個對吧
回復 支持 反對

回復 12# 的帖子

唔該哂呀
我依家試下先!!
回復 支持 反對

回復 12# 的帖子

嗯嗯
1.我已經有2個風扇係到所以應該唔係風扇問題....

2.我一陣換火牛睇睇係唔係火牛供電問題.......

3.我岩岩更新到最新既driver但係重開電腦之後開瑪奇唔夠3分就黎料= =所以應該唔係driver
回復 支持 反對

原帖由 fdxyz101623 於 17-2-2008 16:29 發表
嗯嗯
1.我已經有2個風扇係到所以應該唔係風扇問題....

2.我一陣換火牛睇睇係唔係火牛供電問題.......

3.我岩岩更新到最新既driver但係重開電腦之後開瑪奇唔夠3分就黎料= =所以應該唔係driver

你應該知道自己個火牛幾多w數.....自己試吧囧"只可以幫到你咁多
回復 支持 反對

回復 16# 的帖子

嗯嗯唔該哂[[bao_36]]
回復 支持 反對

可能因為lag~
瑪奇彈出bug的畫面
而你看不到
按alt+Tab~~ENTER
回復 支持 反對