查看: 9110|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

隨機地圖.. 見到入來幫下手

>>我來放兩幅地圖, 本人作品,

希望有好心人來幫我測試一下,

留意第一幅地圖電腦唔識得玩, 第二幅地圖電腦玩唔多會勁,

所以呢, 只適合玩家打玩家.

介紹一下::

1. Isles
地圖上滿佈海島, 各島上蘊藏各種資源, 但玩家所處的島上則空間狹小, 資源亦不堪應用.
為了發展, 玩家需出海航行, 登陸無人島嶼建立新據點, 在征服島嶼的同時與敵人作戰, 以海軍制霸水域.

2. Shallow Islands
與Isles一樣, 地圖上廣佈富有資源的海島, 但不同的是, 一些島嶼間有淺灘連接, 而玩家亦需小心敵人透過淺灘登陸.

如果玩左既話係道講番兩句啦, 我會留意下有咩可以改善. 可以既話有記錄檔睇睇仲好.

註: 附件中rms係隨機地圖檔, 綠阿就係其中一個例子, 玩家將rms檔放到aoc的random資料夾就可以使用.

Isles (Test ver.).rms

11.02 KB, 下載次數: 2034

Shallow Islands (Test ver.).rms

11.97 KB, 下載次數: 1999

回復

回復 樓主 的帖子

本人不好海戰[[onion_53]]
回復 支持 反對

原帖由 馭影靈風 於 2-3-2008 02:54 發表
本人不好海戰[[onion_53]]

我都係, 而且我睇好多人都係..

不過我一路整地圖都係搵另類玩法, 所以Isles的島不大,
一般可以完全唔使起陸軍, 免卻打人時仲要用隻運輸船去運兵既麻煩,
d運輸船起左幾乎都係用來運村民開新島..

不過如果你都仲係冇咩興趣既話, 歡迎你來玩下我既舊作(下面個附件). ^^

Forest Land
::好似個名一樣, 樹林. 記得預備好重投啊.

Forest Land.rms

33.25 KB, 下載次數: 1980

回復 支持 反對

唔鍾意海戰[[bao_32]]
回復 支持 反對

我不喜歡海戰....
回復 支持 反對

海戰都係aoc既精華之一
回復 支持 反對

我不喜歡海戰....
回復 支持 反對

我單機玩海戰嫁- -
海戰先正我覺得
回復 支持 反對

我可以話我呢幅單機玩就死得 = = ai問題.. ai問題... ...
回復 支持 反對

HEY, DOWN 唔到

禁落去開一堆字...另存目標變文字文件OTL
回復 支持 反對