打印 上一主題 下一主題
收起左側

點解lee度兵堡會禁拉兵?

點解要禁拉?講明左一樣野
香港人同其他地區在合作性唔夠別人強
只為己戰在香港很特出
自私嘛 無計
回復 支持 反對

回復 41# 的帖子

如何合作也有步兵被遺下的時候吧?
單獨的條武被西火發現..........
GG
回復 支持 反對

拉兵其實係正常,,只係一個冇咁好的戰術
我覺得拉兵只係識用於一d可以用多種兵的場,,eg :evo,6ar等 因為可以拉番人,,但兵堡只係會有一種兵,,一係步..一係騎都會比人拉 ,,所以先會禁拉
回復 支持 反對

回復 43# 的帖子

說得對:handshake
回復 支持 反對

原帖由 we1234 於 9-3-2008 18:42 發表
如果不禁拉的話... 咁抽到步會好慘的
拉兵會唔好玩  例如: 抽到西火會超正  等於差不多玩灑...

你試想想如果你抽到條咁會唔洗玩了   行得咁慢  你話點打呢??

只要禁拉先可以平衡
ps 故意講得文雅點  因為台灣 ...

抽到西土韓不嬲都覺得正架啦
抽到蒙先慘..無得拉..出兵又慢..真係=.=
回復 支持 反對

拉兵就29
試下我用蒙古 你用條丫
回復 支持 反對

回復 32# 的帖子

第一步已經冇可能出現  
塞+哥德e個組合既快攻能力同埋補兵能力有幾高你知唔知?  
如果 team1 龜 就冇左合兵機會  又係比人sm                 再姐team2 重有法波係度   
所以我真係 睇唔到 有咩理由 講 team1 會 好易win到 team2
講果條友  真係懷疑 打左幾耐aoc

基本上  我認同拉兵係技術表現既一種  點樣拉得最有效益 都要下苦功研究(唔係有時走位走得唔好 真係得不償失   你識拉人地都識捉)     自己都有去過台灣ser 玩過  人地覺得冇問題 玩步既睇得開 比人殺就算l
個人覺得 距地係團隊感強    自己咁樣比人殺   隊友又咪咁樣殺番人   香港人只係難以接受<自己 > 比人咁樣<輕易>殺死而已
題外話  拉兵係大型位戰入面唔覺有好重要既影響........... 亂咁走好易害死隊友......

不過玩hk rules  都有野好既  就係節奏快好多   步兵咁主動活動多左  敢上
有時又有得打下 1 on 1 局部遭遇戰  都唔錯 交戰次數都多
而且普通玩弓既都唔會覺得有好咩著數既感覺  (話說回來  香港好少弓手用兩翼陣......)
文化不同啦 所以中意打技術層面高d既 去台灣吧
我自己兩邊都中意玩  可惜連台ser 有時都會幾lag......
英超  西甲 各有所好姐
回復 支持 反對

回復 46# 的帖子

哈哈 講真心話.......抽中條對到快弓...都已經係心入面xyz了[[bao_36]]
回復 支持 反對

回復 48# 的帖子

所以說會增加很多抽步亂棄的傢伙 : o)
回復 支持 反對

回復 49# 的帖子

兩睇啦   開拉場 對自己技術冇咩信心既 都唔會入啦
比起一般禁拉場既情況既不分高中低手 濫入應該有唔同掛=口=...........
回復 支持 反對