打印 上一主題 下一主題
收起左側

(有得dl番)真正極神大戰 當jojo遇上kyo

原帖由 alan832 於 30-10-2008 18:56 發表
乜唔係kyo秒殺JO咩

D I U你做咩野顛倒黑白是非
回復 支持 反對

經我 ,shiver 同rk 既精心分析  發覺kyo 一定有2控 1
平時jojo 可以30分鍾gg kyo
今場竟然輸?有沒可能先? 沒..沒ar嘛..
一睇就知kyo 2控1 啦 ..你唔信?唔信睇多次啦 lol
我同你地講 沒人可以勝過我師父jojo..
jojo:  
實力見真章..唸起呢場..
講起我就扯火啦
我家姐一路都在太古廣場一間名店做sales
間店有好多有錢人同名人幫襯
做了很多年,已經是senior
咁多年黎都好俾心機做,經理亦好like佢
因為收入不錯又隱定,家姐原本諗住同拍拖多年既bf結婚
咁多年黎我家姐好少俾人投訴
而且同好多大客既關係都唔錯
前排關心妍去過我家姐間店幫襯
不過serve佢既不是我家姐,但佢一買就買左好多野
過左個幾星期,佢又再去間店行
上次serve果個Day-off, 咁我家姐就頂上serve佢
開頭已經好有禮貌介紹d新貨俾佢, 仲話俾折頭佢
佢就無乜反應,望一望另一堆客
果堆客係大陸人,三至四個,講野好大聲
關小姐就同我家姐講話可唔可以關左間鋪一陣
等佢揀衫
我家姐同我講,佢公司一向唔俾佢地咁做
驚做壞個頭,除非真係有乜大人物,好多記者好混亂先可以咁做
但佢見到關小姐黑口黑面,都識做話打電話去問一問老闆
老闆梗係話唔得啦,至多俾多d折頭她
咁關小姐就發老脾,鬧到我家姐一面屁
d說話勁難聽,又話自己買野既錢多過我家姐搵幾年既錢
我家姐都唔敢得罪佢,一味道歉
跟住關小姐就走左人,家姐就同老闆備案
老闆了解左情況就無再追問
過左兩日佢接到老闆電話話收到complaint
話有人投訴佢態度唔好,唔理顧客感受
公司policy一向唔話俾佢地知係邊次事件
我家姐估黎估去都淨係得失過關小姐一人
總之俾老闆話左兩句
又過幾日,關小姐又黎
這次和件西裝友一齊,但好在成店都無其他客
我家姐怕又惹事,叫左個junior過去serve佢
點知條老西友係要點番我家姐serve.
根住關小姐就玩野,試衫,但話d衫俾其他人試過污糟
要開新衫試,我家姐雖然知公司唔俾咁做,
但怕左佢,唯有照做
點知試左兩三件,件件佢都要咁試又無話要
我家姐終於話唔好意思,其實唔可以咁做
(根本明知她玩野啦.....)
又係至多俾多d折頭佢
跟住佢件西裝友就鬧我家姐話"係咪話我地無錢買你地d野?"
我家姐話唔係,但佢照鬧
鬧左十幾分鐘
d同事見咁幫手,又照鬧
最終打俾老闆 備案
之後連收兩封warning letter
早兩日接埋大信封
年尾俾人炒左
回復 支持 反對

原帖由 jaxis 於 31-10-2008 11:46 發表
經我 ,shiver 同rk 既精心分析  發覺kyo 一定有2控 1
平時jojo 可以30分鍾gg kyo
一睇就知kyo 2控1 啦 ..你唔信?唔信睇多次啦 lol
我同你地講 沒人可以勝過我師父jojo..: ...

咪copy啦- - 之前睇過
回復 支持 反對

原帖由 jaxis 於 31-10-2008 11:46 發表
經我 ,shiver 同rk 既精心分析  發覺nakuz 一定有2控 1
平時jojo 可以30分鍾gg nakuz
一睇就知nakuz 2控1 啦 ..你唔信?唔信睇多次啦 lol
我同你地講 沒人可以勝過我師父jojo..: ...

JoJo曰 :
昔吾姊於太古市集嘗為商名昭著者販衣
紈絝巨賈俱適其地
姊仕之經年而品秩非虛
蓋以其盡心,上甚喜之
加諸俸祿見善,仕途安,故姊意偕夫君鴻案相莊

姊之仕其地也,苒苒歲月而鮮有詆謫者
千金客莫不善之
近關氏心妍亦趣其店買衣
惟非吾姊侍,關氏亦羅之甚多

月過半旬,關氏重臨
尋往之侍者不果,姊權充其侍
以美言引介新衣,並許以價廉
惟關氏無所用心,顧盼游離,睨視同志
彼同志三四,聲甚大,如魘如囈
關氏甚惡,乃著吾姊閉店
以待其細挑
姊嘗告余,此其上不許也
恐他人仿之,故或遇出巡,或遇刁吏,非危急存亡之秋而不可為也
卻見關氏色如嚼糞,乃徨求上示
上勒令不許,只許多予回贈

關氏聞之大怒,翹股泄氣於吾姊臉上
並語帶嗔忿,言己財帛萬貫,添一衣則足吾姊食祿數載
姊弗敢罪其,乃唯唯稱是

後關氏揚長而去,姊陳之於上
上諳其事而不問

又二日,上謂有人意謫吾姊
斥其無禮,狀甚倨傲,妄視客之所急
司之向例無明事出何者
姊私忖唯得失關氏一人矣
徒受斥

不數日,關氏又至
並偕閹宦,幸店無他客
姊懼,乃著下往侍
豈料宦豎招令吾姊往侍

則關氏欲弄姊於股掌矣,其試衣,以衣為人所穿而不潔
須予新裝,姊知之司不許
然懼關氏,則許之
待彼試之二三,而悉關氏實無買意
姊期期艾艾曰:此,此實吾司不許,莫怪
(諳其徒見欺也...)
宦豎躍馬而出,以女聲作惡狀曰:大爺無錢耶?
姊應之諾諾,而閹斥之綿綿
時過一刻
同門倖倖之心若現,把臂共斥
後傳書予上,而摘諸文案

須臾則飛鴿傳二函警示
日昨接貶狀
歲末則被革矣
回復 支持 反對

哇 叔叔你d文采 好到....再生李白
回復 支持 反對

是啊,只要在樓主的帶領 下,論壇就有希望了。我的內心再一次沸騰了,我胸腔裡的血再一次燃燒了。樓主的幾句話雖然簡單,卻概括扼要,一語道出了我們苦想多年的而不可得答案的幾個 重大問題的根本。樓主就好比論壇的明燈,樓主就好比論壇的方向,樓主就好比論壇的棟樑。有樓主在,論壇的明天必將更好!大師的話真如“大音希 聲掃陰翳”,猶如”撥開雲霧見青天”,使我等線民看到了希望,看到了未來!晴天霹靂,醍醐灌頂或許不足以形容大師文 章的萬一;巫山行雲,長江流水更難以比擬大師的文才!黃鐘大呂,振聾發聵!你燭照天下,明見萬里;雨露蒼生,澤被萬方!透過你深邃的文字,我仿佛看到了你 鷹視狼顧,龍行虎步的偉岸英姿;仿佛看到了你手執如椽大筆,寫天下文章的智慧神態;仿佛看見了你按劍四顧,江山無數的英武氣概.逐句地看完這個帖子以後, 我的心久久不能平靜,震撼啊!為什麼會有如此好的帖子!我縱橫網路bbs多年,自以為再也不會有任何帖子能打動我,沒想到今天看到了如此精妙絕倫的這樣一 篇帖子。樓主,是你讓我深深地理解了‘人外有人,天外有天’這句話。謝謝儂!在看完這帖子以後,我沒有立即回復,因為我生怕我庸 俗不堪的回復會玷污了這網上少有的帖子。但是我還是回復了,因為覺得如果不能在如此精彩的帖子後面留下自己的網名,那我死也不會瞑目的!能夠在如此精彩的 帖子後面留下自己的網名是多麼驕傲的一件事啊!樓主,請原諒我的自私!我知道無論用多麼華麗的辭藻來形容版主您帖子的精彩程度都是不夠的,都是虛偽的,所 以我只想說一句:您的帖子太好看了!我願意一輩子的看下去!這篇帖子構思新穎,題材獨具匠心,段落清晰,情節詭異,跌宕起伏,主線分明,引人入勝,平淡中 顯示出不凡的文學功底,可謂是字字珠璣,句句經典,是我輩應當學習之典範。就小說藝術的角度而言,這篇帖子不算太成功,但它的實驗意義卻遠遠大於成功本 身。正所謂:“一馬奔騰,射雕引弓,天地都在我心中!”樓主真不愧為無厘界新一代的開山怪!本來我已經對這個論壇失望了,覺得這 個論壇沒有前途了,心裡充滿了悲哀。但是看了你的這個帖子,又讓我對論壇產生了希望。是你讓我的心裡重新燃起希望之火,是你讓我的心死灰復燃,是你拯救了 我一顆拔涼拔涼的心!本來我決定不會在論壇回任何帖子了,但是看了你的帖子,我告訴自己這個帖子是一定要回的!這是百年難得一見的好貼啊!蒼天有眼啊,讓 我在有生之年得以觀得如此精彩絕倫的帖子!
回復 支持 反對

嘩不得了
你地咁講落去 我唔扣你地分 都對唔住自己= =
回復 支持 反對

原帖由 食蕉連皮 於 15-11-2008 02:24 發表
嘩不得了
你地咁講落去 我唔扣你地分 都對唔住自己= =

扣啦!!
11排冇save睇/.\
回復 支持 反對