查看: 4127|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

點解我睇高手們d save個畫面唔郁?

我按左檢視所定
但係好多時個玩家做ge野(尤其是高手ge save)都未記錄落黎

例如伐木廠升科技 我完全睇唔到個save記錄佢有點選過伐木廠 @@

又例如tc生村應該係hccc  開頭都還好可以見到佢有點選過tc 但係升到上城之後好似唔見佢地有hccc但係d村又不斷出..  

再例如有時候佢地會用斥候/羊探路  佢個畫面都無去過d斥候/羊度  但係d斥候/羊又照行..  點解會咁

有d時候  d騎城初亂人地佢個畫面都無去過戰場  又無點選過d兵  敵方d村入左tc都識拉番黎

點解? 係佢按得太快?
回復

因為個記錄檔唔係佢地放出黎(可能係觀戰既朋友放)
只有佢地自己果個記錄先會記錄到最少80%既click (我唔敢話係咪100%)

不過有時有D記錄記錄左30-50%既click
我都唔知點解......
回復 支持 反對

2# i_m_joseph
同意一半,觀戰朋友放既話都會知道玩果個人控緊乜野,只係畫面都會按住觀戰朋友檢視既畫面

如果你係click左"觀戰者/玩家"既對手來睇既話,咁樣個畫面就真係跟唔足-.-甚至完全唔知做緊乜場game就已經完
回復 支持 反對

我覺得唔一定
有時睇對手仲多野睇過觀戰者個記錄
回復 支持 反對

4# i_m_joseph
觀戰者唔郁既話 係既=.=

睇save唔好跟畫面 有時只會令自己眼都花埋
回復 支持 反對

用正常速咪唔會lor[[bao_36]]
回復 支持 反對

因為高手玩個畫面快到隻眼跟唔到
所以就好似唔郁
回復 支持 反對

11 好答案
快過光既手 點會睇到[[bao_36]]
回復 支持 反對

11...
佢地隻手快到普通人睇唔到....
高手們打AOC基本上唔洗點用隻眼...
你玩DJ MAX... 戈類GAME玩最難戈首歌就知道咩回事..
回復 支持 反對

=.=  其實睇緊觀戰既人記錄既記錄只係其中一個原因 ( 唔知你明唔明我講咩),
仲有係玩個人開到個(解像度)好高, ( 唔知係唔係用呢個字, 總之就類似1027x728 or 1xxx x 1xxx咁上下), 玩家用大, 你用細你都會睇唔到佢mouse點move, 仲有一個原因就係佢set晒hotkey, 之後又set晒做123456789, 所以個mon可以move得少d, 我自己都會set tc同出兵既軍營.

其實睇save都睇到好多野啦, 再諗下個玩家點解會咁做, 起碼都睇到60-70%, 不過睇唔到人地keyboard點用就真係可惜, 發夢吧啦

至於光速手會唔會cause咁我就唔知啦, 冇咁認真睇返自己d save
回復 支持 反對