查看: 3449|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 【攻略】奇遇【壹】- 任務全套

承接等級:10以上
任務:一步衝天
條件:組隊(至少2人並且是隊長)、天機(毛筆)
流程:先去清溪碼頭打通緝犯 (因為 NPC小曼 在旁邊),會隨機掉落天機(毛筆),並接下任務。回唐人街找 NPC 齊文生 接任務時,會隨即觸發任務,NPC 阿速 會跳出來,然後就接任務吧,之後就省略,反正一定飛到龜島才算成功。
獎勵:武點756、經驗值1120、名聲10、銀幣。

承接等級:22以上
任務:幫會好打手
條件:組隊(至少2人並且解過幫會任務-憐兒任務完)、天機(藏寶圖)
流程:先去龜島礦場打職業打手,會隨機掉落天機(藏寶圖),注意先不要接任務,帶著就好。回唐人街找 NPC 憐兒時,會隨即觸發任務,NPC 徐義會跳出來,然後就接任務吧,此時天機(藏寶圖),就派上用場了,就按照任務指示解天機(藏寶圖)任務就對了,解完天機(藏寶圖)任務後,回唐人街回 NPC 徐義任務完,就完成了。
獎勵:武點918、經驗值2336、名聲10、銀幣。

承接等級:30以上
任務:人不可貌相
條件:組隊(至少2人)
流程:先去水域戰場 NPC 鄭戚,他旁邊有兩條魚掛著,然後從兩條魚中間穿過去,就會觸發任務,就按照任務指示解下去就對了,都選第一行,對話完後,回唐人街回 NPC 鶴老頭,對話完就完成了。
獎勵:武點882、經驗值5160、名聲10、銀幣。

承接等級:40以上
任務:唐人街之光
條件:個人
流程:到唐人街找 NPC 唐光,就按照在他意思做,做完了,對完話就完成了。
獎勵:武點---、經驗值---、名聲10、銀幣。

承接等級:50以上
任務:模範生隊長
條件:組隊(至少2人並且是隊長)
流程:先進去水域戰場,然後往前方直走,大約水域百練NPC前方(4158,1980),就會觸發任務,接下任務,就按照他意思對話完,就完成了。
獎勵:武點204、經驗值23722、名聲20、銀幣。

以上只要是無法觸發,請下次升級後,在來解;在不然看等級夠不夠。

模範生隊長好像要前4個解完,才能順利登入在成就紀錄上,不然提前觸發就算成功,也無法登入上去。

我仲未解到模範生隊長 = = 有冇人可以教我?
聽講要52lv先解到,仲要3個人組隊
但係我先47LV-0-
回復

嘩-.-一個都未做 好似...haha
回復 支持 反對

=.=!哈仲唔快d做
回復 支持 反對

=.=!哈仲唔快d做
gap峰 發表於 7-9-2009 16:28

-.-無咩時間..加上 經又唔係多...
3萬經 我打40隻怪唔夠就有...
回復 支持 反對

一早解晒:p
回復 支持 反對

-.-我都唔SURE 解左未...禁咩位睇...成就 揀咩睇到..唔想慢慢又搵
回復 支持 反對

我想問模範生隊長 呢個 係唔係到52lv先做得  = =
回復 支持 反對

唔知, 但係見到 2XXX LUN 到寫...好似BUG左任...
回復 支持 反對

點解要bug = =
回復 支持 反對

唔知, 但係見到 2XXX LUN 到寫...好似BUG左任...
幽伯 發表於 7-9-2009 17:11

呢個前日巴哈睇到 但到我試果陣已經關左任=.=
回復 支持 反對