打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 可否請老手講解一下各機種的打法及戰場上的定位

小弟對這遊戲很有興趣, 並知道即將有內測,
務求能使自己能更快熟習這遊戲,於是先走去日板那裏摸索摸索,
邊打邊查字典(= ="), 把初期的設定和故事都看完、完成後, 跟據指引入了對戰,
初頭的打的2、3場還ok, 因為3vs1(= ="),
後來入了入個15vs15, 問題就來了,
在1個中間有個大海(?), 只靠中間兩道橋去對面, 對面的砲機快速的佔據了兩道橋,
我們則空機較多, 突破不了......用陸機經兩道橋的兩邊的小島去敵後方玩突攻,
但因對方砲機射程遠加上沒什麼障礙物, 快就被發現了, 空機就跑過來黏你, 不慎跌落海中更慘變了活靶(= =")

希望各位大大能教教小的如何活用各機種,
感謝~
回復

水中基本上什麼都死
回復 支持 反對

小弟都有過去日服都探究一下
不過唔似你 甘好甘查字
只覺得成日見度人地d空機真係好快甘係前面劃過....
唔知真係lag 定係甘快= =
我試過一開始choose空機同炮機
一開始果隻炮機真係行得慢度想死
希望都有老手再指點下
唔駛封測有得玩至 仲係對真game 一d都唔知
回復 支持 反對

小弟都有過去日服都探究一下
不過唔似你 甘好甘查字
只覺得成日見度人地d空機真係好快甘係前面劃過....
唔知真係lag 定係甘快= =
我試過一開始choose空機同炮機
一開始果隻炮機真係行得慢度想死
希望都有老手再指點 ...
利亞耶 發表於 2-12-2009 07:28 PM

人地用點機系咁快,一開始隻空娘一定冇得追,FLY過18就勁快(電娘大好)
炮機你要沖一沖變跑步先叫正常,同埋一開始玩最好用空娘,打得爽
小弟對這遊戲很有興趣, 並知道即將有內測,
務求能使自己能更快熟習這遊戲,於是先走去日板那裏摸索摸索,
邊打邊查字典(= ="), 把初期的設定和故事都看完、完成後, 跟據指引入了對戰,
初頭的打的2、3場還ok, 因為3v ...
otaking 發表於 2-12-2009 06:01 PM

空機如果你拎電娘我諗吾會死- -,高速飛近炮台機,雙刀狂斬就得
打空機就換雙槍一齊掃
落左水就馬上SPACE BAR升上,橫飛走""(橫飛閃人子彈+好似快D)
用陸機就練好D閃電跑法
一下閃埋去打幾槍,之後跳上佢個頭用刀,人地會睇吾到你,但系你又打到佢,最好拎D射速快既槍"""
炮機你慢慢守好D就得,一見陸機就拎機槍狂掃= =(限機槍機種)
一開始戈隻就等出F制.F武用大型炮台,又頂得又打得
企住一D後面冇路既位,如果有2部大型炮台可以話系絕對防禦
回復 支持 反對

甘一開始 隻空娘 應該拎d咩武
回復 支持 反對

4# leehoihin
感謝大大的講解, 我會努力 >0</
在日板CB裏常常見到隻和一開頭能拿到的空娘很相似, 但能力好似強多D(飛得快D)
去爬網見有一隻叫"新生.......(.......為日文名字)", 那是話一開頭能拿到的空娘能進化?
回復 支持 反對

在日板CB裏常常見到隻和一開頭能拿到的空娘很相似, 但能力好似強多D(飛得快D)
去爬網見有一隻叫"新生.......(.......為日文名字)", 那是話一開頭能拿到的空娘能進化? otaking 發表於 3-12-2009 12:18 AM

你說影片入面的新生空娘= =?
好像是一開始的空娘進化.
你見到戈隻會吾會系新出戈部要抽旦先拎到戈隻?

甘一開始 隻空娘 應該拎d咩武
利亞耶 發表於 2-12-2009 10:30 PM

打MISSION我拎槍+SS刀(一開始戈支槍+把200UC定100UC既SS刀)
F武打M我拎日本刀F武- -反正系一定距離佢都識閃埋去打
回復 支持 反對

扭蛋機入面d機先正  用埋d"冇"器 機槍又正~ 港版出封測 等佢出機槍出即扭
回復 支持 反對

扭蛋機入面d機先正  用埋d"冇"器 機槍又正~ 港版出封測 等佢出機槍出即扭
kwokhochuen 發表於 4-12-2009 09:31 AM

邊部正先,5部抽旦機~.~
計型/可愛我一定系TYPE.C既骸娘同新出既狐仙空娘
武字速成 = 一一
機槍你技術吾好= 打空氣= =
我部空娘20FLY.
D機槍吾系圍射我/炮台神CAMP之外...都打吾中
機槍玩突襲...
回復 支持 反對

什麼都沒...自殺就是王道
回復 支持 反對