收起左側

[官方情報] 《夢幻古龍》官方意見收集帖

不如加入衝裝系統... +1 到 +10
加得多個人要識發光o個種
and
緣, 藍, 裝可以有分解 白鐵,緣鑼同藍鐵等等
回復 支持 反對

江湖,門派頻減低每句等候時間
最好5秒 d人洗唔到頻
江湖頻唔洗錢或平d
成大班人一齊用江湖頻傾計
d玩家玩都玩得開心d啦

建議改完版之後
有一星期既公測時間<最重要
睇下d功能有d咩要改
例如有咩功能唔夠好
要改一改

最緊要都係官方留意下玩家需要姐!

以下係純粹係好希望官方加(加既可能性不大-.-):
增加幾位在線gm係game到
一齊吹水
有咩問題可以即刻回答
回復 支持 反對

希望把中級心法書和紫鐵精英放入商城(因為我由封測到開服,開服到現在,一本中級心法書和紫鐵也打唔到,大大影响遊戲樂趣).也希望強食幻境內的王,可以多人同時打王,否則,強食幻境只會淪為高LV玩家的獨市賺錢工具吧!也希望修正青衣樓唔可以自動用風雷7星斬同鬼域 秒3唔可以自動!也希望把3級以上的寶石加入商城內!也希望把部份同伴加入商城!請把中級和高級包包也放商城..只有初級的包包,不夠用.也請加大倉的位...最少要加大3倍
回復 支持 反對

係商城到可以買到稀寵
可自動捉寶寶
唔好有內掛
做特陣任有稀寵拎
好多人想要稀寵
回復 支持 反對

寶石,藥物,料理和酒可以疊放在同一格內.一粒物品用一格,真係好浪費位!
回復 支持 反對

1. 希望增加GM頻,有問題可以即時發問。

2. 另外希望在商城可以買到各款稀有寶寶,如陸小鳳,花滿樓等寶寶。希望那些寶寶不是30日用期(如是只有30日,就平一點),可以永久擁有(為永久就貴一點都OK,不過不要太貴=.=)。

3. 另外希望酒同藥丸那些可以重疊,不要那麼浪費位置。

4. 希望旁邊另加一項任務追蹤,給玩家知道還有多少才到要求。因為有些任務一打要打60隻或以上,如果旁邊有任務追蹤,那就不用每次都要開任務一項來看還欠多少隻才到要求。

5. 希望雙燒丸每週2次增加至4次。(20LV之後好難升=.=)

暫時是那麼多。
回復 支持 反對

1.ko防外掛系統(連續2場都彈出黎係唔係膠左d)
2.無限自動撞怪和回合(1粒鐘掛機洗鬼人出到街)
3.增加掉寶/出稀有寶寶機率(n年先有1舊裝)
4.提高商店賣裝價錢(賣個裝得番果1/10錢 食錢咩)
5.增加城鎮任務(去到30級之後就無- -)
6.增加商城物品發售,如:中心心法,紫鐵...(打成個月活動都無本心法)
7.增加白/綠/藍/紫鐵的掉出機會(打10次滅青先有白/綠鐵 打幾耐先有1粒藍鐵呀)
8.開放合幫/同盟幫/敵對幫的系統=開放哂所有未開放系統(公測左成個月都未開放過d)
9.增加外觀裝的出現機會
10.將酒和藥可以重疊(食物就得 你玩哂咩- - 1次過整30個藥都唔得= =)
11.增加自動捉寶系統
12.增加幫派任務和獎賞幫派貢獻(跑1次商得幾個貢獻- -)
13.江湖頻限制秒數降至10秒內和降低江湖頻的價格(60秒有掛1次啦 1000蚊1下你比我啦)
14.設幾個常註gm係隻game到咁就可以幫玩家解決問題,又可以同玩家交流隻game既睇法(可以了解隻game有咩不足地方)
回復 支持 反對

[[bao_41]]降低江湖發言價$,時間降至20-30秒
推出俠義值換騎寵@@
激發同伴潛能降至扣5倍壽命,

最後要求,
搞多d活動同埋更新多d好野[[bao_41]]
回復 支持 反對

希望可以繼續用公測的帳號,還有就是希望多D補好多血既藥(用銀兩買)
回復 支持 反對

強烈希望將聖醫技能改強
回復 支持 反對