查看: 7553|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

iphone 彈apps..

關閉 [複製鏈接]
我部機係4s iOS-5.0.1  未JB之前我fd 用佢個app store ac幫我買左隻whatsapp    之後app store轉返我個ac啦...
用左幾日/幾個禮拜就彈apps(一開黑一黑就無事發生咁,但係禁2下home係見到apps開左)
試過再用fd個ac再裝隻apps,重開機,itunes同步 都試過...都係彈.....

應該點??thx...
回復

我部機係4s iOS-5.0.1  未JB之前我fd 用佢個app store ac幫我買左隻whatsapp    之後app store轉返我個ac啦 ...
__維他` 發表於 15-2-2012 01:19

樓主想講 係whatsapp 彈App only ?

如果係 你點解要用你fd ac買whatsapp -.-
jb左 不如重新down過
回復 支持 反對

樓主想講 係whatsapp 彈App only ?

如果係 你點解要用你fd ac買whatsapp -.-
jb左 不如重新down過 ...
skyofsoar 發表於 15-2-2012 18:57

佢話未jb
whatsapp彈機可能係ram唔夠
請係開whatsapp 既時候
完全 exit 所有apps
回復 支持 反對

佢話未jb
whatsapp彈機可能係ram唔夠
請係開whatsapp 既時候
完全 exit 所有apps ...
yatsing1405 發表於 15-2-2012 19:15

未JB之前我fd 用佢個app store
可能我誤會左佢個意思
回復 支持 反對

未JB之前我fd 用佢個app store
可能我誤會左佢個意思
skyofsoar 發表於 15-2-2012 19:16

佢唔記得隔行吧...
回復 支持 反對

reboot已經free咗個ram
backround既app得個樣 全部停曬

其實只要無ram 開咩apps都會黑屏的
回復 支持 反對

回復 3# yatsing1405

試過完全 exit 所有apps 再開....

剩係whatsapp彈   其他apps完全冇問題
回復 支持 反對

其實彈app最主要都係唔夠ram既問題
好似我咁.玩親d game都好易彈
回復 支持 反對

回復 8# wdyt6808

咁點解決....
回復 支持 反對

回復  wdyt6808

咁點解決....
__維他` 發表於 15-2-2012 20:33

其實我咁樣做都唔知叫唔叫解決
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4321297&extra=page%3D2
叫個網入面有舊野既.....不過要jb後先用到
我都係一舊類似既野,不過淨係可以短暫,好快一唔掂就會彈
另外一個方法就係重開機=-= 不過都係唔可以正式咁解決=-=

其實,想ram少好似唔好下載咁多game都ok的
盡量令部機少d game
回復 支持 反對