打印 上一主題 下一主題
收起左側

點為之高手 !@@ 其實呢個標題已經過去佐 大家唔使回覆架喇 一陣有人又話我地炫耀

關閉 [複製鏈接]

自從過佐新年返黎香港之後 更上一層井口

無玩3個星期後返黎 比以前又弱了~.~
同佐某d人玩開始  真係知道自己係井底之蛙
不過我都係努力爬上個井度
再見識多d呢個世界  
好似就到頂之餘
見到好多人     有呢樣個樣
有d好似好勁  有d真係好勁-.-
有d好煩  有d好串  有d好扮野
咩人都有!  我有時雖然覺得自己都好煩架  同人玩個兵堡個陣
我應該知道之前有人同我玩過個d人  都知我個人好煩~.~
原來仲有人煩過你   同隊無咩所謂   點知唔係   人地點玩 佢又要 講3講4
每人都有每人唔同打法   <<  呢句有無人認同
點解係人批評人地點打  又係呢樣個樣喇  例如 輸佐就!叫你快d攻喇
如果兵堡人人打法都係咁打  就好難破解了
1.有d人鐘意 亂咁沖出去人地度  是但每個人點打都得  無人指揮 鐘意點打就點打
2.有d人鐘意 慢慢黎 儲兵 等人地攻  之後叫人幫
3.有d人鐘意 一開始集兵黎打  圍戰
4.有d人鐘意 一開始4圍1個攻
5.有d人鐘意 打自己 唔使人指揮 唔使合作都得 想攻就攻想守就守 <新手行為
6.有d人鐘意 自己既打法 有合作性既 <--最常見  上面無提既係哂呢度   我既都係呢度

你地覺得玩兵堡係咪一定要玩控兵好先會贏?
我個人覺得一半半
玩控兵雖然係好  另外覺得唔係一定
點解呢? 唔想講-.- 11
你地玩家諗下 點解玩兵堡唔係控兵玩哂  ?
當時唔係講緊 仲要合作文明個d
個d必須要有喇!!

補充:    <<<呢D補上去既    時間係9-3-08
唔明以上既人 可以唔使理 ~ 因為篇野凈係俾明既人睇
雖然睇完 我都唔係好明自己講緊咩@@ 11

回復 支持 反對

樓上果位, 我幾乎唔知你想講乜.
回復 支持 反對

5.有d人鐘意 打自己 唔使人指揮 唔使合作都得 想攻就攻想守就守 <新手行為

唔一定新手囉。有d時候你係要自己一個人做野嫁啦。

玩兵堡係要合作,係team work。
但係自己一個人行動唔代表冇teamwork。

玩兵堡需要互補不足,同埋識得去剋制敵人。
你識控兵可以令到優點更加突出,缺點可以稍稍變得冇咁明顯。

例如日本用巡邏打拜,可以一戰甚至羸。
但係冇巡就可能死唒/死多d。

我曾經用土火,1隊打1隊馬車。1隊分3team打好似玩火槍咁郁黎郁去咁射
結果都打羸馬車。但係如果沖過黎,咁我都會死。
呢d就係控兵同唔控兵既分別。
控兵可以令你既戰況更加順利
回復 支持 反對

講明唔合作=_=
自己去  唔一定係咁  有時亂咁攻人等於送兵 雖然係打到人地個城著火
個句 新手個句 可能唔係
其實每個人都有可能會咁做既~  隨機應變咯  不過都要睇大局為重
如果你真係亂去攻  而搞到人地帝王 就唔底喇
至於你講既  土火打馬車 一隊打一隊
一隊再分3隊  都要睇下當時咩情況
如果你同盟係被人打緊  你就因為咁麻煩 分咁多隊  又行黎行去 又打下 咪哂好多時間
玩兵堡有時 係兵貴神速 時間最緊要 有遲係遲少少 十幾秒 都會全局被人gg
如果你哂呢d時間  一隊分3隊打~.~  
不過總結 控兵好d 會對全局好d  同埋幾時要控幾時唔控  要視乎當時咩情況喇!
回復 支持 反對

回復 74# 的帖子

小茶我不嬲都話你好識用策略-V-
同你玩好似20場先輸一場,,哈哈
好多時d文明一開始睇就覺得輸,,但係點知俾你整嬴
識你既都知你玩既時候好煩好多野講,,,,哈哈,,,但係你可以話係我玩過既人係最識玩既xD"

總之呢,,,同左你玩之後,,,我先覺得兵堡唔係睇運氣睇文明-,-
合作真係好緊要-_____-
我好記得之前有場對面哥德攻我地4個弓國我地一開始封佢之後嬴左 lol-w-
回復 支持 反對

岩呀...小茶好識用策略..樹樹講ge我好認同...同小荼玩aoc.係好開心的..lose都好開心~
回復 支持 反對

原帖由 小tea 於 8-3-2008 04:05 發表

補充:
唔明以上既人 可以唔使理 ~ 因為篇野凈係俾明既人睇
雖然睇完 我都唔係好明自己講緊咩@@ 11

非常好, 但請註明原文再經修改.
免得俾人話以修改原文黎掩飾詞不達意呢個事實.
回復 支持 反對

#77 sorry 已更正-.-

唔使係度吹水-  - 我同親你地玩 我都累死你地- -
吹得多水唔好架-.-
回復 支持 反對

原帖由 hoi2007 於 11-2-2008 17:08 發表
我自問以樂古既水平泥講我係強手(我不相信有神手的存在)

香港的確有神手存在
揚揚係其中一個
佢可以用維京打贏我日本 日本打波斯
仲係打贏一個唔會龜兵既人

如果你係真係覺得自己強過揚揚既
你用維京打贏我日本先講
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對