查看: 4732|回復: 47
打印 上一主題 下一主題
收起左側

你地入黎評下理 邊有兵堡神手會咁

話說我今日入左感恩個場:218.254.150.80  果個場係有攻城的

但住入到去 開波la

1p蒙 2p中國 3p殺拉 4p(即係我)土耳其

5p匈 6p韓 7p西 8p阿茲

一開始的時候都冇咩事 跟住我草夠200隻封西班牙 d隊友都冇乜點嘈

點知個3p又唔封匈奴 起度走黎走去食分 唔知為乜

我叫極都冇去封下(果陣佢夠兵)

我為左保住自己 跟住我同佢講:3p比半隊黎 半隊夠 我要封7p 而家空堡

3p唔應我  龜左成兩隊起屋企(冇人打佢/封佢/伏佢 又唔係爆緊人堡/封緊人)

1p又唔理

結果真係匈奴3隊再加1隊殺入黎

5個堡冇哂

3p係1隻兵都未出過黎幫

根住我話3p點解唔幫我

3p同1p又話要睇大局(我得番一隊半兵仲打乜)

點知個8p又29 狂比1p食 1p咁就好快帝左 仲出村起攻城器 出重投

3p又出左村 玩火炮

跟住12p用攻城+兵攻左8p

7p見到咁ga 29map 棄左

與此同時 56p攻入2p  3p又係冇出過半隻兵去幫  只有1p出左1隊去2p

最後2p的5堡全滅 得番2-3隊兵

而家得番13p+56p

6p最初起門口頂 見到d投石車又講左句:29 map  根住棄左

5p最後當然比1,3p+2p滅左

最後勝出後 我們間的對話:
狂罵13p)
1p:你當初唔應該封西
3p:而家咪又係贏 太耐冇玩 高估左人
我:點高估 果陣我屋企半隊都冇 點頂3隊匈奴呀
3p:你唔應該封西

根住我無野好講 走左

e個經歷講完左 唔知大家有咩感想
你地唔洗答個3p/1p岩定錯

我希望大家思考下幾個問題:
1.唔識合作 自己一個起度打kill而升帝出村的是否真正的高手
2.如果個地圖無左攻城器 13p可否贏?
3.如果個7p冇棄 13p又可否贏?
4.有成兩隊兵起屋企(冇人打佢/封佢 佢又唔係爆緊人堡/封緊人)  是否出半隊去幫隔離的隊友都很困難
5.眼白白看見自己隊友5堡全滅 自己有能力而不幫者 是否合作
6.即使3p唔幫我 佢係咪應該封下5p呢
7.如果我當時冇封7p 7p出左黎 13p又是否能贏

冇記錯個1p名叫姿 3p名叫朴樂佳

大家得閒同佢交流下 睇下佢地點樣置隊友於死地而後生

果場有玩而又有影相 希望放相出黎和提供意見
回復

大把kai人 冇謂激氣 好似話我玩塞用兵海起碼4隊圍不弓 之後俾人罵29送兵  

係咁 太多kai人
回復 支持 反對

係lo
邊有兵堡神手會封人[[tk_18]]
回復 支持 反對

我冇話過自己係神手 封西只係為左佢地易打d 如果我唔封 西班牙走黎走去 e度打下 果度打下 你又唔係唔知土ga步速

3p唔封我都冇勉強佢  我求佢比半隊我ja
回復 支持 反對

比我就咁玩
匈奴可以偷襲124p,所以一定要封匈奴先
薩拉森1半批匈奴
再加上樂古d人又唔係勁,一開波整支旗去匈奴到佢已經冇機會出黎
之後集兵係韓國,薩拉森主力頂韓,只要跟呢個步驟,求其玩都贏
d咁既文明,邊有機會比匈奴出到黎:lol
回復 支持 反對

同意 3#既說法..
回樓主,,,,對面全部見到有攻城棄哂係佢地無品,,因為一開場個MAP應該有寫清楚
至於1-3p唔幫你係佢地唔合作,
不過講真,,你唔應該200兵封哂西火,3p應該都係唔多識玩
佢應該1隊+2p同1p一隊企係5p門口,
之後佢2隊再加你土火2隊企係韓門口
1p同埋2p就可以搵隊半8p食下分, 但唔係封佢,8P呢場無咩作為
至於西火,1P 同2P出2隊加你1隊夠哂,可以既話最好攻埋西火
但係如果5p開左眼既話,,,唔洗封佢同埋8p,因為5P如果見到好難攻人既時候會幫人,
首先幫既一定係幫8p,因為果到淨係得1p 2p,
所以5p帝左既話機本上封8p都無咩用,1p 2p同埋3p在5p/8p既兵應該返城等佢2個攻
食分仲快,至於4p你土火,你本身城入面2隊兵,所以唔洗驚會俾人攻死..
回復 支持 反對

原帖由 HowDareYou 於 12-3-2008 17:42 發表
同意 3#既說法..
回樓主,,,,對面全部見到有攻城棄哂係佢地無品,,因為一開場個MAP應該有寫清楚
至於1-3p唔幫你係佢地唔合作,
不過講真,,你唔應該200兵封哂西火,3p應該都係唔多識玩
佢應該1隊+2p同1p一隊企係5p門口 ...

冥域既場係有d唔同
例如有射箭場
不,阿,條,維,日,蒙,薩,塞,法,中,馬雅,匈奴,哥德先徵兵
弓兵可升級有指拇環
鷹勇士先升精銳
匈,拜,韓升馬速
維京先加防
不列彈道學
中,不先有雙手劍兵
土西500升帝
村戰有攻城

正常樂古玩家係玩唔掂
回復 支持 反對

原帖由 神龜大俠 於 12-3-2008 17:32 發表
我冇話過自己係神手 封西只係為左佢地易打d 如果我唔封 西班牙走黎走去 e度打下 果度打下 你又唔係唔知土ga步速

3p唔封我都冇勉強佢  我求佢比半隊我ja

虛偽
入得1p場標題仲話"邊有兵堡神手會咁"
一係你神手
一係你入錯場

咁又係既
你都中意200隻出晒
然後等人地入黎幾架車搞掂晒佢地
入左人場唔記得都好正常
唔怪得人
回復 支持 反對

冥域個場有
蒙古有徵兵又有指拇環:lol
唔洗你幫手都揪得贏西班牙啦:lol
人地冥域主場之利,3打4都仲得,跟本唔洗你土耳其幫手:lol
回復 支持 反對

[quote]原帖由
回復 支持 反對