收起左側

[Jubeat] [大夏祭] 八月~九月中的1.5曲列表 (想玩百合水仙就入黎

關閉 [複製鏈接]
如花本身就有
不過個封面同XG果個唔一樣

(p.s. 圖片不是我來的 純粹上google搵返黎
回復 支持 反對

有d咁既事???等我聽日再去打下先=]
回復 支持 反對

同埋Icicles個封面都係有些少唔同之餘
音源都有唔同(GFDM果邊既結他4連音 係jubeat轉晒做琴聲
回復 支持 反對

我呢首係dmgf個邊都好少打..
回復 支持 反對

老實講
呢首野無論係GFDM定jubeat我都好少打

同歌名一樣 好冷門
回復 支持 反對

老實講
呢首野無論係GFDM定jubeat我都好少打

同歌名一樣 好冷門
Torchic╳小火雞 發表於 8-8-2012 22:46

gag黎ga- - 好凍呀
首歌又唔好聽...好難會走去打
回復 支持 反對

sor

不過你玩完之後
係咪覺得jubeat真係一門好易上手既遊戲呢
你打GFDM可能打幾代都未上到lv9
但係玩jubeat上lv9 可以係幾個禮拜 甚至係幾日之內既事
回復 支持 反對

對於初玩音樂game既玩家黎講呢隻game算唔錯 起碼唔會咁易fail 我依加打左四日打幾首8lv歌都有差唔多八十萬分 遲啲先挑戰9lv:-) 我依加xg3打左二百幾次都仲係過唔到9以上 真係難太多了
回復 支持 反對

所以話
jubeat一登場果陣 顧客對象就係未接觸過音樂遊戲既玩家
憑住眾多既版權曲 ok鬆既判定 簡單既玩法 容易合格等等既賣點
成功吸引左唔少玩家
然後藉住宜家已經有唔少jubeat玩家 就嘗試搞連動
吸引jubeat玩家去玩其他音樂遊戲 例如IIDX或者XG等等

嗯...上面只是個人猜測而已 絕對不敢說是事實
回復 支持 反對

所以話
jubeat一登場果陣 顧客對象就係未接觸過音樂遊戲既玩家
憑住眾多既版權曲 ok鬆既判定 簡單既玩法 容 ...
Torchic╳小火雞 發表於 10-8-2012 20:09

不過k記真係比佢成功左- -

另外..今日玩jubeat LV6第一首fullcombo
不過得95萬分{:1_4:} 太低perfect 仲諗住拎三條S

另外jubeat點marching人地???係米有機會打到傳染歌??
回復 支持 反對