查看: 166361|回復: 38
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[投稿攻略] [原創]自製準星輔助器 - 盲狙既好夥伴(超級無敵加強版)

本人早前就係樂古見到有人好複雜咁整自製非程式盲狙好幫手~而本人覺得實在太煩了
~對於真係跟佢做既朋友~我亦身同感受地..嘲笑你~至於各位怕煩既朋友~我就
有另一個方法比你地用!
用既係番學時通常老師都會用黎黏野既膠!!

-----------我是分隔線-----------
分別係--
略長五步驟~(低能版)
簡短兩步驟~
高能版)

略長五步驟~

1.去買百變貼/萬用膠!!
市面上百變貼/萬用膠的種類:
點此進入
大概10~17HKD不等~(個人建議買彩色,因為唔同地圖唔同顏色,最好有對比色,防止眼殘既你睇唔到丁豉咁大粒既百變貼/萬用膠)
而本人就買左百變貼,我就買左11HKD~(佢都應該賺左我1~5HKD)

2.打開包裝~

3.取出百變貼/萬用膠:
約0.1CM~(個人喜好,可更小以接近準星的小點)

4.尋找準星!

5.貼上去!

秏時十分鐘(連拍照)

~大成告功,可喜可賀~
跟住你就可以精準地「盲狙」了~

簡短兩步驟~

1.取出百變貼/萬用膠:
約0.1CM~(個人喜好,可更小以接近準星的小點)

2.尋找準星並且貼上去~

秏時十秒鐘

~大成告功,可喜可賀~
跟住你就可以精準地「盲狙」了~

本人建議
特點:一排膠好好保存..唔好令佢乾~可以用到太陽爆炸~~
原因:剛才一粒0.2CM膠約有0.02g~一排有35g,55片貼~
簡單D黎講~你買11HKD一包~一排可以整到1750粒鼻屎出黎
衛生又好用~黏性強~可重用多次直至乾掉~唔油膩~

壞處:要比錢買~用錢買晒點既朋友~本人建議你用鼻屎算~鼻屎唔夠黏就吹乾DD佢~
         似鼻屎~有潔癖既你地~最好係地球著太空衣~
         唔食得~日又打夜又打~不眠不休~廢寢忘食地『努力』既你~係肚餓既時候~記住唔好食鼻屎....
         原產地係英國~討厭洋鬼子既你地~最好繼續用日狗既產品~
         唔係低能既你~都知黏力特強既野~要衛生既話~係唔會用黎黏塵同加水~

總結1好5壞,千奇咪買~

可惜可惜~吾乃惡搞。。。。。。 新  手

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
馬倫 + 20 不錯的建議

查看全部評分

回復

好好奇
回覆 查看
   0/128307
好多死圖
回復 支持 反對

同用鼻屎一樣  只係衛生少少

補充一下
本人係用舊手機mon貼剪一小片   再用油性筆畫一點  
黏力同衛生方面都唔洗擔心    見人見智
回復 支持 反對

同樓上一樣的觀感...
有d核凸
我覺得你就番個mon既大小整塊膠片再係中心畫上準星會比較好(但較複雜)
回復 支持 反對

好好奇
回覆 查看
   0/128307
好多死圖

俾你講左Tim
回復 支持 反對

回復 5# AlexHang

可能係樓主反覆檢查..查下查下..就咁多 努力加分
回復 支持 反對

唔關事
回復 支持 反對

回復  AlexHang
vIrGo千 發表於 27-11-2012 02:07

一個會員睇幾多次都淨係會計一次...
回復 支持 反對

DIY方法都唔麻煩.. 裝拆唔洗1分鐘  不過你呢個方法 一舊膠可以循環用幾次 ??
回復 支持 反對

一個會員睇幾多次都淨係會計一次...
血映雪 發表於 27-11-2012 08:54 AM

之前都有個開左一日既帖查看人數有成幾百m
回復 支持 反對